Garéja Santa María presso San Satiro

Santa Maria presso San Satiro

Asal muasal garéja ieu ayana di Via Torino ti saprak abad ka-XNUMX. Dina waktos éta, di tempat dimana candi ayana ayeuna, aya tempat ibadah anu khusus pikeun Saint Satyrus, pangaku sareng saderek Saints Ambrosio sareng Marcelina. Di gigireun garéja éta sorangan aya sél anu dijantenkeun perumahan pikeun para wiku sareng rumah sakit pikeun jamaah haji. Nanging, gedong ayeuna aya ti akhir abad ka-XNUMX, diwangun ku urutan Patih Galeazzo María Sforza. Numutkeun sababaraha sumber arsiték éta Donato Bramante, sanaos sigana ieu aya dina paréntah Giovanni Antonio Amadeo.

Garéja ayeuna diwangun persis pikeun nempatkeun ikon anu ajaib. Tradisi nyebatkeun yén dina abad ka-XNUMX gambar parawan aya di chapel abad pertengahan leutik. Hiji wengi aya maling lebet sina maling, tapi mimitina anjeunna hoyong ngancurkeun gambarna ku keris. Nalika anjeunna dipaku kana kanvas, éta mimiti ngaluarkeun getih. Lukisan éta, dimimitian ti abad ka-XNUMX, mangrupikeun lukisan anu tiasa ditingali ayeuna dina altar utama garéja.

Garéja ngagaduhan nave tengah sareng dua gurat séjén ditutupan ku kolong tong. Anu tengahna dinobatkeun ku kubah hemispherical. Interiorna asalna dihias bodas, biru sareng emas, sadayana beunghar pisan sareng hiasan, sareng ngandung fresko Carolingian ti Borgognone ti abad ka-1480 (ayeuna lukisan ieu aya dina Pinacoteca de Brera). Menara bel tepatna bagian pangkolotna candi, sabab éta miheulaan XNUMX, sapertos baptistery anu dianékséksi.

Garéja anu dipikaresep pisan di pusat bersejarah Milan, karya ti Renaissance Donato Bramante.

Gambar - Ripullula Il Frangente


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*