Perayaan San Pedro sareng San Pablo

pesta

Dinten 29 June anu dirayakeun di daérah anu béda-béda di Peru di perayaan San Pedro sareng San Pablo. Salah sahiji acara anu kawéntar nyaéta: prosesi kajadian maritim anu kajantenan di seueur palabuan di panjuru bumi sareng anu narik seueur wisatawan sareng penganut. Salaku conto, sapertos anu lumangsung di coves of Chorrillos sareng Lurín di Lima, dimana gambar San Pedro dibawa ngalangkungan perairan dina parahu pikeun nyungkeun taun perikanan anu saé.

Santo para pamayang sareng patani, San Pedro sareng San Pablo kalintang dipikacinta ku masarakat Peruvian sareng dina 29 Juni aranjeunna émut padamelanana kalayan sumanget pisan. Poé ieu ogé katelah "dinten Paus", kumargi dina tanggal 28 Juni, di panjuru dunya, koleksi didamel pikeun amal amal Paus. Di Peru dirayakeun khususna di daérah basisir tempat parahu-parahu angkat ka laut ngiringan gambar santo anu dipapaésan, sapertos contona di Chimbote, dimana seueur parahu sareng peluncuran angkat ti darmaga ka Isla Blanca. Di daérah sierra, perayaan ieu saluyu sareng meresihan solokan komunal.

Sajaba prosesi maritim, sapanjang nagara acara kaagamaan dirayakeun, sapertos Ékaristi di Basilica tengah Lima, dipimpin ku Apostolik Nuncio di Peru, atanapi massa anu solem di katedral Huancayo atanapi dina nyalira Chimbote.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   kumaha sakedik cenahna

    poco

  2.   Suzette cenahna

    hatur nuhun kuring nyalin kaseueuran sadayana sareng ngagaduhan AD di sakola

  3.   John cenahna

    Ieu leres pisan ngajelaskeunDoo..¡¡ Nuhun> _ <¡¡(Y)

  4.   Lizbeth Macedo Quispe cenahna

    kahadéan