Tugu sejarah Rusia anu pangpentingna

Rusia gaduh seueur tugu sajarah penting, aya hubunganana sareng kapungkur kaisar sareng bangsawan ogé ka jaman Soviét na. Aranjeunna mangrupikeun tempat wisata di nyalira, masing-masing dihubungkeun sareng bagian tina sejarah panjang nagara ieu anu parantos terang kumaha carana janten protagonis sajarah abad ka-XNUMX.

Rusia tina tsars masihan jalan ka Uni Républik Sosialis Soviét sareng anjeunna ka Féderasi Rusia anu énggal. Upami anjeun resep sajarah sareng seni, maka dinten ieu urang ngajukeun perjalanan ka situs-situs sareng struktur anu aneh anu aya di Rusia.

Tugu sajarah Rusia anu pangsaéna

Rusia mangrupikeun nagara anu saé pisan janten nalika mikirkeun wangunan, struktur atanapi tugu hese didaptarkeun, tapi mikirkeun anu pangsaéna, anu pangpentingna sareng anu paling narik, pikeun hiji alesan atanapi alesan anu sanés, daftarna disingget sareng pangageungna anu paling éndah.

Kuring sok disabet ku seni soviet sareng arsitektur. Seumur hirup, ti saprak budak leutik mah aya dina '80an nalika Soviét prihatin pisan nunjukkeun dunya kakuatan sareng kasuksésanna ku tangan-tangan anu ageung, monumental, tapi sanés méwah sapertos anu ditingalikeun ku kapitalisme.

Tugu sajarah anu munggaran anu kuring gariskeun nyaéta Patung Indung. Naék asup Volgograd tur éta malah langkung jangkung tibatan Patung Libertyd ti New York. Anjeunna henteu nyalira, nyatana anjeunna bagian tina grup patung anu disebut Mamayev Kurgan, anu ngahargaan jalma-jalma anu membela kota Stalingrad tina pasukan Jérman nalika perang dunya II. Wétan gamelan patung Tempatna 10 héktar di sisi Walungan Volga, di Bukit Mamaev.

Salian ti Indung nyaéta Seuneu Abadi sareng Seuneu Kamulyan. Patung anu ngagero urang ayeuna mangrupikeun gambaran tina Motherland atanapi Koswara. Pangwangunan dimimitian dina 1959 sareng dipungkas dina 1967, disimpen sababaraha kali nepi ka ayeuna.

Naon ukuran anu mengesankan na? Kagungan Jangkungna 85 méter sareng éta diwangun ku 2.400 ton logam sareng 5.500 beton. Pedang anu naékkeun patungna panjangna 33 méter sareng beuratna 14 ton. Asalna éta didamel tina stainless steel sareng titanium tapi éta bahaya tina angin janten taun 70an éta digentos.

Sedengkeun beton patungna henteu kentel pisan, henteu langkung ti 30 inci, patung éta sorangan didukung ku rorongkong kabel internal sareng kabel. Sétna réngsé ku a musium méréskeun persenjataan Soviét anu béda ti WWII sareng akun pangepungan Nazi ngeunaan Stanlingrado. Ayeuna mangrupikeun situs anu super populér anu nampi rébuan kunjungan unggal taun.

Neruskeun patung-patung monumental anu urang ngagaduhan Pagawe sareng Awéwé Kolkhoz. Éta di Moskow, di Pusat Pameran kota, sareng tanggal ti mimiti telat taun 30an. Éta jangkungna ampir 25 méter sareng didamel tina stainless steel. Pangarangna mangrupikeun awéwé anu namina Vera Mújina sareng nuturkeun gaya na réalisme sosialis. Aya pagawé sareng palu angkat sareng awéwé, awéwé kolkhoz atanapi patani kebon koléktif, sareng arit. Palu sareng arit, teu aya tapi ngan ukur sosialis Soviét.

Patung ieu didamel khusus pikeun Pameran Internasional Paris 1937 sareng teras ngahias lawang panto paméran di Moskow langkung lami. Éta disimpen deui dina 2003 sareng dipajang deui dina 2009. Dinten ayeuna langkung jangkung tibatan di taun 30an.

Ogé di Moskow nyaéta Tugu pikeun Karl Marx.  Éta di kebon leutik di beulah kidul Teatralnaya Ploschad sareng dipanggihan di 1961. Éta blok granit abu sareng dina alas ditulis tulisan "Pagawe dunya ngahiji". Balik aya cai mancur. Tapi, tangtosna, upami urang nyarioskeun ibukota Rusia urang moal tiasa malire Moskow Kremlin.

Kremlin Moskwa panginten mangrupikeun salah sahiji tugu anu paling sering dikunjungi di kota. Éta a susunan wangunan sipil jeung agama anu aya di tengah kota sareng totalna aya opat katedral sareng opat istana, ditambah tembok. Mangrupikeun tempat pikeun terang, nganjang sareng mikanyaah. Diantara gedong sareng istana aya sababaraha tugu pikeun dipoto: di Tugu Kampanye Tsar sareng Cannon Tsar. 

Cannon Tsar beuratna ampir 40 ton jeung ukuran 5.34 méter. Éta ngagaduhan kaliber 890 milimeter, panginten haliber pangageungna di dunya. Sigana mah éta henteu pernah dianggo, tapi éta ti saprak Tsar Fyodor U, putra Ivan IV. Éta ngagaduhan relief anu saé sareng aya di jero tembok Kremlin, pas pisan sareng lonceng pangageungna di dunya, Tsar Kolokol.

Éta ageung, éta bel panggedéna di dunya, ditugaskeun ku Permaisuri Anne ti Rusia, kaponakan awewe Peter the Great. Bel urang tsar beuratna 202 ton sareng jangkungna nembé genep méter. Éta didamel tina perunggu sareng tanggal ti mimiti abad ka-XNUMX.

Teraskeun sareng Moskow, dina daptar monumen sajarah Rusia urang nyaéta Makam Lenin. Pangwangunanana dilakukeun dina 1924, saatos pupusna Lenin, sareng di ditu di jero awakna kakeunaan dibalsem. Éta di Red Square sareng arsitékna nyaéta Aleksei Schúsev. Éta mangrupikeun wangunan anu leutik, granit, sareng sakali ogé ngandung awak Stalin. Éta kantos kabuka, kecuali dina waktos perang, sareng dinten ayeuna dinten Salasa, Rebo, Kemis sareng Saptu. Kaméra hiji-hijina anu ningali panon anu datang salaku nyokot gambar dilarang.

Ogé di alun-alun beureum nyaéta Tugu pikeun Minin sareng Pozharski, patung perunggu di payuneun Katedral Saint Basil. Émut kumaha Pangeran Dmitry Pozharsky sareng padagang Minin ngahijikeun pasukan sukarela pikeun ngusir pasukan gabungan ti Polandia sareng Lituania dina awal abad ka-XNUMX. Éta mangrupikeun patung monumental munggaran di nagara éta.

Tugu anu sanés di Moskow nyaéta di Pushkin Square, situs dimana cabang McDonal'ds mimiti dibuka di Rusia. The Tugu Pushkin Éta ti 1880 sareng Fyodor Dostoyevsky nyalira ngabantosan ngumpulkeun dana kanggo pangwangunanna. Éta didamel tina perunggu sareng alas anu didamel tina granit beureum. Pushkin nyaéta saurang pamaén drama Rusia, dianggap salaku pangadeg literatur Rusia modéren.

Upami urang angkat ka Moskow teras angkat ka anu éndah Petersburg urang bakal mendakan Ksatria Perunggu, patung kuda kuda khas anu nginget deui pameget kota ieu, tsar Peter hébat. Éta mangrupikeun patung perunggu sareng ayeuna éta mangrupikeun simbol kota. Patung nangtung dina batu, Batu Guntur, cenah mangrupikeun batu panggedéna anu kantos dipindahkeun ku manusa. Éta gigantic sareng aranjeunna ngabawa ti Teluk Finlandia.

Patung dipesen ku Catalina la Grande, Jérman ku lahirna tapi anu hoyong ngesahkeun dirina salaku daulat Rusia. Pangwangunanana dimimitian taun 1775 sareng nyandak dua belas taun. Legenda éta nyatakeun yén salami Ksatria Lahir henteu ngalih ti tempatna, moal aya musuh anu bakal nyandak kota.

Sajauh sababaraha tina monumen sajarah Rusia anu paling luar biasaSababaraha asalna kaisar, batur ti Soviét. Pantulan satia tina sajarah nagara.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*