Top 10 tempat wisata di Irlandia

Objek wisata 10 top di Irlandia kedahna kedah kalebet ruang alam anu saé, monumen kuno, kota-kota khas sareng bersejarah alit sareng titinggal arkéologis anu nilai ageung.

Irlandia katelah "Héjo Erin" justru kusabab sifatna pikaresepeun tina warna mulia éta. Sanaon éta dicicingan ti saprak Mesolithic, asal budaya na aya ti mimiti datangna Kélt ka pulau, anu lumangsung sakitar genep belas ratus SM. Khususna, éta kota gaelic sareng aranjeunna ngalereskeun cara hirupna sacara intens pisan di daérah anu bahkan ayeuna urang Irlandia tetep ngajaga seueur tradisi na bahkan basa na. Dinten ayeuna, Irlandia mangrupikeun nagara anu saé anu anjeun moal pernah kuciwa nganjang. Upami anjeun badé ngalaksanakeunana sareng anjeun hoyong terang 10 tempat wisata anu pang luhur di Irlandia, urang ajak anjeun pikeun teras maca.

Top 10 tempat wisata di Irlandia: ti Giant's Causeway ka jalan-jalan di Dublin

Salaku urang nyarios, Irlandia nawiskeun anjeun maksakeun rohangan alam, tapi ogé istana abad pertengahan sareng biara katutupan kabut sareng kota-kota alit anu waktosna sigana parantos lirén. Urang bakal terang sadayana tempat ieu.

1.- Dublin, ibukota

Éta sanés anu paling khas Irlandia, tapi cara anu paling saé pikeun terang nagara éta nyaéta mimitian ku ibukota na. Dublin Éta kota kalayan résonansi literatur anu hébat ngalangkungan jalan-jalan anu kami yakin yén urang tiasa ningali Leopold Bloom tina 'Ulises' de James joyce.

Diadegkeun ku Vikings kira-kira abad ka-XNUMX, Dublin nawiskeun anjeun permata Gothic sapertos Katedral Trinity Suci, populér dikenal salaku "Garéja Kristus". Tapi ogé spektakuler bénténg diwangun dina abad ka dalapan belas dina sésa-sésa abad ka tukang.

Lain anu kedah-tingali di kota nyaéta Trinity College, diadegkeun dina abad ka-XNUMX sareng anu atraksi utami nyaéta perpustakaan anu pangageungna, anu pangsaéna di nagara éta. Sareng, upami anjeun badé milampah, sumping ka Héjo Saint Stephens atawa Alun-alun Merrion, dimana patung tunggal tina Oscar Wilde. Akhirna, tong hilap didatangan teh Gudang Guiness, dimana anjeun bakal diajar ngeunaan sajarah bir populér ieu.

Trinity College

Trinity College

2.- Brú na Bóinne, warisan arkéologis

Lokasina di Kabupaten MeathSitus arkéologis ieu dibentuk ku gundukan kuburan datar anu diaméterna dalapan puluh méter diaméterna sareng tilu belas méter jangkungna, ogé makam anu sanés anu langkung alit, ngagaduhan nilai anu saé pisan. Pikeun masihan anjeun ideu, kami bakal nyaritakeun naon éta sarébu taun sateuacan Stonehenge sareng éta mangrupikeun salah sahiji beungbeurat anu paling kasohor di sakumna nagara.

3.- The Burren, kapencil

Éta aya dina county clare sareng namina hartosna "Tempat batu", anu parantos masihan anjeun ideu ngeunaan naon anu anjeun bakal mendakan upami anjeun ngadatanganana. Nanging, éta sanés tanpa tempat wisata na. Éta ngabentuk anéh bentang karst tina bukit batu kapur leutik disebrangan ku retakan anu ngakibatkeun gawir nalika dugi ka laut.

Tapi ogé The Burren aya di luhur 10 tempat wisata di Irlandia pikeun tempat na nilai arkéologis. Éta ngagaduhan ampir saratus makam megalitikum sapertos anu kawéntar Poulnabrone dolmen sareng palang Celtic. Ogé sareng kota sapertos Caherconnell sareng biara Cistercian sapertos Biara Corcomroe, tanggal dina abad katilu belas.

4.- The Cliff of Moher, témbok nyanghareup ka Atlantik

Dina sami county clare sareng di belah kidul na The Burren aya gawir anu mengesankeun ieu anu sigana bakal nyegah Samudra Atlantik ti lebet Irlandia. Aranjeunna manteng sakitar dalapan kilométer sareng ngahontal jangkungna langkung ti dua ratus méter.

Satengahing Cliff of Moher nyaéta Munara O'Brien, diwangun dina 1835 salaku sudut pandang pikeun wisatawan anu parantos ngadeukeutan daérah dina waktos éta. Ti dinya, anjeun tiasa ningali anu luar biasa teluk galway; éta Pulo Arandicicingan ti saprak Zaman Besi, sakumaha dibuktoskeun ku reruntuhan Dún Dúchathair, sareng bahkan Maumturk Pagunungan, di daérah Connemara.

5.- Bukit Tara

Tempat gaib anu sanés anjeun kedah sumping di Irlandia nyaéta naékna batu kapur manjangan ieu pinuh ku monumén. Kitu pentingna na éta dianggap episentrum kahirupan di Pulo Jawa dugi ka abad ka-XNUMX. Nyatana, éta ogé dipikaterang pikeun Bukit Raja sabab éta tempat cicingna raja-raja kuno dataran tinggi.

Di tempat anu saé ieu anjeun tiasa ningali Bénténg Ráith Na Rig, ti Zaman Beusi. Kalayan kilométerna dina kuriling, éta ngagaduhan kainginan sapertos anu disebat Batu nangtung, dimana dipercaya raja-raja Irlandia dinobatkeun; kuburan dina koridor tina Gundukan Sandera; éta Lereng Lombang atanapi anu benteng Laoghaire, Gráinne sareng Ratu Medb. Sanaos seueur panilitian anu dilakukeun di daérah éta, sapanjang sajarah Bukit Tara henteu acan dipikaterang. Tapi, numutkeun sababaraha ahli, éta kota anu paling penting pikeun penduduk pra-Celtic di Pulo Jawa, éta Tuatha De Dannan.

Glendalough (Irlandia)

Glendalough

6.- Glendalough, asal tina Kristen Irlandia?

Dikurilingan ku misteri sareng mistik, kompleks Glendalough nampilkeun kuno biara diciptakeun ku Saint Kevin dina abad ka-XNUMX. Nanging, gedong-gedong anu anjeun tiasa tingali ayeuna diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Mangrupikeun tempat anu saé sareng dua situ, menara silinder, imah sareng gereja. Diantara anu terakhir, anu tina Saint Mar, anu leutik Pidato Dapur Saint Kevin sareng telepon gereja gede y Karang. Sedengkeun pikeun bumi, anjeun tiasa ningali salah sahiji santo atanapi Sél Saint Kevin sareng anu Gol, anu masihan jalan asup ka komplek.

7.- Jalan Raya Raksasa

Bentang laut anu ngajentul ieu ayana di kabupaten antrim, di basisir beulah kalér Irlandia. Mangrupikeun daérah anu kalebet sakitar opat puluh rébu kolom basalt anu dimimitian ku letusan gunungapi genep puluh juta taun ka pengker.

Nanging, ngeunaan anu sanés di Irlandia, pribumi gaduh penjelasan anu langkung puitis sareng legendaris pikeun Tepi Laut Giant. Jalma ngomong kitu Finn anjeunna buta lokal anu ngagaduhan pisan parah Bennandoner, kaayaan anu sami, tapi hirup di Pulo Skotlandia Staffa. Sapertos permusuhan aranjeunna yén batu kolosal teras-terasan dialungkeun. Sakitu seueur anu diluncurkeun anu ngawangun jalur ngalangkungan laut. Ngalangkungan anjeunna sumping ka Skotlandia pikeun ngéléhkeun Finn.

Nanging, anjeunna mendakan istrina, anu nyamar salakina janten orok pikeun ngajantenkeun Bennandoner yakin yén anjeunna putra Finn. Janten, anu datang panginten yén, upami murangkalihna ageung, bapak kedah langkung ageung. Teras, kasieunan, anjeunna ngungsi deui ngaliwatan batu, stomping pisan yén anjeunna tilelep ka laut, ngan nyésakeun anu caket basisir.

Bisi kumaha waé, éta Jalan Raya Raksasa Éta kedah tingali di Irlandia. Parantos dinyatakeun Warisan Dunya sareng éta aya dina Cagar Alam Nasional anu mengesankan.

Témbong Jalan Raya Giant

Jalan Raya Raksasa

8.- Cingcin Kerry

Rute wisata anu éndah ieu kalebet situ killarney, rohangan alam anu saé anu ayana di County Kerry sareng éta ogé bumi carrauntoohill, gunung pangluhurna di nagara éta. Salaku tambahan, di taman alam ieu anjeun ogé tiasa ningali kaajaiban sapertos di bijil muckroos jeung Puri Roos.

Tapi Ring of Kerry mangrupikeun wisata wisata anu teratur anu ngalangkungan 170 kilométer ogé nganjang ka tempat sanés sapertos kapuloan Kawani sareng Skelligéta Awéwé anu ningali atawa Benteng batu Staigue.

9.- Sligo sareng sakitar na

Langkung ti kota ieu nyalira, urang nyarankeun anjeun ningali sakurilingna. Pikeun anu ngamimitian, dina pantai streedagh sababaraha galleons tina tentara teu éléh sareng anu salametna milampah dugi ka Derry. Tapi, salaku tambahan, di Carrowdore anjeun tiasa ningali musium hawa terbuka otentik ti jaman megalitikum. Nanging, makam anu legendaris ratu ngagaleuh kapendak dina jero taneuh, numutkeun legenda, di knocknarea.

Aranjeunna sanés hiji-hijina legenda Celtic di daérah éta. Deukeut kaas anjeun tiasa ningali manehna Gua Cormac MacAirt urang, raja kasohor Irlandia kuno. Saolah-olah sadayana ieu henteu cekap, daérah ieu ngagaduhan kaéndahan alam anu luar biasa, kalayan bentang sapertos Danau Gill, sareng Pulo Teu kabeuratan anu ngilhuan pujangga pisan William Butler Yeats. Akhirna, salaku rasa panasaran, di Kari umbi anjeun tiasa didatangan teh Katedral Achonry, dianggap anu pangleutikna di Irlandia, sabab éta ngan ukur ngagaduhan 80 méter pasagi.

10.- Kastil Bunratty sareng Taman Rahayat

Éta aya dina county clare sareng éta conto anu sampurna tina arsitéktur norman. Éta diwangun dina awal abad ka-XNUMX dina bénténg sateuacanna. Éta parantos disimpen deui sakumaha anu aslina sareng ayeuna kalebet kana a taman rakyat. Ieu mangrupikeun kota patani sareng pabrik, kebon sareng garéja. Pikeun bagian na, kastil ngatur acara-acara makan malam abad pertengahan.

Bébulbin

Gunung Benbulbin

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun puncak 10 tempat wisata di Irlandia. Tapi Pulo ieu langkung seueur pikeun nawiskeun anjeun. Salaku conto, bentang anu spektakuler di Jalan Raya Glen Glen Pass; anu matak biara kylemore, diadegkeun ku biarawati Perancis; éta istana blarney, caket Cork, dimana anu disebatna Batu Kekecapan; bentang anu maksakeun anu nunjukkeun anjeun sasak gantung ti Carrick ka Rede atawa "Gunung méja" de Bébulbin. Naha anjeun teu hoyong terang sadayana kaajaiban ieu?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*