Sumber cai panas Churín

Kalayan mapay jalan terakhir antara Churin y Oyon, propinsi ieu ngeuyeuban tawaran wisata na. Salaku tambahan ka sumber cai panas, pamaréntah régional Lima ngaharepkeun yén turis bakal manjangkeun waktos aranjeunna pikeun ningali tempat-tempat wisata anu sanés di propinsi éta, anu kalebet wisata anu diluncuran gunung sareng laguna anu katutup salju, kebon lauk, sareng situs arkéologis.

Rute ieu dimimitian di Churín. Pikeun dugi ka pusat penduduk ieu, anjeun kedah ngumbara di sapanjang Panamericana Norte dugi ka kilométer 45, anu mangrupakeun jalan tol ka Sayán. Ti dieu, aya 50 rute deui.

Churín ngagaduhan tilu kompléks cinyusu panas: La Meseta, La Juventud sareng Mama Warmi. Sanaos infrastruktur saderhana, Dataran luhur Caina ngagaduhan cai anu paling haneut di Churín, sareng aranjeunna ngagaduhan konsentrasi walirang anu luhur. Di dieu, urang lokal nyarios, aranjeunna tiasa ngubaran panyakit rematik, masalah pernapasan sareng masalah kulit.

Pamuda Éta ngagaduhan kolam renang ageung sareng pilihan jasa anu saé, kalebet bar, dapur, ruang makan sareng tangga, bahkan pikeun anu cacat. Aya rohangan sanés anu cocog pikeun spa Spanyol, pijet, sauna sareng pancuran, tapi aranjeunna masih milarian investor pikeun fasilitas na tiasa dijalankeun.

Mandi tina Mama warmi aranjeunna paling kasohor. Sugan cai na teu pati modis, tapi kaéndahan lingkungan alam, anu teu acan dirobih, teu aya babandinganana. Tempatna ngagaduhan sababaraha curug alit, kolam renang alami kanggo ngojay sareng guha alam.

Sajam perjalanan, anu ngumbara dugi ka darmaga Huancahuasi, kota anu padumukan ku jalma-jalma pangusaha anu ngatur darmaga, ogé panginepan pikeun pangunjung sareng pabrik minyak kanola.

Ieu mangrupikeun poin yén tilas présidén Alberto Fujimori milih tempat ngawangun bumi nagara ku sumber cai panas. Dinten ayeuna, bumi dikelola ku masarakat sareng ngabagéakeun wisatawan. Dina usum pareum, hargana $ 60 kanggo nyéwa bumi, anu ngagaduhan tilu kamar tidur, manaskeun, sareng kolam renang panasna nyalira. Kenaikan harga lumangsung nalika Paska sareng akhir minggu panjang.

Antara Churín sareng Huancahuasi, aya sumber cai panas sanésna: Chiuchín, Huncachín sareng Picoy. Salaku tambahan, jalur éta nawiskeun kota-kota anu saé sapertos "Huacho sin pez", dingaranan sapertos ngabédakeun diri sareng kota Huacho, di basisir. Kota ieu lirén dina nganjang ka situs arkéologis caket dieu Antamarca, tempatna 3.200 méter dpl. Ti dieu, anjeun ogé tiasa ningali salju Yarahuayna.

Ninggalkeun kota Oyón, anjeun tiasa ningali laguna sareng curug Guengue, dina 3.800 méter dpl, sareng ngahargaan gunung anu ngajentul disebut Raura, dina 4.600 méter.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*