Bernini's Colonnade di Vatikan

Colonnade Bernini di Vatikan mangrupikeun monumen anu paling luar biasa sareng terkenal di dunya. Lokasina, payuneun basilika Saint Peter, tapi ogé kaagungan sareng kaajaibanana.

Ieu maréntahkeun diwangun ku Paus Alexander VII ngabagéakeun sadayana anu sumping ka candi Vatikan. Sateuacanna, Alun-alun St Peter sacara segi opat sareng ngagaduhan serelek sakitar sapuluh méter antara tangga basilika sareng sisi anu sabalikna. Colonnade Bernini di Vatikan ngeureunkeun kacondongan ieu sareng ngonpigurasikeun salah sahiji kotak anu paling terkenal di dunya.

nyeratna

The Neapolitan Gian Lorenzo Bernini Anjeunna mangrupikeun pelukis sareng arsiték, tapi anu langkung saé tukang ngukir. Digantelkeun sareng Baroque, kamampuanana pikeun ngukir marmer ngajantenkeun anjeunna nganggap dirina panerus Michelangelo. Jero agama, anjeunna nempatkeun bakat na pikeun ngalayanan Réformasi Kontra, anu ngajantenkeun anjeunna ngaraos resep paus.

Diantara ciptaanana anu hébat nyaéta baldachin Saint Peter, ogé dina basilika Vatikan; éta makam Urban VIII; anjeunna Éstasi Saint Teresa atawa Air mancur tina Opat Walungan sareng Tongkang. Sanggup ngabéré patung-patungna ku éksprésipitas anu jarang disaruakeun, Bernini pupus di Roma dina 28 Nopémber 1680.

Colonnade Bernini di Vatikan, karya anu saé

Nanging, panginten karya Bernini anu paling kawéntar nyaéta rohangan ieu anu kedahna dianggo pikeun élmu arsitéktur sareng arca na. Kusabab anjeunna mendesain duanana colonnade sareng daérah anu badé dipasang.

Luyu sareng kahoyong Paus Alexander VII, melambangkan rangkulan mu'min anu sumping pikeun nganjang ka Basilika St. Peter. Ku alatan éta, éta diwangun ku dua jajar kolom ngabingkai bujur raksasa anu ngagambarkeun dua panangan ngalingkup anu datang.

Bernini urang Colonnade

Detil ngeunaan colonnade Bernini di Vatikan

Colonnade Bernini dina fitur Vatikan 284 kolom anu berkesan 16 méter masing-masing sareng dibagi kana opat jajar. Aranjeunna dinobatkeun ku saloba ibukota Doric sareng, di luhur ieu, balustrade anu aya 140 inohong ti wali, parawan, syahid sareng dokter Garéja. Anu matak, inohong ieu henteu dipahat ku Bernini, tapi ditugaskeun ku Bernini lorenzo morelli, salah saurang muridna. Masing-masing patung ieu ukuran 3,20 méter, anu ngan satengah jangkungna Kristus sareng rasul-rasul anu anjeun tiasa tingali dina fasad Basilika Santo Petrus.

Kolomna ti anu kawéntar marmer travertine sareng aranjeunna ngawangun rohangan anu dibagi kana tilu petikan anu katutup. Pusatna, sakedik langkung luhur, diciptakeun kanggo jalan pelampung, sedengkeun dua sisina kanggo pejalan kaki.

Sakuriling kolon Bernini di Vatikan

Tapi Bernini henteu ngan ukur ngarancang sareng ngawangun kolonade anu spektakuler. Anjeunna ogé ngurus lingkungan. Anjeunna khususna damel sareng alun-alun sareng basilika. Ngeunaan anu pangtukangna, nganggap tangga dina façade na panjang teuing, anjeunna maréntahkeun penggalian kanggo turunkeun jangkungna.

Anjeunna ogé ngahargaan anu penting obelisk tempatna di bagian tengah alun-alun ku Paus Sixtus V taun 1586. Batu ukiran raksasa ieu dibawa ti Mesir ku Caligula dina taun 41 Maséhi. Éta milik henteu kirang ti jaman Nencoreo, firaun ti dinasti ka-XNUMX anu cicing dina abad ka-XNUMX sateuacan Yesus Kristus. Dina waktos éta, tempatna aya di Circus Maximus di Roma.

Aya ogé dua cai mancur simétris dina dua sisi obelisk. Anu saurang didamel ku Bernini nyalira, sedengkeun anu sanésna nyaéta ku Carlo Maderno. Sareng, gigireun anu éta, di tengah alun-alun, disk batu anu nandakeun persis titik geografis éta. Upami anjeun nangtung, anjeun bakal ngagaduhan kesan yén ngan aya hiji jajar kolom, sabab opat kolom anu aya ngajajar sampurna.

Basilica St. Peter urang

Basilika St. Peter sareng kolonér Bernini

Dina total, rohangan anu nganut Bernini's Colonnade nempatan hiji ekstensi elips ageung jero 320 méter sareng diaméterna 240. Pikeun ngawangunana, dibutuhkeun ratusan lalaki. Kitu ogé, 44 méter kubik marmer travertine sumping ti Tivoli, sakitar 30 kilométer ti Roma. Éta tiasa nampung 300 jalma.

Sampurna pisan ieu karya anu megah anu kolom naékkeun diaméterna ka luar pikeun menerkeun distorsi optik anu mungkin tina kontémperasina. Nya kitu sareng alesan anu sami, fasad tina basilika Saint Peter éta dihubungkeun sareng alun-alun ku dua panangan anu nyebatkeun anu raoseun caket. Salaku tambahan, colonnade Bernini dirancang khusus pikeun ngadamel sumbu visual Basilika St. Peter. Kubah Michelangelo

Sababaraha panasaran tugu

Ngeunaan padamelan megah ieu ku Bernini, aya sababaraha rasa panasaran anu anjeun bakal resep terang. Anu kahiji nya éta nandaan wates antara Italia sareng Nagara Vatikan. Anjeun bakal ngahargaan kana garis marmer anu aya dina taneuh sareng anu ngalangkungan alun-alun ti sisi ka sisi.

Justru, pikeun dugi ka Alun-Alun Peter, cara anu pangsaéna nyaéta rébét Via de la Conciliazione, bagian naon tina Castel Sant'Angelo sareng dugi ka hiji éta.

Tapi tempat éta masih nawiskeun anjeun panasaran deui. Pisan caket tengah alun-alun aya batu anu ngagambarkeun Mawar Angin sareng, di sakurilingna, batu batu beureum. Salah sahiji anu terakhir ngagaduhan haté anu lega, numutkeun legenda, nyaéta jantung kaisar. Nero, penganiayaan hébat Kristen.

Patung kolonade Bernini

Patung dina lorong Bernini

Kumaha carana nepi ka Alun-Alun Peter

Anjeun moal ngagaduhan masalah pikeun dugi ka tugu anu ngagumkeun sabab aya beus wisata anu eureun di alun-alun. Tapi, upami anjeun langkung resep angkat nyalira, langkung saé anjeun nyandak Metro Ottaviano.

Dina kacindekan, Colonnade Bernini di Vatikan Mangrupikeun salah sahiji kreasi anu paling berkesan pikeun seniman Italia khususna sareng Baroque umumna. Nyatana, bentuk sareng arca na dijantenkeun modél pikeun seueur karya sanésna dina waktos éta. Naha anjeun teu kersa pendak sareng anjeunna?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*