Tarapoto, Kota Korma

tarapoto

Kota Tarapoto Éta mangrupikeun salah sahiji kota wisata sareng komérsial utama di Amazon Peruvian. Éta aya di Daérah San Martin, sareng katelah: »'Kota Korma'».

Tarapoto ayana di 350 méter dpl, sareng mangrupikeun ibukota Propinsi San Martin, ayeuna ngagaduhan penduduk 108.042 penduduk numutkeun sénsus taun 2005, janten kota munggaran di daérah ieu. Kota ieu diwangun ku tilu distrik: Tarapoto, Banda de Shilcayo sareng Morales.

Kota Tarapoto didamel tanggal 20 Agustus 1782 ku uskup Spanyol Baltazar Jaime Martínez de Compagnon y Bujanda, sanaos leres, éta ngagaduhan asal anu langkung lami, ti saprak tanggal mimiti tina éksplorasi anu dilakukeun ku Chancas anu karasa ( budaya kuno dataran luhur Peruvian).

Aranjeunna, saatos ditaklukkeun ku Kakaisaran Inca, mingpin révolusi anu dipimpin ku caudillo Ancohallo, hiji pemberontakan anu, nalika éléh, maksa anggota suku na kabur tina dendam Inca anu dahsyat, netep di lebak walungan Mayo sareng Cumbaza di departemén San Martín. ngabentuk, tungtungna kota Lamas.

Di daérah ieu aya laguna dimana tangkal korma anu disebut Taraputus atanapi potbellied seueur, nami anu engkéna bakal dianggo ku uskup Spanyol pikeun mendakan kota Tarapoto dina pendirian pemburu sareng nelayan ieu. Didamel tanggal 14 Séptémber 1906, departemén San Martín ngagaduhan di Tarapoto, pusat wisata sareng pusat komersial di bagéan wétan-wétan Peru ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   bedog cenahna

    Abdi hoyong langkung seueur terang ngeunaan kota Morales, upami tiasa sababaraha poto, aranjeunna parantos ngawartosan ngeunaan kota éta anu kuring resep pikeun nanem modal di dinya, anu tiasa ngirimkeun inpormasi lengkep sareng poto tempat Morales, kuring bakal sukur pisan