Sababaraha palaku terkenal ti Maroko

Gambar | Sakumaha.com

Bioskop Maroko mangrupikeun industri anu ageung di Afrika anu berbakat pisan dina nyaritakeun carita anu pikaresepeun, pikaresepeun sareng unik. Palaku na mangrupikeun anu tersukses di buana sareng seueur anu mutuskeun badé luncat ka Éropa pikeun milarian proyek énggal pikeun mekarkeun karirna sareng dikenal sacara internasional.

Dina tulisan ieu kami bakal nyarioskeun lintasan sababaraha Palaku Maroko anu kawéntar, suksés hébat sareng pikahareupeun dina industri pilem anu pastina anjeun parantos terang pikeun ningali aranjeunna dina réa pilem, televisi sareng produksi téater. Upami anjeun resep kana bioskop sareng sistem bintang na, tong sono!

Tambang El Hammani

Anjeunna lahir di 1993 di Madrid tapi asalna ti kulawarga katurunan Maroko. Kusabab anjeunna alit pisan, Mina El Hammani (27 taun) salawasna terang yén anjeunna hoyong bakti diri ka dunya lakonan. Ti kolotna anjeunna diajar budaya usaha pikeun ngahontal impianana, janten anjeunna mimiti damel dina yuswa 16 taun di réstoran fast food sareng ogé salaku tukang usul Palacio de los Deportes di Madrid kanggo mayar studi na di dunya. tina olahraga. bioskop.

Sanaos anjeunna parantos di panggung dina sababaraha waktos sareng "Inside the Earth" ku Paco Becerra (2017) atanapi ngalakukeun bacaan dramatisasi 'De mujeres sobre mujeres' di Ellas Crean Festival (2016), dumasar kana téks ti sababaraha panulis drama sapertos Dakota Suárez, Sara García, Laila Ripoll, Yolanda Dorado sareng Juana Escabias.

Najan kitu, Mina El Hammani janten rai anu akrab pikeun masarakat umum tina penampilan tivi na anu munggaran dina séri «Centro Médico». Teras sumping casting kahijina pikeun serial Telecinco anu suksés "El Príncipe" (2014) dimana anjeunna masihan kahirupan ka Nur dina usum kadua, protege Fatima (Hiba Abouk) anu Mina resep pisan salaku référénsi dina dunya akting sareng akting ikon multikultural.

Konsolidasi na dina layar leutik sumping di 2017 nalika anjeunna ngagaduhan peran utama anu munggaran dina séri «Servir y Protecte» (2017) salaku Salima dina salah sahiji plot sareng Pepa Aniorte.

Serial dimana Mina El Hammani ngahontal kamashuran nyaéta "Elite" (2018) dimana anjeunna maénkeun Nadia, murid anu ngagaduhan beasiswa anu asup ka sakola kelas ekslusif khusus ieu nalika di bumi anjeunna hirup pendidikan muslim anu ketat anu ditanamkeun ku anjeunna ku kolotna, anu ngajalankeun usaha anu hina. Dina plot, busur karakterna mangrupikeun salah sahiji anu paling beunghar kusabab konflik anu didamel ku dua dunya.

Saatos ngalangkungan "Elite", aktris katurunan Maroko bakal ilubiung dina "El Internado: Las Cumbres" (2021) dina Amazon Prime Video sareng éta ogé dileupaskeun salaku gambar mérek Guerlain. Aktris katurunan Maroko ieu nyarios basa Arab, Inggris sareng Spanyol.

Adil koukouh

Gambar | Europa Press

Adil Koukouh (25 taun) lahir di Tetouan di 1995. Babarengan sareng kulawargana anjeunna ngalih ka Madrid dimana anjeunna cicing saprak yuswa 9 taun. Nonoman éta hoyong janten modél tapi di sakola Javier Manrique, A Pie de Calle, aranjeunna ningali poténsialna dihareupeun kaméra sareng ngayakinkeun yén akting mangrupikeun hal na. Anjeunna merhatoskeun aranjeunna sareng tungtungna diajar Dramatic Art, anu nyababkeun anjeunna janten aktor wahyu sareng janji interpretasi di Spanyol.

Seueur palaku ngora mimiti ngaléngkah dina layar leutik pikeun ngaluncatan bioskop engké. Éta ogé kasus Adil Koukouh anu nyandak léngkah kahijina dina akting dina usum mimiti séri "B & B: de Boca en boca" (2014), dimana palaku sapertos Belén Rueda, Macarena García, Fran Perea atanapi Andrés Velencoso miluan.

Anjeunna ogé ilubiung dina séri Telecinco "El Príncipe" (2014), anu ngarecah rékaman panonton dina musim kahijina. Di dinya anjeunna maénkeun Driss, budak Maroko anu ngimpi janten pamaén bal. Dina séri ieu, anjeunna ngabagi tagihan sareng bintang sapertos Rubén Cortada, Alex González, Hiba Abouk, José Coronado, Thaïs Blume atanapi Elia Galera.

Dina tipi, anjeunna nembé janten bagian tina séri sapertos «Vis a vis» (2015) ku Antena 3, «El Cid» (2019) ku Amazon Prime Video atanapi Entrevías (2021) ku Mediaset Spanyol.

Adil Koukouh ogé parantos ilubiung dina bioskop, khususna salaku tokoh utama dina pilem "A cicingeun" (2014) diarahkeun sareng ditulis ku Mikel Rueda pikeun Vertigo Films. Pilem ieu perdana pikeun kahiji kalina dina Malaga Film Festival. Di jerona, palaku Maroko ngora ieu nempatkeun dirina dina sapatu Ibrahim, budak lalaki anu hirup carita cinta jeung budak séjén anu ngaranna Rafa. Henteu diragukeun, éta mangrupikeun peran anu rumit pikeun saurang jalma anu kedah nyandak beurat peran anu utama dina pilem éta. Anjeunna ngiringan dina pilem ku palaku jangkung Germán Alcarazu, Álex Angulo sareng Ana Wagener.

Sanaos nonomanna, anjeunna ogé angkat di panggung pikeun ilubiung dina drama "Rashid and Gabriel" (2019), ku Gabi Ochoa salaku tokoh utama.

Nasser saleh

Gambar | Antena3.com

Nasser Saleh (28 taun) mangrupikeun palaku Spanyol katurunan Maroko anu ti alit pisan damel di sababaraha produksi fiksi Spanyol anu paling suksés. Anjeunna ngamimitian karirna dina tipi dina séri "HKM" (2008) ku Cuatro masihan kahirupan ka Moha sareng teras ngaliwat "La pecera de Eva" (2010) sareng Alexandra Jiménez pikeun maénkeun Leo. Nanging, dugi ka anjeunna ngiringan pamaén "Física o Química" anjeunna janten terkenal pisan.

Dina taun 2008, "Física o Química" tayang perdana di Antena 3, salah sahiji séri rumaja anu paling penting dina taun-taun ayeuna di nagara urang. Fiksi mangrupikeun tambang seueur palaku ngora sapertos Nasser Saleh, anu dina usum kalima maénkeun Romawi ngora Maroko diadopsi ku salah saurang guru Zurbarán.

Saatos séri nonoman ieu anjeunna ngamimitian proyek anu sanés sapertos "Imperium" (2012) dimana anjeunna maénkeun Crasso (budak di kulawarga Sulpice), "Toledo: nyebrang nasib" (2012) (dimana anjeunna ngagaduhan peran Abdul) atanapi "The Prince" (2014). Anjeunna ogé nembongan dina «Tiempos de guerra» (2017), produksi sanés Antena 3 kanggo tipi.

Salaku tambahan pikeun damel dina televisi, karirna parantos tumuh sareng peran pilem dina pilem-pilem utama sapertos "Biulét" (2010) Diarahkeun ku Alejandro González Iñárritu sareng dibéntangan Javier Bardem atanapi "Moal aya perdamaian pikeun jalma jahat" (2011) diarahkeun ku Enrique Urbizu sareng dimana anjeunna ngabagi layar sareng José Coronado.

Gad Elmaleh

Gambar | Netflix.com

Gad Elmaleh (umur 49 taun) mangrupikeun palaku Maroko sareng pelawak lahir di Casablanca anu mikaresep pisan di Perancis. Hadiah tafsir ngalir kana urat na kusabab ramana éta mimik. Di 1988 anjeunna ngumbara ti Maroko ka Kanada, dimana anjeunna cicing salami opat taun. Di dinya anjeunna diajar élmu politik, damel dina radio, sareng nyerat seueur monolog anu dilakukeun anjeunna di klub-klub di Montreal.

Mangtaun-taun saurna, palaku Maroko ieu ngumbara ka Paris dimana anjeunna nyandak kursus Le Cours Florent sareng nyerat acara anu disebut 'Décalages' anu nyarios seueur ngeunaan pangalaman anjeunna di Montreal sareng Paris taun 1996. Tilu taun saatosna, anjeunna nampilkeun acara solo anu kadua anu disebut 'La Fri Normale'.

Gad Elmaleh janten pelawak bergengsi tapi anjeunna ogé aktor hébat anu dibéntangan sababaraha pilem Perancis sapertos "The Game of Idiots" (2006), "A Luxury Dec fraud" (2006), atanapi "Midnight in Paris" (2011). Anjeunna ogé parantos ngalaksanakeun léngkah munggaran salaku panulis skrip sareng salaku sutradara. Salaku tambahan, anjeunna katurunan Yahudi sareng tiasa nyarios sababaraha basa kalebet Arab, Perancis sareng Ibrani.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*