Imah Al Capone di Varadero

Al Capone Kuba

Varadero mangrupikeun tujuan anu paling indah di Kuba, Kawéntar pikeun pantai sareng bentang na. Daya tarik na parantos narik jutaan pengunjung sagala rupa. alus urang jeung goréng urang. Nyatana, di dieu salah sahiji mobsters anu paling dikenal dina sajarah mutuskeun pikeun ngawangun bumi sareng nikmati surga. Ieu teh Imah Al Capone di Varadero.

Upami anjeun angkat ka Kuba sareng Varadero aya dina daptar tujuan anjeun, anjeun kedah nyéépkeun sakedik waktos anjeun pikeun terang tempat ieu. Villa tempatna di Coco Cove, diwangun dina konci anu manjang antara sagara sareng Laguna Paso Malo. Lokasi anu luar biasa.

Al Capone, raja Mafia

Lahir di Brooklyn dina 1899, Alphonse Jibril Capone (langkung dikenal salaku Al Capone) parantos turun dina sajarah salaku mobster paling terkenal di dunya.

Capone, ti kulawarga imigran Italia, mimiti damel di umur ngora pisan. Kajahatan teratur Chicago dina taun 20an, berkat kecerdasanana sareng kagorénganana, anjeunna gancang naék kana jagat dunya ieu, janten inohong terkenal dina bisnis judi penyelundupan sareng alkohol.

Gangster Al Capone

Al Capone nyéépkeun seueur usum panas di Kuba, ti mana anjeunna ngalaksanakeun usaha di luar hukum

Dina mangtaun-taun éta Kuba éta mangrupikeun jenis kasino ageung pikeun warga Amérika anu pangkuatna. Kusabab kitu, Al Capone mutuskeun mindahkeun bagéan bisnisna di ditu. Sareng pikeun ngadalikeun éta sacara raket, anjeunna ngagaduhan villa mewah anu diwangun di salah sahiji tempat anu paling indah di Pulo Jawa. "Bumi Kuba" na nyaéta chalet khas Kalifornia kalayan témbok batu, balkon kayu anu dicét biru, sareng hateup ubin.

Capone nyéépkeun seueur usum panas dina pangsiun Kuba na. Dina taun-taun terakhir hirupna, parantos gering parna, anjeunna mutuskeun ngasingkeun diri di agam na di Rajana, dimana anjeunna maot kusabab panyakit paru-paru di 1947. Mobster henteu tiasa ngabayangkeun yén imahna anu dipikacinta di Varadero bakal tungtungna dieksploitasi ku pamaréntah komunis Fidel Castro ngan sababaraha taun ka hareup.

Ditinggalkeun mangtaun-taun, bumi janten kantor pusatna Sakola Inisiasi Olahraga Luis Augusto Turcios Lima (EIDE), tapi urut kaindahanana moal hirup deui dugi ka taun 90an.

Bumi Al Capone ayeuna

Runtuh Tembok Berlin di 1989 sareng runtuhna blok Soviét mangrupikeun kajadian anu aya konsékuansi serius pikeun ékonomi Kuba, anu mangtaun-taun parantos didukung ku bantosan ti Uni Soviét.

Mangrupikeun yén rezim komunis Kuba mutuskeun pikeun muka panto panghasilan anu dihasilkeun ku turismo, sahingga isin-isin ngempelkeun kapitalisme anu dimakiatan ku para pamimpin Revolusi. Perkara salamet.

Dina kontéks ieu, Kamentrian Pariwisata Kuba ngambil alih kapamilikan Casa de Al Capone di Varadero, ngamimitian usaha anu tétéla suksés pisan: réstoran disebut "La Casa de Al".

Dahar di «Casa de Al»

Réstoran Al Capone tétéla jadi klaim wisata anu kuat pikeun seueur pengunjung. Seueur jalma anu angkat ka Varadero dinten ayeuna henteu sono kasempetan pikeun méja méja di dieu. Ideu na nyaéta mikaresep tuang siang atanapi tuangeun di lingkungan alam anu indah sareng dina waktos anu sami hirupkeun deui legenda Al Capone.

Imah dihias ku seueur elemen anu nyebatkeun tokoh gangster anu kawéntar. Anu paling dikenal sadayana dipendakan di lebetna: réplika tina Cadillac V8 Kota hideung, mobil karesep Al Capone, diparkir di kebon.

Al Capone Varadero

Jalan asup ka réstoran 'La Casa de Al' di Varadero

Sakali di jero gedong, konsumén disambut ku poto hideung bodas anu hébat pikeun mobster. Di jerona anjeunna katingali seuri, nganggo topi ciri na sareng ngaroko cerutu Kuba otentik. Ngan éta mimiti seueur kiceupan ngantosan tuangeun. Tapi hiasan aslina tempat henteu ngan ukur titik kuat tempat ieu. Pandangan laut sareng kaéndahan sakuliling mangrupikeun argumen anu nyalira menerkeun datangna.

Saatos tuang siang atanapi tuang, pengunjung tiasa ngaraosan inuman (atanapi "inuman sakedik", sakumaha anu aranjeunna nyarioskeun di Kuba) di Capo Bar, anu mangrupikeun bagian tina komplek, palang anu dihias ku gaya taun 30-an dimana ogé aya rujukan pikeun tokoh Al Capone.

Tungtungna, éta kedah disebatkeun dua aspék anu kalangkang nganjang ka tempat lambang ieu. Mimiti, patarosan moral ngeunaan ngahormat ka karakter jahat anu ngabédakeun dirina ku ngalakukeun sagala rupa kajahatan. Di sisi anu sanésna, tiori ngabela seueur di jero boh di luar Kuba, yén Al Capone henteu kantos ngagaduhan bumi di Varadero. Atoh, hayu urang ngantep kanyataanna ngarusak ide anu saé,


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*