Adat istiadat sareng tradisi masarakat Swédia

Kota di Swedia

Kusabab Swédia, atanapi langkung khususna Stockholm, parantos janten tujuan pikeun perusahaan murah, saolah-olah nagara Nordik parantos lebet kana peta pariwisata sareng nampi langkung seueur pengunjung. Upami anjeun badé ngarambat usum panas ayeuna ieu, atanapi di usum semi ka Swédia, kuring bakal ngadaptar sababaraha adat sareng tradisi supados anjeun henteu ngaraos yén "anjeun maénkeun Swédia"Aya ahli bahasa anu negeskeun yén éksprési asalna tina pelaut Swédia anu darmaga di palabuhan Spanyol sareng ngamangpaatkeun kabodoanna kana basa pikeun ngartos naon anu dipikaresep ku aranjeunna.

Ayeuna serius, hal anu penting di Swédia nyaéta téma syukur, babasan "répokan sa pisan répokan, répokan", Mana anu nyarios gancang pisan sareng sacara harfiah hartosna" hatur nuhun pisan, hatur nuhun, hatur nuhun " Mangrupikeun salah sahiji anu paling anjeun badé nguping di nagara ieu, sanaos mangrupikeun salah sahiji anu paling modéren di planét, ogé karaos jero sareng hormat kana tradisi na.

Dina bisnis

sasalaman

Upami alesan pikeun perjalanan anjeun pikeun bisnis, tetep émut yén Swédia pisan pas waktuna, sareng pikeun janji, éta biasana dilakukeun (paling henteu) dua minggu sateuacanna, janten hilap ngeunaan rapat menit-menit terakhir.

Salam biasa nyaéta sasalaman, naha éta lalaki atanapi awéwé panganteur anjeun, sareng nalika ngenalkeun nyalira aranjeunna ngan ukur nganggo nami payunna, teu aya namina. Éta ditarima pikeun nelepon anu nelepon langsung ku namina.

Urang Swédia modé pisan, tah sagala tampilan kabeungharan dianggap kurang kahadéan jeung ostentation. Henteu genah pisan naroskeun sabaraha penghasilan anjeun atanapi sabaraha biaya bumi atanapi mobil anjeun.

Fika, sesa anu teu tiasa dihampura

Rapat fika has

Hiji kecap anu anjeun moal tiasa malirékeun dina adat Swédia nyaéta fika, hartosna istirahat kopi di tempat damel atanapi kagiatan sanes. Entong héran yén Swédia peringkat luhur diantara anu nginum kopi panggedéna di dunya. Cairan éta dibarengan ku sababaraha cookies atanapi anu hampang, sareng anjeun moal tiasa nyerah, seueur perusahaan Swedia gaduh istirahat wajib pikeun fika, di mana aranjeunna nawiskeun inuman panas ka para karyawannaSanés perkawis gaduh kopi gancang, tapi ngeunaan ngajadwalkeun istirahat kopi sadidinten sareng berinteraksi sareng kolega, aranjeunna nyarios yén waktuna pikeun nyandak kaputusan anu pangsaéna.

Di imah-imah

Adat istiadat sareng tradisi masarakat Swédia

Upami anjeun diulem ka hiji bumi, bawa kembang atanapi sabotol anggur kado, sareng upami éta perayaan tungguan tuan rumah kanggo roti bakar sateuacan nginum. Sareng upami anjeun tamu terhormat anjeun kedah masihan sakedik ucapan, anu anjeun henteu tiasa hilap kecap Skâl, anu sanaos hartosna cangkang, ogé ngagaduhan tarjamahan roti bakar.

Nalika lebet ka bumi tong hilap angkat sapatu anjeun, Atanapi bahkan nganggo sepasang sapatu khusus anu teu anjeun anggo di luar ruangan.

Upami anjeun papacangan sareng mojang Swédia, anjeun kedah ngahargaan trilogi tina cincin, anu pangpayunna dipasihkeun dina dinten paménta pikeun leungeun diformalisasi, anu kadua dina dinten kawinan sareng anu katilu saatos lahirna anak kahiji.. Kalayan adat ieu upami ningali kana leungeun mojang Swédia, anjeun bakal terang naha anjeunna parantos nikah, tunangan atanapi sareng murangkalih.

Di tempat umum

Réstoran di Swédia

Swédia hormat pisan kana privasi anu sanés juru tulis atanapi palayan toko moal naroskeun naon anu anjeun pikahoyong, aranjeunna ngan saukur bakal nyambut anjeun ku ucapan singget. Anjeun kedah janten jalma anu ngaku perhatian.

Upami anjeun angkat sareng rompok babaturan atanapi sareng budak awéwé atanapi budak lalaki, hal anu biasa nyaéta masing-masing mayar séwang-séwangan. Émut yén Swédia mawa kasetaraan jenis kelamin, ngahargaan minoritas sareng asing dina génna, janten guyonan ngeunaan salah sahiji topik ieu tiasa dianggap nyinggung sareng raos anu goréng.

Anjeun bakal perhatoskeun yén urang Swédia nyarios sakedik, gaduh reputasi janten sopan, sareng sora anu lemah.

Walpurgis wengi atanapi Lebaran

Wengi Lebaran

Salah sahiji tradisi Swédia anu penting nyaéta dina wengi 30 April sareng 1 Méi festival anu asalna sateuacanna Kristen disebat Wengi of Walpurgis, anu tiasa ditarjamahkeun jadi Lebaran. Sanaos tradisi nyatakeun yén api unggun hurung pikeun ngusir roh-roh jahat, kanyataanna nyaéta dinten ayeuna jalma-jalma ngabakar sagala rupa anu hoyong dipiceun: panto lami, kertas, tangkal anu dipangkas atanapi kotak karton. Di Skansen, musium terbuka di Stockholm, anjeun tiasa ngaraosan perayaan Walpurgis panggedéna di sadaya Swédia. Éta pésta kulawarga pisan.

Kalayan ulasan ieu ngeunaan sababaraha adat istiadat sareng tradisi komunitas Swédia, kuring miharep anjeun parantos diajar anu langkung seueur ngeunaan budaya na, sareng émut yén Swédia mangrupikeun nagara éta Lagom kecap anu rumit pisan pikeun ditarjamahkeun, tapi dina konsép na hartosna ampir sampurna, nyukupan atanapi sakumaha saéna anu kedahna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Rae cenahna

    Punten Alex, kuring resep pisan upami anjeun tiasa nyerat numutkeun norma linguistik anu parantos ditangtoskeun. Hatur nuhun.

  2.   Luis Valdes cenahna

    Tarjamah tina kecap "roti bakar" nyaéta skål sareng cascara, ollejo skal, sabab anjeun tiasa tingali bédana nyaéta anu mimiti aya aksen anu ngarobih lafalna.