Barudak robih, barudak peri

peri

Irlandia mangrupikeun lahan anu beunghar ku legenda. Éta ngagaduhan folklore anu réa sareng anu lucu nyaéta mitologi Irlandia ieu kasohor di panjuru dunya ayeuna berkat komik sareng novel fantasi abad pertengahan.

Kami parantos nyarioskeun sababaraha tokoh anu paling populér dina mitologi Irlandia. Dinten ieu giliran jalma anu teu pati terkenal tapi pantes dipikanyaho: Ngarobah, barudak ngarobiho atawa anak peri. Hayu urang tingali naon anu ceuk legénda.

Kocapkeun teh legenda Irlandia yén sacara umum peri awéwé ngalahirkeun barudak anu cacad. Tapi aranjeunna geulis pisan yén aranjeunna henteu tiasa sabar ka orok anu awon janten aranjeunna sering angkat ka dunya fana sareng tukeur murangkalihna pikeun orok manusa anu séhat. Di tempat orok manusa maka aranjeunna tinggaleun sorangan, "anak anu robih."

Budak anu robih ieu, putra peri, katingalina sacara lahiriah sapertos orok manusa tapi henteu ngagaduhan émosina manusa. Barudak ieu ngan ukur senang nalika aya musibah di bumi. The legenda barudak anu dirobih atanapi barudak peri yuswa abad komo William Shakespeare di Impian wengi usum panas nyarioskeun aranjeunna. Sareng upami ningali musna Sareng Angin, bahkan Scarlet O'Hara anu kawéntar ngira yén anak haram Rhett Butler mangrupikeun anak anu robih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*