The chapel Saint Aquilino di Garéja San Lorenzo Maggiore

Saint Aquilino

Pikeun nganjang ka Kapel tina San Aquilino urang kedah ngaksés pedalaman éta Basilika San Lorenzo Maggiore. Langkung ti chapel, éta saéstuna mangrupikeun tempat suci abad ka-XNUMX alit anu nyambung ka basilika ku panto alit di jero gareja. Éta diwangun salaku tempat pamakaman kaisar dibéré ayana sarkofagus anu, numutkeun sababaraha sarjana, panginten didamel kanggo salah saurang putra Theodosius I.

Dina waktosna, sadaya atrium anu ngahubungkeun basilika sareng kapel ieu pinuh ku mosaik. Sababaraha fragmen masih tiasa ditingali, diantarana sababaraha inohong rasul sareng patriarchs tina suku Israél diidéntifikasi. Kualitas rongkahna, ekspresif inohong sareng kajian kalangkang matak ngirut. Sakali ngaliwatan jalan asupna aya fresco of the Crucifixion bobogohan ti abad ka-XNUMX sareng portal marmer Carrara anu ngarah ka kapil. Portal ieu ti abad ka-XNUMX sareng sampurna dilestarikan. Dekorasi na kalebet motif kembang, manuk, lumba-lumba sareng sagala rupa déwa sapertos Jupiter sareng Néptunus.

Kapel San Sanililino ngagaduhan rencana segi delapan sareng lengkep ditutupan ku kelereng polikrom. Bagéan anu pangkolotna nyaéta kubah, anu parantos ngaliput kamar aslina, sanaos hiasanna musnah dina abad tujuh belas kusabab kaayaan pelestarian anu goréng.

Kaseueuran chapel ditutupan ku mozaik. Salah sahijina ngagambarkeun Kristus sareng murid sareng filosofna sareng tanggal ti abad ka-XNUMX. Aya deui anu aya di tempat istiméwa kapilah anu mana rasul-rasulna tiasa ditingali linggih dina hiji satengah lingkaran sakitar tokoh tengah Kristus, anu aya di handapeun sampéanna wadah gulungan Tulisan Suci. Rujukan anu jelas pikeun status ganda na salaku Raja sareng Master.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*