Museum Sejarah Kontémporér Rusia

Di musium ieu aya di Moscow Anjeun bakal mendakan paméran tematik anu aya hubunganana sareng sajarah Kakaisaran Rusia, sapertos rebutan kakawasaan ku Bolsheviks, perang sipil (anu beureum ngalawan kulit bodas), kebangkitan Stalinisme sareng sajarah Uni Soviét ti saprak didamel di 1922 dugi ka dibubarkeun di 1991.

Sumber sajarah sareng catetan dokumenter, anu ngagambarkeun sajarah sosial, politik sareng ékonomi Rusia, pamekaran intelektual masarakat pikeun salami 150 taun kamajuanana dikumpulkeun, dipamerkeun di Museum. Ayeuna Museum ngagaduhan sakitar 2 juta catetan sajarah sareng budaya.

Aya ogé seueur pakakas anu dipajang: mobil nganggo baju waja atanapi senjata api meriam 6 inci anu dianggo ku pemberontak Bolshevik pikeun ngabom Kremlin sareng potongan-potongan barikade Moskow 1991.

Léngkah-léngkah munggaran pikeun ngadegkeun musium dicandak langsung saatos digulingkeun tsar dina 1917 pikeun ngadegkeun Museum Revolusi di Moskow. Jaman éta pedoman kagiatan Museum anu bakal datang ngumpulkeun sumber anu béda pikeun sacara komprehensif diajar sajarah gerakan pembebasan Rusia.

Ku cara kieu, paméran «Beureum Moscow» dibuka taun 1922. Moal lami deui pameran ieu dirobih janten musium sajarah-révolusionér di Moskow. Dina 1924 masihan nami anyar - Museum Revolusi USSR.

Salami waktos Museum janten musium hébat sajarah Rusia kontemporer. Ayeuna Museum Sejarah Rusia Kontémporér mangrupikeun pusat ilmiah pikeun diajar sajarah Rusia modéren. Sumber sajarah, sajarah sareng museologi (manajemén musium), studi sareng panilitian dilakukeun di Museum. Transaksi ilmiah diterbitkeun dina rentang ieu:

- Studi sareng interpretasi peradaban Rusia sareng kamekaran anu khas ti satengah kadua abad ka-XNUMX dugi ka abad ka-XNUMX;
- Studi dina bidang sajarah, tiori sareng metodologi kagiatan musium, studi asal, fungsi sosial sareng budaya musium;
- Studi komponén sareng poko tulisan dina stok koleksi musium, bubuka sumber anyar dina panggunaan ilmiah dina prakték, panerapan téknologi komputer modéren.

ARAH
Jalan Tverskaya, 21, 125009 Moskow, Féderasi Rusia
Museum dibuka: Salasa, Rebo sareng Jumaah ti tabuh 10.00:18.00 dugi ka XNUMX:XNUMX;
Kemis, Sabtu ti 11.00:19.00 dugi XNUMX:XNUMX;
Minggu ti 10.00:17.00 dugi ka XNUMX:XNUMX sonten
Musium ditutup dina Senén sareng Jumaah panungtungan unggal bulan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*