Nagara Basque Perancis

Pandangan Saint Jean de Luz

Saint Jean de Luz

Nagara Basque Perancis parantos hasil ngagabungkeun, sapertos sababaraha daérah di dunya, tradisi jeung modernitas. Sedengkeun pikeun anu munggaran, éta tiasa ditingali dina karakter pelaut na, anu nyababkeun anjeunna menonjol dina perikanan laut jero; pikeun ngahargaan sajarah sareng adat istiadatna; dina monuménna sareng arsitéktur tradisional atanapi dina basa Basque sareng Gascon na. Tapi, pang luhurna, dina hawa anu primitif sareng rada gaib anu masihan daya tarikna nyalira.

Sareng, ngeunaan hal modérenitas, katingali dina a kosmopolitik anu dimimitian dina abad ka-XNUMX nalika Biarritz janten tempat usum panas pikeun bangsawan Gallic sareng na Kaisar Napoleon III. Sareng ayeuna ayeuna diteruskeun ku panggunaan sababaraha pantai na pikeun kajawaraan berselancar anu dihadiran ku pamilon ti sakumna dunya. Pikeun sadayana ieu, urang badé ngusulkeun nganjang ka bumi gaib ieu kaéndahan anu luar biasa.

Kalurahan anu paling saé di Nagara Basque Perancis

Daérah kidul-kulon Perancis ieu ngagaduhan sababaraha kampung anu paling indah di nagara éta. Salaku tambahan, aranjeunna bénten-bénten yén sababaraha ngagambarkeun kosmopolitanisme anu urang sebatkeun sareng anu sanésna nawiskeun aspek anu parantos robih sakedik ti abad ka tujuh belas. Anu baheula nyaéta anu aya di basisir, sedengkeun anu terakhir biasana aya di daratan.

Pandangan Hendaye

Hendaye

Hendaye

Éta kota maritim munggaran anu urang mendakan nalika nyebrang wates Spanyol ku walungan Bidasoa. Lokasina anu strategis parantos masihan pentingna sajarah anu penting anu katingali dina sababaraha monuménna sapertos anu matak Puri Abaddia atanapi stasiun karéta nyalira dimana pertemuan antara Franco sareng Hitler lumangsung.

Tapi hal anu paling indah ngeunaan Hendaye nyaéta meureun na Kota Tua, Kalayan bumi khas Basque na sareng garéja San Vicente, diwangun dina abad ka-XNUMX. Sareng ogé pantai-pantai indah sareng formasi batuan basisir na, katelah flysch. Perkawis ieu, tong lirén ngalangkungan éta Jalan bay pikeun ngarénjokeun pemandangan megah di basisir Cantabrian.

Salaku tambahan, di tengah Bidasoa nyaéta pulau pheasant, ogé lungkawing dina sajarah. Salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén kadaulatanna dibagi ku Perancis sareng Spanyol, mahluk kondo pangleutikna di dunya. Parantos di 1463, raja-raja Luis XI sareng Enrique IV ti Castile patepung di dinya. Sareng ogé di Pulo Jawa teh Perjangjian Pyrenees dina 1659, anu mungkas salah sahiji perang anu paling telenges antara dua nagara.

Saint Jean de Luz

Éta kota kadua anu anjeun bakal mendakan upami anjeun nuturkeun basisir Nagara Basque Perancis di belah kalér. Mangrupikeun kota anu saé bieu lima belas rébu pangeusi kalayan teluk anu spektakuler sareng pantai anu sami indah. Upami anjeun milampah sapanjang promenade anu ngurilingan éta, anjeun bakal ningali megah imah Basque has, seueur diantarana ti abad ka tujuh belas, anu aya hubunganana sareng jalan ieu ku sasak alit.

Ogé sorotan di lokalitas éta garéja San Juan Bautista, diwangun dina abad anu sami sareng ku altar baroque anu maksakeun sateuacanna Louis XIV ti Perancis sareng Spanyol Maria Teresa nikah.

Justru acara ieu naék janten dua tugu sanésna: éndah DPR Louis XIV sareng maksakeun Gedong Infanta, duanana dina kaayaan anu sampurna. Akhirna, anjeun kedah henteu angkat ti San Juan de Luz tanpa jalan di jalan anu paling khas na: la Rue Gambetta, pinuh ku toko sareng bar tradisional.

Gambar Villa Belza, di Biarritz

Villa Belza (Biarritz)

Biarritz

Langkung ageung tibatan anu sateuacanna, Biarritz Mangrupikeun mangsa abad ka-XNUMX salah sahiji tujuan wisata anu dipikaresep, henteu ngan ukur bangsawan Perancis, tapi ogé para bangsawan sadaya Éropa. Kanyataan yén Kaisar Louis Napoleon III nyéépkeun usum panas di ditu sareng karakterna salaku kota sisi laut.

Di Biarritz anjeun tiasa ningali, pastina kusabab naon anu urang nembé ngajelaskeun ka anjeun, anu megah Garéja Ortodok didamel ku aristokrat Rusia anu nyéépkeun usum panas di ditu. Tugu agama anu pikaresepeun sanésna nyaéta garéja San Martín, diwangun dina abad ka-XNUMX, jeung éta Santa Eugenia, kaéndahan neogothic ti akhir abad ka-XNUMX.

Tapi gedong éta kasino, conto megah arsitektur Art Deco; Heboh Hotél du Palais, dimana justru Napoleon III cicing sareng anu ayeuna teras janten akomodasi wisata sareng Mercusuar Biarritz, kalayan umur ampir dua ratus taun sareng 74 jangkungna méteran jangkungna, anu diaksés ngalangkungan tangga anu 250 léngkah. Tanpa hilap teh Kapel of Our Lady of Guadalupe, permata tina gaya Byzantine Romanesque diwangun taun 1864 pikeun Permaisuri Eugenia de Montijo.

Témbong Bayonne

Bayonne

Bayonne

Upami anjeun angkat ti basisir sareng angkat ka darat, sanaos caket pisan ka basisir, anjeun bakal mendakan kota anu paling penting di Perancis Basque Country: Bayonne. Nyatana, sigana ogé pelaut, sabab ayana di tempat pangampungan walungan Adur, Errobi sareng Nive.
Salaku tambahan, éta mangrupikeun kota anu penting pisan dina sajarah Spanyol, kumargi Charles IV sareng Ferdinand VII nyerah hakna pikeun tahta nagara urang pikeun ni'mat Napoleon Bonaparte. Aranjeunna tumaros dina Puri Marracq, anu dintenna ngan ukur tetep aya hiji façade.

Béda pisan kasus na katedral santa maria, anu bakal anjeun tingali dina kaayaan anu sampurna. Diwangun dina abad ka-1998 nuturkeun kanon Gothic, éta parantos janten Situs Warisan Dunya ti saprak 85. Dua menara lonceng jangkungna XNUMX méter sareng tukang kai anu ngajentul. Ogé, di jero anjeun tiasa ningali makam San León, santo pelindung Bayonne.

Warisan monumental kota réngsé ku istana Tua sareng Anyar. Anu mimiti nyaéta ti abad ka-XNUMX, sedengkeun anu kadua diwangun dina bukit dina abad ka-XNUMX sareng ayeuna janten tempat duduk Museum Basque.
Di sisi anu sanésna, urang nyarankeun yén anjeun jalan-jalan ngalangkungan éta Rue ti Spanyol, jalan pangkolotna di kota, anu tungtungna tepatna di Puerta de España. Pastikeun pikeun nyobaan coklat anu ditawarkeun ku seueur manisan di jalan éta. Éta saé pisan anu aya bahkan musium dikhususkeun pikeun anjeunna.

Ezpelette atanapi Ezpeleta

Pikeun dugi ka kota anu saé ieu, anjeun kedah ngalangkungan rute deui ka Spanyol, sanaos ogé ngancik ka daratan. Mangrupikeun kota alit sakitar dua rebu lima ratus penduduk anu sigana dilabuh di jaman baheula ku jalan sempit na imah Basque has kalayan ristras tina cabé, sayuran anu parantos kasohor ti saprak abad ka-XNUMX, ngagantung dina balkonna.

Anjeun ogé kedah tingali na gereja abad ka tujuh belas sareng éndah na Kastil Lalaki. Tapi, salian ti éta, titénan pottoka, jenis kuda leutik sareng pribumi ka daérah anu ampir teu robih ti saprak Neolitikum.

Poto Ezpeleta

Espelette atanapi Ezpeleta

Ainhoa

Anjeun tiasa bérés wisata anjeun di Basque Country Perancis di kota ieu anu di wétan na anu sateuacanna, ampir caket sareng Spanyol. Éta désa anu saé anu diwangun ku hiji jalan di agam khas Abad ka-XNUMX. Janten bagian tina Jalan Ziarah Perancis ka Santiago de Compostela sareng ngagaduhan warisan monumental anu euyeub dina ukuranana.

Janten, anjeun tiasa ningali éta Garéja Lady urang Asumsi, diwangun dina abad ka-XNUMX; éta payuneun, dina hiji sisi candi sareng anu diwangun dina pertengahan abad ka-XNUMX, sareng Binatu Alaxurruta, yén cai ngalir ti gunung sareng, dina 1858, dilongok ku Napoleon III.

Tapi, meureun, hal anu paling indah ngeunaan Ainhoa ​​nyaéta lingkunganana. Kira-kira lima ratus hektar leuweung jeung gunung sampurna pikeun anjeun angkat hiking. Jalur anu paling terkenal di rute ieu ngagaduhan sejarah anu legenda. Dupi anjeunna Jalan penyelundup, ngalangkungan karakter-karakter ieu diliwatan sareng daganganana dina jalan ka Spanyol.

Poto Ainhoa

Ainhoa

Gastronomi Nagara Basque Perancis

Anjeun teu tiasa ngarengsekeun perjalanan anjeun ngalangkungan kaajaiban wilayah ieu tanpa nyobian asakan anu kuat sareng ngeunah. Kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan anu kawéntar Cabé Ezpeleta, kalayan raos anu kuat sareng rada lada, tapi daérah na euyeub ku seueur produk sanés. Salaku conto, kéju, naha sapi, embe atanapi domba, pikaresepeun pisan yén aranjeunna ngagaduhan sebutan asal sapertos ti Ossau-Iraty. Atanapi anu Serrano ham, janten khas Bayonne anu nyandang judul Protected Geographic Indication ti saprak 1998. Tanpa hilap coklat ngeunaan kota terakhir ieu sareng anu parantos kami nyarioskeun ka anjeun.

Justru piring khas anu digoréng ham dibarengan ku "piperrada", cabé héjo sareng beureum anu digoréng, bawang sareng tomat. Resep sanés anu anjeun kedah nyobian axoa ku Ezpeleta, seupan didamel sareng sapi sareng cabé lokal, atanapi Salmis japati gaya éxalar. Piring dagingna dilengkepan ku hare civet, rable atanapi loin kelenci sareng anu asak sareng bebek atanapi soang.

Ngeunaan lauk, anjeun tiasa mimitian ku banteng, sup anu didamel nganggo bahan baku ieu anu sateuacanna dipanggang. Sareng teraskeun sareng cod a la Basquaise, sareng cabé goreng, tomat sareng bawang, atanapi squidward al Luzienne, sareng tomat.

Dessert paling umum nyaéta baskét gateau, tart admond tart anu dieusi krim pastry, sanaos resep aslina nganggo Itxassou cherry jam. Anjeun ogé tiasa méréskeun tuang anjeun sareng kéju pondok atanapi curd didamel sareng susu lokal.

Baskét gateau

Baskét Gateau

Sareng, nginum, anggur ti daérah éta. Anu paling dikenal nyaéta jelema Iroleguy, kota caket San Juan de Pie de Puerto anu ngagaduhan sebutan asal. Aranjeunna anggur tanin, kandel sareng panjang pisan, di antawisna rosés menonjol.

Kumaha cara nepi ka kota-kota di Perancis Basque Country

Pikeun dugi ka daérah Perancis di Basque Country anjeun kedah ngalangkungan wates Hondarribia ka Hendaye. Sakali aya, cara anu paling saé pikeun nganjang ka kota-kota na nyaéta palatih. Di nagara tatangga aya sarana transportasi umum anu saé. Tapi, upami anjeun nganggo kandaraan anjeun nyalira, anjeun bakal gaduh kabébasan pikeun ngajalanan perjalanan anjeun, lirén dimana anjeun hoyong ngaraosan bentang sareng asakan anu indah. Handap ieu jalan D912, anjeun bakal angkat ka Saint Jean de Luz sareng, pikeun dugi ka Biarritz, anjeun kedah nyandak éta D911. Eureun anjeun salajengna nyaéta Bayonne, anu anjeun bakal ngahontal ku jalan D260.

Anjeun tiasa ogé ngalakukeun rancana perjalanan ieu ngaliwatan jalan tol A-63, anu naék kana Bordeaux. Nanging, anjeun bakal sono ka bentang alam pantai anu éndah anu ditawarkeun ku ruteu sateuacan anjeun.

Engké, upami anjeun badé angkat ka Ezpeleta, anjeun ngagaduhan dua kamungkinan. Boh anjeun balik sapanjang rute anu anjeun parantos candak sareng nyimpang di sapanjang jalan D918 ngaliwat Ascain sareng Saint-Pée-Sur-Nivelle. Atanapi nyandak di Bayonne teh D932 terus teh D20. Sareng tepat anu terakhir ieu bakal nyandak anjeun ka Ainhoa. Akhirna, ti kota ieu anjeun tiasa angkat ka D918 anu tos kasebat sareng A-63 pikeun balik deui ka perbatasan sareng Spanyol.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*