Katedral Strasbourg

Katedral Strasbourg

Mangrupikeun salah sahiji permata seni Gothic anu hébat. Katedral Strasbourg tempatna pas di tengah bersejarah tempat anu sami masihan namina, di Perancis. Éta parantos dinyatakeun salaku salah sahiji Situs Warisan Dunya ti saprak 1988. Kudu disebatkeun yén éta diwangun langkung ti opat abad, teu langkung sareng teu kirang.

Sugan anjeun terang éta salaku Katedral Notre-Dame sareng upami anjeun henteu acan ngadatanganana, pastina saatos maca ieu anjeun bakal hoyong pisan. Kusabab urang bakal marios sajarah na, ogé bagian-bagian anu nyusunna sareng tangtosna, sadaya data éta dina bentuk kapanasaran anu anjeun sok hoyong terang. Naha anjeun siap pikeun wisata sapertos kieu?

Katedral Strasbourg, tinjauan sajarah na

Upami urang ningali ka tukang, tiasa nyarios yén éta dina taun 510 nalika katedral munggaran tempat éta diwangun. Tapi leres yén aranjeunna henteu acan tiasa ngaraihkeun sésa-sésa na. Saatos perang, gedong énggal dipesen pikeun diwangun deui dina 1015. Dina hal ieu, éta bakal ngagaduhan tempat anu langkung ageung sareng bakal aya dina dasar basilica. Wangunan anyar parantos réngsé dina 1050 sareng dianggap salaku salah sahiji garéja panggedéna. Tapi henteu senang ku éta, dina abad ka-XNUMX padamelan mimiti neraskeun tempat éta.

Fasad Katedral Strasbourg

Aya perpanjangan boh dina bagian paduan suara sareng nave ogé dina kapilah San Juan. Perlu diinget yén réformasi diperpanjang dina waktos sareng ieu nyababkeun gabungan sababaraha unsur arsitéktur mimitian ti Romanesque dugi ka Gothic. Tapi henteu salawasna emas anu hérang kusabab akibat kahuruan sareng ogé gempa bumi, padamelanna dieureunkeun, réformasi teras-terasan sareng proyek-proyekna robih dugi ka menara sareng menara lonceng réngsé. Tungtungna éta dipindahkeun ka nagara Perancis sareng didaptarkeun salaku monumén bersejarah tempat éta.

Anu panasaran hébat katedral Strasbourg

  • Maka kami bakal nyarios sakedik langkung seueur ngeunaan sababaraha bagian utama tempat ieu. Tanpa ragu, fasad mangrupikeun salah sahiji diantarana. Kusabab éta ngagaduhan relief anu teu aya tungtungna anu pantes diulik. Tapi aranjeunna henteu aya sacara kabeneran tapi motif agama sok paling aya. Sanaos henteu sadayana siga anu sigana, sabab sosok setan éta ogé aya dina situs. Dina hal ieu, anjeunna dipersonifikasikeun dina lalaki anu nyoba ngarayu sababaraha awéwé ngora.
  • Anjeun parantos dugi ka tempat ieu ?. Upami anjeun parantos sumping ka Katedral Strasbourg maka anjeun bakal terang éta sok bayuhyuh. Éta henteu hartosna éta kuat teuing, tapi nalika urang dugi ka dinya urang bakal perhatoskeun sareng éta ngandung hartos sapertos legenda. Éta sanés kusabab langkung saé jangkungna atanapi parapatan jalan raya, tapi disebatkeun yén setan ogé aya hubunganana sareng ieu sadayana. Carita na yén anjeunna sumping ka tempat éta pikeun mikat éta, tapi ngan ti luar saprak anjeunna nyobian lebet sareng angin anu ngahalangan anjeunna.

Arsitektur katedral Strasbourg

  • El jam katedral Éta mangrupikeun perhiasan anu sanés. Disebutkeun yén teu aya, ogé moal aya, anu sanés sapertos éta. Naon deui, bahkan disebatkeun yén tukang jam anu ngawangun éta janten buta. Sesuatu anu sanés ku kabeneran sareng sadayana supados anjeunna henteu tiasa ningali sahingga anjeunna henteu bakal nyiptakeun mesin anu sanés sapertos kieu.
  • Sanaos kami parantos nyaritakeun sakedik pisan, leres upami urang kedah nyebatkeun waktos kanggo ngarengsekeun candi sapertos kieu, urang bakal ngucapkeun 400 taun. Seueur padamel, arsiték sareng seueur téknik anu dipungkas ku salah sahiji karya dunya.

Bagéan Katedral Strasbourg

Fasad utama mangrupikeun salah sahiji titik konci tempat ieu. Tanpa ragu, éta mangrupikeun jalma anu bakal nahan urang salami lami. Ngan urang tiasa ngagumkeun kaéndahan anu ditepikeun, anu sanés alit. Tilu portal anu dihias dimana anjeun tiasa ningali kajadian anu béda dina kahirupan Yesus Kristus. Jandéla acuk ageung mangrupikeun karya Erwin de Steinbach. Dina handapeunana, urang mendakan Galeri Rosul. Kami moal tiasa ngabédakeun portal pusat, sabab éta di dieu dimana Passion of Christ dipidangkeun ku adegan tina Perjanjian Old sareng Anyar. Dina portal anu aya di beulah kénca, urang bakal ningali gambar awéwé anu gaduh representasi, sapertos anu sanésna. Dina hal ieu aranjeunna nimbulkeun kautamaan anu unggul dina maksiat. Portal ka katuhu gaduh gambaran ngeunaan Tabel Hukum sareng ogé adegan tina 'Kiamat Terakhir'.

Jam buka Katedral Strasbourg

Portal beulah kalér nyaéta anu dikenal salaku San Lorenzo, kumargi aya gambar na. Sedengkeun anu di beulah kidul, éta disebat portal pengadilan, mangrupikeun anu pangkolotna. Salaku tambahan, kumargi urang nyarioskeun bagian luar katedral, urang moal tiasa mopohokeun menara na. A munara bel Jangkungna 142 méter, janten mangtaun-taun salah sahiji gedong jangkung di dunya. Tangtosna, upami urang lebet, kaéndahan tetep teras-terasan. Di dinya anjeun tiasa ningali mimbar anu ngagaduhan gaya Gothic, dimana pamandangan para Rasul katingali, ogé kahirupan Santa Barbara (martir Kristen).

Nalika nganjang ka Katedral, jam sareng harga

Anjeun kedah terang yén daérah ieu tiasa di-pedestrianisasi. Naon anu ngamungkinkeun kadatanganana duanana ku sapédah, leumpang komo ku tram. Anjeun tiasa ningali salah sahiji bagian utama katedral nyaéta jam sareng hargana sakitar 3 euro lebetna. Jam 12:30 anjeun bakal gaduh acara anu hadé dimana cenah jamna protagonis. Tangtosna, sakitar 15 menit sateuacanna, aranjeunna bakal nempatkeun anjeun sajumlah pidéo panjelasan tina naon anu bakal anjeun tingali. Hartosna, operasina oge asal na. Permata sapertos kieu sok pantes dipuji.

Bagéan Katedral Strasbourg

Katedral henteu teras-terasan kabuka sahingga langkung saé pikeun parios waktos dina masalkeun upami ningali éta bakal. Di sisi anu sanésna, anjeun ogé tiasa naék kana puncak katedral, tapi enya, aya langkung ti 300 léngkah sareng harga 5 euro. Sanaos sakali nepi, anjeun bakal ngagaduhan pandangan anu sampurna pikeun kota abad pertengahan. Émut yén Minggu kahiji bulan gratis! Pikeun dina platform anjeun tiasa ngalaksanakeun éta ti 9:00 énjing-énjing dugi ka 19:00 ti April dugi ka Séptémber. Sesa sataun éta ti 10:00 énjing dugi ka saatos 17.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*