Kapal Viking di Swédia

Stockholm, Ibukota Swédia ngagaduhan seueur tawaran, tuangeun anu hadé, balanja anu saé, taman anu saé, aksés kana sababaraha perjalanan dinten anu pikaresepeun (ibukota Viking kuno Uppsala mangrupikeun favorit) sareng musium anu unik.

Ieu teh Museum Kapal Vasa anu mangrupikeun salah sahiji tempat wisata anu pang populerna di Swédia sareng gampang ditingali kunaon. Éta tempatna kapal perang anu dijaga pisan ti abad ka-17.

Vasa ditakdirkeun janten kareueus tina armada Swédia dina nalika bangsa éta mangrupikeun salah sahiji kakuatan utama di Éropa. Galleonna panjangna 226 méter, ngangkut 145 pelaut sareng 300 prajurit, sareng olahraga kayu anggun sapanjang bagian luarna.

64 meriam na tiasa ngabeledugkeun 588 pon palabuhan atanapi beusi starboard, mikeun anjeunna langkung kuateun kakuatan tibatan kapal-kapal sanés anu aya nalika éta. Éta pasti mangrupikeun kuciwa utama nalika karelep ampir saméter dina perjalanan perdana taun 1628. Tétéla yén sadayana beurat di luhur.

Nalika Vasa mangrupikeun kapal anu gagal, éta mangrupikeun musium anu mengesankan. Cai tiis, kalt sareng polusi palabuan Stockholm ngajagaan aman tina mikroorganisme anu bakal ngahakanana. Sababaraha bagéan kapal masih gaduh serpihan cet sareng daun emas anu ditutupan ku aranjeunna, janten warna anu sakali hirup tiasa dihasilkeun dina modél skala di musium nalika éta kapendak.

Ieu mangrupikeun operasi hipu anu ngabutuhkeun 1.300 beuleum sareng seueur padamelan di handapeun cai dina pisibilitas anu handap. Para penyelam kedah ngali terowongan di handapeun genep tina bangkai kapal kanggo ngalirkeun kabel baja ngalangkunganana tiasa dipasang dina pontoon dina permukaan. Saatos éta, pontoon tiasa permukaan lancar.

Léngkah salajengna nyaéta nyusun deui kapal. Sadaya kuku parantos keyeng, janten para arkéologis kéngingkeun tatarucingan anu ageung, sareng seueur potongan-potongan anu leungit. Sakitar 32.000 méter kubik kai ek sareng langkung ti 26.000 artéfak kedah dilestarikan, katalog sareng arsip. Pikeun nempatkeun kapal anu tos dipugar, Museum Kapal Vasa dibuka taun 1990.

Di musium ogé aya lima kapal sanés anu dimimitian ti abad ka-16 dugi ka abad ka-18 anu parantos kapendak nalika direnovasi salah sahiji darmaga Stockholm. Ieu mangrupikeun tempat tina buruan kapal lami tempat Vasa diwangun. Konon dina kaayaan anu saé sareng aya anu dugi ka 20 méter (66 kaki).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*