Kota palabuan anu saé: Civitavecchia.

Dina propinsi Roma urang bakal mendakan salah sahiji kota anu paling éndah sadayana Italia: Civitavecchia, anu, anu ngagaduhan palabuhan ageung, janten kedah nalika anjeun nganjang ka ibukota Italia.

Sakumaha urang béjakeun ka anjeun, Civitavecchia mangrupikeun kota anu lokasina di tengah Lazio. Di jerona ngalir katutup dina laut tirani palabuan anu ngagaduhan nami anu sami sareng kotamadya, ayana ngan 80 kilométer ti pusat bersejarah Roma. Salah sahiji tempat wisata anu paling pikaresepeun di Civitavecchia nyaéta mercusuar na anu saé ayana di tengah palabuan. Dina dasarna anjeun bakal mendakan sababaraha toko balanja kalayan produk régional sareng sababaraha manisan sahingga anjeun tiasa nikmati pemandangan anu indah dibarengan ku kopi sareng amis.

El palabuhan Civitavecchia éta boga sajarah panjang. Diparéntahkeun diwangun dina abad kadua ku anu hébat kaisar Trajan. Éta ngan ukur ku datangna Paus Innocent XIIDina taun 1696, palabuan mimiti dianggo pikeun perdagangan bébas, dianggap palabuhan pangpentingna Roma dina jaman modéren.

Dina taun 1859, diwangun jalur karéta anu ngahubungkeun kota sareng pusat Roma. Tanggal 16 April taun anu sami, éta diresmikeun, ngalambangkeun terobosan kanggo masarakat Italia.

Hanjakalna, seueur monumén sareng titinggal sajarah kota anu kapangaruhan ku karusakan anu disababkeun ku Perang Dunya II. Taun demi taun usaha dilakukeun pikeun ngawangun saeutik-saeutik sababaraha rohangan di Civitavecchia.

Upami anjeun nganjang ka kotamadya ayeuna anjeun bakal gancang sadar yén éta kota murni palabuhan, pinuh ku kapal pesiar sareng feri. Aranjeunna nyalira jaga nyandak turis ti ditu ka sababaraha penjuru dunya; tujuan anu paling umum nyaéta Sardinia y Barcelona.

Kuring mamatahan anjeun pikeun nganjang ka anu kawéntar tanpa gagal Istilah della Ficoncella, anu sami anu di jaman kuno mangrupikeun tempat anu dipilih ku kaisar pikeun ngubaran panyakit fisik sareng spiritualna.

Gambar: romantisme. ; maykal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   leonardo bossio cenahna

    Nami abdi Leonardo Bossio sareng nini-nini kuring ti Civitavecchia Abdi hoyong ngahubungi baraya