Sasatoan anu kaancam di Andes Peru

Anu saé Andes pagunungan Éta mangrupikeun habitat sababaraha sato anu dina bahaya punah, sabab éta dijagaan ku pamaréntah Peru. Diantarana urang ngagaduhan:

Kondor

Kondor mangrupikeun manuk anu paling megah di manuk Andes. Éta sayang di sisi gunung di Andes Pagunungan sareng gaduh tingkat réproduktif anu handap, sabab endog unggal dua taun.

Kondor diburu ubar ubar mangrupikeun salah sahiji faktor anu mangaruhan kana kasalametan. Kontaminasi hawa, cai sareng taneuh tina pertambangan sareng pamekaran industri mangaruhan pendudukna, ogé réduksi dina pasokan katuanganana.

Ucing andean

Aranjeunna hirup di luhurna 11.500 dugi ka 15.700 kaki / 3.500 dugi ka 4.800 méter di Pagunungan Andes. Éta mangrupikeun ucing anu paling isin sareng felines anu paling henteu dikenal di dunya anu dianggap bahaya. Ukuranana sapertos ukuran ucing piaraan kalayan buntutna langkung panjang sareng buluna lemes sareng kandel. Dipercaya yén alesan utama pikeun turunna pendudukna nyaéta aranjeunna diburu pikeun tujuan upacara tradisional.

Monyét buntut konéng

Numutkeun ka International Society for Primatology and Conservation International, spésiés ieu dianggap salah sahiji 25 primata anu paling kaancam di dunya. Dipercaya aya kirang ti 250 di habitat alamna.

Sareng éta ngan ukur aya di Andé Peruvian di luhurna 4.900 dugi ka 8.900 kaki / 1.500 sareng 2.700 m. Kaleungitan habitat mangrupikeun alesan utami pikeun pendudukna anu langkung alit. Pangwangunan ékonomi, pembalakan, tatanén sareng pertambangan ngancurkeun habitat monyét ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*