The Filarete Tower di Sforzesco Castle

Menara Filarete

El Istana Sforzesco Mangrupikeun salah sahiji simbol utama Milan sareng salah sahiji monumen anu paling penting. Éta diwangun dina abad ka-1891 ku Francesco Sforza, anu engkéna bakal janten Adipati Milan, dina reruntuhan kuno tina benteng anu langkung dikenal anu katelah Castrum Portae Jovis. Antara abad ka-1905 sareng ka-XNUMX janten salah sahiji kota militér utama di Éropa. Dipulihkeun ku Luca Beltrami antara XNUMX sareng XNUMX, dinten ieu janten korsi sajumlah institusi budaya anu saé di kota sareng ikon wisata anu hébat.

Salah sahiji elemen anu paling narik ati na nyaéta Menara Filarete. Éta téh menara sentral, anu pangluhurna di benteng, sareng anu janten lawang utama. Éta dingaranan arsiték Tuscan anu ngarancang éta, tapi anu urang tingali ayeuna sanés anu aslina. Anu hiji ancur ku ledakan di awal abad ka-XNUMX, janten dinten ieu mimiti tina rekonstruksi anu dilakukeun di awal abad ka-XNUMX ku Luca Beltrami nyalira. Tangtosna, dina tempat anu tepat tina anu sateuacanna. Pikeun desain na a fresco anu dilestarikan di Cascina Pozzobonelli sareng éta ngagambarkeun menara asli anu kagungan puri.

Justru menara ayeuna ngulang unsur struktural anu sami sareng aslina, sanaos diwangun kalayan babandingan anu béda anu masihan karakter anu langkung padet. Dasar, sareng rencana kuadrat, dina pandangan heula rada kuat. Di luhur lengkungan lebet aya marmer bas-relief ti Candoglia dimana King Humbert I tiasa ditingali dina kuda, hiji raja anu dibunuh di Monza tanggal 29 Juli 1900. Pelantikan menara ieu didedikasikan pikeun anjeunna salami tilu taun. engké. Diluhureun marmer ieu aya patung Saint Ambrose, diapit ku lambang genep dukun ti dinasti Sforza di Milan.

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*