Tuangeun Natal di Rusia

Gambar | Pixel

Aya 2.400 milyar urang Kristen di dunya anu ngagungkeun Natal sacara béda-béda, numutkeun tradisi masing-masing nagara sareng agama Kristen tempatna. Dina kasempetan ieu, kami bakal ngabahas kumaha liburan ieu dirayakeun di Rusia sareng naon tuangeun Natal anu khas di bangsa ieu.

Adat istiadat anu ngagaduhan nagara ieu perkawis tanggal anu pikaresepeun ieu bénten pisan sareng anu biasa urang biasa. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis Natal di Rusia? Terus maca!

Iraha Natal dirayakeun di Rusia?

Paguyuban Kristen anu jumlahna paling satia di dunya, Katolik sareng Protestan, ngagungkeun kalahiran Kristus dina 25 Désémber. Nanging, Garéja Ortodok henteu. Sanaos ngabagi seueur iman, doktrin, sareng upacara sareng kelompok di luhur, seuseueurna patriarkat Ortodok ngagungkeun Natal dina 7 Januari. Tapi naon motif na?

Nyatana, Ortodok, kalebet urang Rusia, ogé ngarayakeun Natal dina 25 Désémber. Ngan aranjeunna nuturkeun kalénder Julian, nyaéta tanggal 7 Januari dina kalénder Gregorian.

Kumaha kabarna Natal di Rusia?

Dina cara anu sami sareng umat Katolik ngagungkeun Hawa Natal dina 24 Désémber, Rusia ngalakukeunana dina 6 Januari. Jam 10 sonten, ti Katedral Kristus Jurusalamet di Moskow, présidén ngalaksanakeun upacara tradisional pikeun sakumna nagara.

Adven Gancang

Kasohor yén Advent lumangsung sateuacan Natal, waktos persiapan kalahiran Kristus. Di Rusia dimana iman Ortodok dominan, Advent lumangsung ti 28 Nopémber dugi ka 6 Januari. Dina tahap ieu, dilakukeun puasa anu lekasan dina dinten akhir Advent kalayan puasa sadidinten. Éta ngan ukur tiasa dipecah sareng didahar deui nalika anu percanten ningali béntang anu munggaran.

Tuangeun Natal di Rusia

Gambar | Pixel

Nyarios perkawis tuangeun, Naha anjeun terang naon masakan khas anu didahar dina tuangeun Natal di Rusia? Kulawarga sering nyiapkeun resep anu sanés. Ieu sababaraha hal anu paling umum:

  • Kutia: Salah sahiji piring utama pésta. Bahan anu digunakeun ngagaduhan hartos simbolis dina agama Ortodok. Kitu gandum nyebatkeun kabangkitan Kristus sareng madu ngabangkitkeun kalanggengan. Hasilna mangrupikeun tuangeun ritual anu anjeun ogé tiasa nambihan kacang, kismis sareng siki poppy.
  • Soang anggang: Salila Advent henteu kénging tuang daging sahingga nalika Natal sumping, urang Rusia sumanget nyiapkeun piring sareng bahan ieu pikeun buka puasa. Angsa bakar mangrupikeun salah sahiji asakan paling populér.
  • Babi: Masakan anu sanés anu didahar dina tuangeun Natal di Rusia nyaéta nyusu babi atanapi sapertos anu disebatkeun ku Rusia nyaéta "babi susu". Dihaturanan dipanggang sareng bubur sareng sayuran. Éta has nyandak éta di ahir Advent pikeun ngeureunkeun gancang.
  • Coulibiac: Kue boneka ieu mangrupikeun kasohor di pésta naon waé sareng sering ogé disajikan dina tuangeun Natal di Rusia. Éta tiasa didamel tina sababaraha jinis adonan anu béda sareng lauk, sangu, daging, sayuran, supa, endog. Éta sapertos tuangeun lengkep dina salembar jajan!

Gambar | Pixel

  • Vinaigrette: Mangrupikeun salad tradisional anu disiapkeun sareng kentang, wortel, bit, asinan dina cuka sareng minyak. Komo ayeuna masih mangrupikeun salah sahiji katuangan favorit pikeun tuangeun Natal di Rusia kusabab gampang disiapkeun sareng murah. Nanging, kulawarga anu hoyong nyandak pangalaman lalangitna ka tingkat anu sanés nambihan lauk anu saé sapertos Stégeon.
  • Salad Olivier: Éta salad anu saderhana pisan saderhana dilakukeun pikeun liburan. Éta ngagaduhan wortel, bawang, endog pindang, kentang, acar, sosis sareng kacang polong. Sagalana dicampur mayonnaise.
  • Kozuli: Ieu mangrupikeun salah sahiji manisan paling populér di Rusia nalika Natal. Ieu cookies Natal didamel ku roti jahe renyah ku sirop sareng dihias ku gula kawung. Bentuk anu paling has dina nampilkeun cookies ieu nyaéta malaikat, béntang Natal, sasatoan sareng bumi. Éta ogé dipaké salaku hiasan perayaan.
  • Vzvar: Saatos tuangeun Natal di Rusia inuman ieu disayogikeun salaku panganan cuci mulut. Éta disiapkeun dina oven sareng kompot anu didamel tina buah sareng buah anu dibumbui ku bumbu, rempah sareng seueur madu. Mangrupikeun alternatif anu saé pikeun anggur panas atanapi punch.

Méja ditutupan ku jarami, pikeun émutan tempat dimana Yesus ngalahir, sareng taplak bodas disimpen dina luhur.

Carols Natal naon anu dinyanyikeun di Rusia?

Di Rusia lagu-lagu Natal khas diganti ku lagu Slavia anu katelah Koliadki. Wirahma ieu biasana dinyanyikeun dina wengi Natal ku sakelompok jalma di jalan anu nganggo kostum régional.

Sareng kumaha urang Rusia ngagungkeun Santa Nöel?

Di Rusia sanés Bapa Nöel anu masihan hadiah ka murangkalih ku nyusut liang haseup imahna tapi Ded Moroz dipirig ku putu na Snegurochka. Karakter ieu nyayogikeun hadiah ka barudak leutik dina Poé Taun Anyar, dina kalénder Rusia dina 12 Januari.

Taun Anyar di Rusia

Gambar | Pixel

Tempo yén Natal aya dina 7 Januari sareng Hawa Natal aya dina 6 Januari, kalénder Rusia terus dijalankeun sareng Taun Anyar dirayakeun dina wengi 12-13 Januari. Pésta ieu dikenal salaku "The New New Year." Panasaran, leres?

Saprak jaman Soviét éta mangrupikeun festival anu pangpentingna dina sataun sareng dina tanggal ieu tangkal cemara Taun Anyar biasana dipapaésan, anu dinobatkeun ku béntang beureum. Lambang komunis.

Kumaha urang Rusia gaduh senang nalika natal?

Rusia resep dina sababaraha cara dina Natal. Salah sahiji tradisi anu paling khas pikeun urang Rusia pikeun nyéépkeun liburan nyaéta mikaresep gelanggang luncur és. Aranjeunna sacara praktis dimana-mana!

Pikeun barudak, acara kedip-kedip diatur, téma utama na nyaéta kalahiran orok Yesus sareng anu alit resep.

Jalma kolot milih balanja pikeun milarian kado Natal. Toko sareng pusat perbelanjaan dihias ku sagala rupa lampu, karangan bunga, tangkal cemara, salju, sareng sajabana. Barudak biasana dipasihan cocooan sapertos di sadaya penjuru dunya sareng anu déwasa dipasihkeun buku, musik, téknologi, jst.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*