Akar ngaran kulawarga Irlandia

Asal-usul ngaran kulawarga Irlandia

Ngaran kulawarga Irlandia aranjeunna ngagambarkeun sajarah Irlandia sareng, khususna, sababaraha gelombang imigran sareng penjajah anu sumping ka nagara éta mangabad-abad, ngahiji sareng penduduk Irlandia, atanapi ngan saukur henteu kantos mulih deui ka nagara asal.

Ngaliwatan mangabad-abad, urang Irlandia hijrah dina jumlah anu seueur ka sadaya penjuru dunya, janten jarang upami anjeun henteu mendakan sapanjang nami anu sami anu asalna di Irlandia.

Kumaha ngaran kulawarga Irlandia dirobih?

Ruruntuhan puri di Irlandia

Pitunjuk pikeun ngartos nami kulawarga Irlandia dimimitian ku pelajaran sejarah. Duanana, sajarah sareng bahasa, mangrupakeun ko-gumantung. Ngaran kulawarga Irlandia cukup ngabingungkeun, sareng sadaya Mc, Mac, sareng Os. Nanging, pikeun leres-leres ngartos nami kulawarga Irlandia anu rumit, anjeun kedah ngagaduhan sejarah anu saé. Ti dinya, anjeun kedah yakin dina ngarencanakeun akar Irlandia sareng diajar ngeunaan silsilah Irlandia.

Urang Irlandia asalna mangrupikeun penduduk GaelikKusabab kitu, pikeun ngartos transformasi anu parantos dijantenkeun nami kulawarga, urang kedah mimitian ti ditu. Di jaman Gaelik, anu bakal sami sareng Purbakala, jalma-jalma disebat ku hiji nami sareng ngan hiji nami. Niall, Eoinn, atanapi seni sagala anu cekap.

Catet yén ku saeutik téknologi médis, jalma maot pisan ngora di jaman kuno. Ngaran kulawarga Irlandia aranjeunna henteu diperyogikeun, kusabab pendudukna alit pisan sareng namina cekap sahingga teu aya salah paham nalika ngenalkeun masing-masing jalma. Sababaraha waktos engké, peryogi pikeun tambahkeun nami kulawarga nalika jumlah murangkalih beuki nambahan.

Solusi panggampangna pikeun Ngaran kulawarga Irlandia ditambihan awalan. Maka, Mac sareng O dikembangkeun salaku nami kulawarga Irlandia anu munggaran. Mac, sering disingget janten Mc, hartosna putra. Ó hartosna putu ti. Janten, Niall Ó bakalan janten "putu Niall". Niall Mac bakalan janten "putra Niall."

Salami abad ka-XNUMX, pagawé anu nyarios basa Inggris adaptasi awalan ngaran kulawarga Irlandia kana basa Inggris, janten seueur nami anu robih janten apostrof milikna, janten nami tukang tetep, contona "O'Niall" anu mirip pisan sareng cara urang nganggo nami tukang Irlandia ayeuna.

Kumaha parobihan mangaruhan masarakat

Ngaran kulawarga anu paling khas di Irlandia

Salila penjajahan, deui dina abad ka-XNUMX, urang Irlandia sadar yén éta mangrupikeun kalemahan anu hébat Ngaran Irlandia. Klan mimiti ngarobah ngaran kulawarga Irlandia pikeun ngajantenkeun aranjeunna langkung katingal Inggris, salaku conto Ó Niall janten O'Neil. Upami anjeun ngagaduhan nami Gaelik dina waktos éta, dimungkinkeun pikeun nganggap nami kalayan hartos langkung lami, sapertos 'kuat sakumaha ajag'O'Connell) ngan saukur tiasa ngarobah ngaran tukangna janten 'Ajag' atanapi parantos dirobih tina Gaelik Ó Conail a O'Connell. Kusabab kitu, hiji klan atanapi kulawarga tiasa ngabagi kulawargana kana dua, atanapi tilu, nami kulawarga Irlandia anu béda sahingga ngalegaan akar sareng tangkal kulawarga.

Pamisahan kulawarga ieu dina sababaraha nami kulawarga nyababkeun akhir tina naon anu katelah ngaran kulawarga zona, nyaéta, dina jaman kuno, nami kulawarga anu langkung seueur di Kalér nagara éta nyaéta O'Connor, tapi dinten ayeuna ogé aya tiasa O'Connor di Irlandia kidul.

Nanging, dina daérah kidul, seueur anu nyoba ngarobih nami kulawarga, contona tina O'Connor ka manuk, pikeun nyegah tiwas ku penjajah anu tiran, sedengkeun di Kalér éta saukur diréduksi jadi éjahan.

Tradisi anu sanés, salian ti nami kulawarga Irlandia, yén masarakat nagara ieu parantos merjuangkeun tetep utuh nyaéta tradisi tameng:

Anjeun bakal mendakan yén marga ngajaga a jambé atanapi panangan pinuh ku simbol Irlandia. Dina perjalanan ka Irlandia, anjeun ogé tiasa mendakan éta tartan kilt (pola kotak-kotak) sareng ngaput baju haneut Aran ngagaduhan hartos anu biasa.

Upami nyukcruk anjeun Silsilah Irlandia dumasar kana nami kulawarga sareng lokasi kulawarga Irlandia anjeun henteu kabuktosan janten épéktip, cobian ditaliti a kotak-kotak atanapi jas tina panangan.

Ngaran anu paling umum di Irlandia

Seueur nami Irlandia gaduh sejarah anu rumit pisan sareng sumebar di sakumna nagara gumantung kana kaayaan anu parantos dialaman. Kaseueuranana ngingetan urang ngeunaan ayana pangaruh basa Inggris sareng kumaha ngaran kulawarga diadaptasi pikeun némbongan langkung Inggris, sareng anu sanésna kalayan awalan Irlandia anu has; Kalayan ieu dina pikiran, sababaraha tina ngaran-ngaran umum anu urang tiasa mendakan nyaéta:

  • O'Brien McCarthy
  • O'Neill Walsh
  • Lynch o'sullivan
  • O'Reilly O'Connor
  • Dunne doyle

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   belen gallagher cenahna

    Gallagher ogé nami kulawarga Irlandia

  2.   Alice ellen wynne cenahna

    wynne ogé nami kulawarga Irlandia

  3.   Kanyamanan cenahna

    Kenny ogé. Naha aya anu tiasa ngabantosan kuring milari klan mana anjeunna?

  4.   Alan Mal cenahna

    Mal ogé nami tukang Irlandia?

  5.   sonia gloodtdofsky cenahna

    Ijes mangrupikeun nami kulawarga Irlandia?
    Embah buyut kuring didaptarkeun lahir di Irlandia sareng cicing di Uruguay. Naha anjeun tiasa masihan kuring inpormasi?
    hatur nuhun

  6.   Debora cenahna

    Halo Hanega urang Irlandia

  7.   Gabriela cruz cenahna

    Salaki kuring ngagaduhan nami kulawarga Byrne anu ogé Irlandia, tiasa anjeun ngabantosan kuring mendakan klanana, hatur nuhun.

  8.   Osmel cenahna

    Naon deui anu kuring tiasa terang ngeunaan nami kulawarga O'Connor Abdi resep pisan mangga nyerat oconorcuesta@gmail.com

  9.   Viviana cenahna

    O'Phelan ogé nami kulawarga Irlandia

  10.   rodrigo mc liang cenahna

    nami tukang kuring mc porthole abdi henteu terang ti mana bagian irlandia anjeunna

  11.   Alejandra cenahna

    Hai, abdi milarian nami tukang Coltters
    hatur nuhun

  12.   Sonia cenahna

    Halo deui, ngaran tukang kuring Gloodtdofsky sareng nini buyut abdi Hearlye. Aranjeunna nyarios yén aranjeunna asalna Irlandia? Naha aya anu tiasa masihan kuring inpormasi? Hatur nuhun.
    Sonia

  13.   Lalaki jordan cenahna

    Naha aya anu terang ti mana persis nami tukang Yordania asalna ti Irlandia ???

    hatur nuhun

  14.   Maria Isabel Marzal cenahna

    Abdi hoyong terang asal usul nami tukang "Cary" anu kuring bawa sanaos sanés nami kulawarga anu mimiti. Naha Irlandia?

  15.   Rodrigo Alejandro Puga O'Brien cenahna

    Halo. Ngaran tukang kuring nyaéta O'brien, kuring hoyong terang langkung seueur ngeunaan karuhun kuring sareng klan milik buyut kuring.

  16.   Jorge Sarmiento O'Meara cenahna

    Halo, nami abdi anu kadua nyaéta O'Meara…. Abdi hoyong terang asal usulna ningali kumaha sumpingna di Kolombia. hatur nuhun

  17.   Alexander de Loayza cenahna

    Ngaran kulawarga Haney mangrupikeun nami kulawarga Irlandia?
    Naha aya panulis anu nganggo nami tukang éta sateuacanna?

    -Seamus Haney

  18.   Dermot McArron cenahna

    Ngaran tukang kuring MacArron, sareng kuring resep pasta, naha kuring tiasa ngagaduhan akar Irlandia atanapi Skotlandia?

  19.   Aaron Connell cenahna

    "Connell" mangrupikeun nami kulawarga Irlandia sareng kuring cicing di Chili.
    Kolot, nini sareng nini buyut dilahirkeun sareng digedékeun di dieu di Chili, tapi di luar éta kuring leungiteun lacak. Aranjeunna nyarios yén Connells sumping ka Chili ti Australia sababaraha puluh taun ka pengker.
    Naon inpormasi anjeun gaduh ngeunaan hal ieu bakal ditampi.