Prati, salah sahiji lingkungan anu paling mewah di Roma

Roma éta mangrupikeun kota alit anu tiasa digali nganggo jalan kaki. Jalan-jalan ngalangkungan seueur lingkungan na disarankeun pisan dina dinten anu cerah, janten dina wisata ieu anjeun moal tiasa sono kana menawan sareng menawan barrio Prati.

Prati mangrupikeun tujuan anu dipikaterang ku jalanna, gedong anu anggun sareng na pesona eropa. Éta ngagaduhan seueur kapribadian, ampir siga Paris, janten dinten ayeuna urang bakal ningali naon anu tiasa urang laksanakeun di dieu.

Prati

Ieu téh mangrupa Sapuluh dua puluh dua Roma sareng jas na kaasup Mausoleum of Hadrian, salah sahiji situs anu paling lambangna (sanaos leres-leres milik Borgo). Tapi kumaha sejarah lingkungan Romawi anu menawan ieu?

Sigana éta dina jaman Kakaisaran Romawi ieu lahan dikuasai ku kebon anggur sareng rungkunJanten, éta disebat Horti Domitii, sareng éta kagungan pamajikan Domitian. Teras éta ngagentos nami, janten Prata Neronis, sareng nalika Abad Pertengahan disebat Prata Sancti Petri atanapi kebon San Pedro.

Daérah éta tetep héjo dugi ka akhir abad ka-XNUMX, diantara rungkun, rawa sareng lahan susukan kumargi masih aya sababaraha kebon di dinya, khususna di lamping Monte Mario. Tapi di 1873 anu harita ngagaduhan bagian ageung tanah, Xavier de Mérode, nandatanganan kontrak sareng kotamadya pikeun ngamimitian bentukna kabupatén anyar. Sapuluh taun kalangkung dugi ka gedong munggaran ningali cahaya.

Nanging, lingkunganna tetep marginal pikeun waktos anu lami sabab teu aya infrastruktur anu saé sareng sigana bakal kapencil. Nyatana, Mérode nyalira mayar tina saku kanggo karya sasak beusi pikeun muka rute komunikasi. Kakara dina mimiti abad ka-XNUMX yén kota mimiti ngajawab masalah kota di kabupaten kasebut. Kumaha ? Dasarna didieu kantor administrasi Karajaan Italia anyar didamel.

Tata letak jalan didamel kalayan khusus: naon ti teu saurang ogé éta Basilika San Pedro katingali. Dina waktos éta, hubungan antara Vatikan sareng pamaréntahan énggal sanés anu saé, janten sanés jalan atanapi alun-alun di dieu gaduh nami paus atanapi wali.

Karya-karya anyar kalebet ngeusian lahan, supados henteu sangsara ku banjir Walungan Tiber, tapi éta henteu gampang ogé kusabab konsistén lahan anu baseuh pisan. Tapi, atohna, gedong-gedong anyar mimiti muncul sapertos supa, sadayana dina satengah mimiti abad ka-XNUMX sareng jalan anu simetris anu sami.

Jalan-jalan utama Prati nyaéta Via Cola di Rienzo, la Ngalangkungan Cicerone, la Marcantonio Colonna sareng Lepanto. Sadaya jalan ieu mangrupikeun jantung Prati. Di beulah kalér lingkunganna caket sareng Della Vittoria, belah wétan sareng lingkungan Flaminio, beulah kidul sareng Ponte sareng beulah kulon sareng Trioinfale.

Naon anu bakal didatangan di Prati

Nalika anjeun jalan-jalan jalan sareng alun-alun dingaranan kapribadian Kakaisaran Romawi anjeun badé ningali sababaraha wangunan anu saé sapertos gedong pangadilan sareng anu geulis Teater Adriano. Teater ieu diresmikeun dina 1898, dinten ayeuna damel salaku bioskop sareng aya di La Piazza Cavour.

Pikeun bagian na, Istana Kaadilan diwangun antara taun 1888 sareng 1910 sareng dianggap gedong muluk, salah sahiji anu paling penting saatos deklarasi Roma salaku ibukota Karajaan Italia. Kusabab sifatna rupa bumi, kalayan seueur kalembaban, éta kedah dipasihan yayasan beton anu kuat anu tahan dugi ka 70an abad ka-XNUMX nalika éta kedah dikuatkeun deui. Ieu gaya barokah sareng RenaissanceÉta 170 méter ku 155 méter sareng sadayana kapur travertine.

Prati éta lingkungan anu sepi, alternatip anu saé upami anjeun teu kersa rurusuhan. Éta sambung saé sareng sésana kota, tapi éta masih cicing sareng tenang. Komo éta lingkungan anu aman pisan, kumargi sanaos henteu lahir sareng berkah ti Vatikan, tempat tinggal Paus caket pisan.

Janten hal anu pangsaéna pikeun dilakukeun di Prati nyaéta leumpang, musna di jalan-jalanna. Anjeun tiasa mimitian ti Vatikan nyalira, nganjang ka Basilika St. Peter atanapi Museum Vatikan teras mimitian jalan. Ku kituna, anjeun ogé bakal ngajalankeun kana Garéja Ati Suci tina Kasusahan, ogé katelah Katedral Milan dina miniatur sabab ngagaduhan façade neo-Gothic anu éndah.

Di dieu damelna teh Museum Jiwa Purgatory, rada poek, sareng poto almarhum ... Garéja diwangun dina 1917. Di jero ogé aya organ anu saé.

El Stadion Olimpiade Éta ogé di Prati. Éta diresmikeun dina 1953 sanaos sajarah na aya ti taun 20an sabab aya stadion fasis leutik di tempat éta. Di dieu upacara bubuka sareng nutup Olimpiade Usum Panas 1960 diayakeun sareng éta parantos direnovasi pikeun Piala FIFA 1990 sareng deui, di 2008.

Jalan balanja anu pangsaéna di Prati nyaéta Via Cola Di Riezo. Anjeun bakal ningali senar tina toko pakean, butik leutik, sareng réstoran. Aranjeunna gaduh harga langkung saé tibatan di pusat bersejarah, janten mangrupikeun alternatif anu saé pikeun ngahémat artos. Padumukna? Clerks, clerks, jalma anu ngagaduhan gaji anu saé kusabab éta mangrupikeun salah sahiji lingkungan ékonomi anu pangsaéna di Roma. Ati-ati, tong nyangka yén éta mangrupikeun lingkungan anu super populér kalayan seueur gerakan, henteu, nyatana éta mangrupikeun lingkungan di luar sirkuit wisata sareng kadang-kadang urang Romawi henteu kadieu.

Leres, leres, éta caket pisan sareng Basilika St. Peter sareng Vatikan, tapi wisatawan biasana henteu sering didatangan. Sareng jalma-jalma anu sumping kantun jalan-jalan sapanjang Via Cola di Renzo, anu museur di toko-toko. Tapi upami anjeun hoyong langkung, anjeun kedah ngalih sakedik. Salaku conto, ngawariskeun ka Wewengkon Viale Giulio Cesarea zona multi étnis dimana jalma-jalma ti sakumna dunya hirup babarengan.

Jelas, ieu seueur Arab sareng India, kalayan toko komérsialna. Sareng upami anjeun ngarencanakeun ngumbara di Italia aya toko buku anu saé, Touring Club, anu ngagaduhan sadayana pikeun palancong antara pituduh sareng peta. Patung Dea Roma ngabagéakeun urang di  Sasak Risorgimento. Éta didamel ku pemahat Polandia Igor Motoraj sareng anjeunna ngagaduhan rupa anu super sedih sareng romantis.

Ogé leumpang anjeun bakal ningali seueur Wangunan gaya Umbertine, gaya Italia akhir abad ka-XNUMX anu khas sareng seueur deui Vila gaya Art-Nouveau. Aya ogé gedong gaya rasionalis, ti jaman Mussolini, sareng sababaraha gaya rococo. Jelas aya ogé sababaraha wangunan anu langkung modéren, sapertos gedong RAI, sadayana didamel tina kaca sareng kaca spion, atanapi tilas kotamadya, gedong ala brutalist 1973 anu ayeuna gaduh jandéla anu warna-warni pisan. Anu nganggo poto anu anjeun badé candak!

Séktor sanés Prati nyaéta Delle Vittorie, kabupatén anu direncanakeun di 1919 anu seuseueurna aya di sakitar Piazza Mazzini sareng dicirikeun ku imah-imah anu diwangun dina jaman fasis, kalayan palataran terbuka anu has. Tina sadaya gedong ieu anu parantos kami namina dugi ka ayeuna, tong kantun detail anu leres-leres éndah dina panto, jandéla sareng balkon.

Upami anjeun resep naék sapédah di Prati aya sababaraha jalur sapédah mimitian ti Viale Angelico dugi ka Castel Giubileo, daérah anu langkung suburban di kalér Roma. Mangrupikeun jalan anu saé anu ngalir sapanjang tebing walungan sareng ical di lapangan terbuka atanapi naon anu janten padesaan Roma. Jalur sapédah anu sanésna dimimitian dina titik anu sami tapi henteu jauh, ka Piazza Cavour.

Naha aya ruang héjo di Prati? Nya, teu aya taman anu pantes anu nginget masa lalu sareng kebon anggur na. Aya sisi walungan, jalur sapédah di sisi na anu mana jalma biasana leumpang atanapi lumpat sareng henteu seueur anu sanés. Meureun sababaraha bar anu disumputkeun caket basisir atanapi dina parahu.

Prati panginten sanés janten lingkungan anu paling populér di Roma tapi kuring nyaritakeun éta upami anjeun lebet agustus éta waktos anu pangsaéna sadayana. Sabenerna, iraha waé antara 1 Juli sareng 7 Séptémber mangrupikeun waktos anu saé, kumargi cuacana cocog, aya jalma di jalan-jalan jalan-jalan, anjeun tiasa nganjang ka Museum Castel San't Angelo dina wengi usum panas, ngaliwat luhur naék jalan satapak Borgo Passetto, dimana Paus ngungsi ti Vatikan ka kastil, sareng ngagem kubah St. Peter's Basilica di jalan. Berharga.

Pikeun ngalakukeun jalan ieu anjeun kedah mayar tapi ku tikét anu sami anjeun tiasa didatangan bénténg sareng aula na teras anu éndah atanapi angkat ka teras teras nikmati panorama indah na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*