Piring Swédia has

kräftskiva

Hayu urang janten realistis, Gastronomi Swédia parantos sumping ka kami ngalangkungan Ikea, hatur nuhun ka aranjeunna kami nyobian bakso, salmon, marinades, sababaraha cookies sareng macét, tapi Swédia ngagaduhan langkung seueur produk pikeun ngareuwaskeun kami sareng ayeuna kuring badé nyarios sareng anjeun ngeunaan sababaraha masakan anu paling khas.

Sacara umum, asakan Swédia rada mirip sareng Denmark sareng Norwegia, kalayan seueur masakan dumasar kana lauk, kentang, kubis sareng turnip. Nanging piring anu paling dikenal dina asakan Swédia nyaéta kottbullar, ieu bakso sapi dilapiskeun dina saos coklat atanapi jam lingonberry, Ieu sering pisan kumargi éta dijaga kalayan saé pisan sareng ogé ngagaduhan seueur asupan vitamin C. 

Kuring badé mimitian ku nyaritakeun sababaraha hal ngeunaan inuman sareng piring tradisional.

Inuman Swédia tradisional

Toko minuman keras Swédia

Urang Swédia nginum seueur kopi, seueurMangrupikeun salah sahiji hal anu paling matak kaget anjeun di nagara éta. Sareng inuman anu sanésna diinum seueur nyaéta bir, panginten anu langkung dikenal merek bir di sana nyaéta Eriksberg, tapi aya seueur ragam, utamina artisanal.

Dina Natal teh julmus, inuman non-alkohol anu dikonsumsi dina jumlah anu seueur, Janten sakitar 45 juta liter Juli dijual dina bulan Désémber, kanggo masihan anjeun ideu di Swédia aya 9 juta penduduk. Upami pantes, resep aslina aya dina tempat anu aman sareng ngan hiji jalma di dunya anu terang komposisi pasti tina resep lengkep, urang resep sapertos Coca-Cola.

Y upami urang nyarioskeun inuman alkohol, anu aquavit , 40% alkohol, mangrupikeun inuman tradisional liburan. Dilayanan Inuman alkohol Swédia tradisional sanésna nyaéta punch, anu mabok panas teuing atanapi tiris pisan.

Hidangan panas

Svartsoppa

Sakumaha anjeun tiasa bayangkeun kalayan tiris éta di Swédia, aya seueur piring panas sareng sup. Salah sahiji sup anu kawéntar nyaéta sup kacang polong (arsoppa), anu bahan utama na nyaéta sayuran ieu anu ditumbuk dugi ka diasakan. Numutkeun tradisi Swédia, éta kedah didahar unggal Kemis dibarengan pancake dibarengan ku selai sareng krim beurat.

Sup tradisional anu sanésna nyaéta Laxsoppa, didamel nganggo fillet salmon, kentang pindang sareng bawang daun, disayogikeun raoseun panas sareng dill. Diskusi ngeunaan naha atanapi henteu kedah nyandak susu salaku salah sahiji bahan na. Kaleresan aya, kuring henteu tiasa berpihak.

Di Kidul Swédia aya piring anu khas pisan, la svartsoppa atanapi sup hideung. Bahan utama na nyaéta soang atanapi getih babi. Hal ieu sacara tradisional disajikeun dina tuangeun dina 10 Nopémber, wengi tina pésta San Martín.

Gravad lax sareng piring sanésna sareng lauk salmon sareng lauk

Prinsestarta

The gravad lax Mangrupikeun salah sahiji piring anu paling terkenal sacara internasional asakan Swédia. Éta didahar salaku aperitif atanapi salaku kursus anu munggaran, tapi henteu janten kursus anu utami, éta diwangun ku irisan ipis tina salmon anu diubaran dina uyah, gula sareng Dill. Sentuhan mustard (ieu asalna ti Perancis) dilebetkeun kana roti bakar atanapi roti anu disayogikeun.

Piring anu sanés didamel ku lauk, ampir-ampiran sok cod, nyaéta tradisional el lutfisk didamel tina lauk bodas garing sareng soda kaustik. Biasana disajikeun sareng hiasan sapertos daging babi, kacang polong, kentang, bakso, sambel daging, puree bit, saos bodas, sirop, kéju embe, atanapi kéju lami ... anu kuring bakal nyarios "sareng sadayana". Dina pilem populér Frozen, ngajual nawiskeun Elsa sapiring lutfisk.

Upami anjeun cukup untung di Swédia dina bulan Agustus ulah sono la kräftskiva, atanapi pésta lauk udang. Pintonan otentik ngeunaan piring ngeunaan sato ieu anu bakal ngareuwaskeun anjeun. Upami anjeun henteu tiasa angkat ka Swédia, anjeun tiasa mampir ka Herrera de Pisuerga Palencia dimana Perayaan Panjulang Laut Nasional dirayakeun, dimana sok aya tuangeun Swédia, dimana tradisi Swédia tuang di jalan diadopsi. Lampu lantera sareng lilin dina gaya kräftskiva murni.

Bakso atanapi Köttbullar

Köttbullar

Köttbullar atanapi bakso Swédia mangrupikeun gastronomi Swédia anu laris. Sareng sapertos di sadaya budaya, naon anu kajantenan urang dieu ku croquettes, aya konsép "bakso ibu" dimana seueur resep anu diturunkeun ti generasi ka generasi ngajaga rahasia kulawarga.

Kuring bakal masihan anjeun resep dasar, nyaéta, didamel sareng daging sapi cincang dicampur sareng roti bakar sareng susu anu direndoskeun susu di potong sakedik. Sadayana dibumbui sareng cabé bodas sareng uyah, sareng ditutuk ku sambel daging. Anjeun tiasa mendakanana henteu ngan ukur di réstoran, tapi ogé di kios-kios jalan anu disayogikeun dina kotak. Hiasan has nyaéta pindang atanapi kentang tumbuk sareng sambel cranberry amis.

Manisan sareng manisan Swédia

IKEA prasmanan di Swédia

Sareng kanggo ngarengsekeun tuangeun anu seueur, tinggalkeun liang pikeun Manisan Swédia, sababaraha di antawisna didahar nalika liburan khusus, tapi anu sanésna anjeun bakal mendakan iraha waé dina sataun ieu.

Contona, salah sahiji anu anjeun ngan ukur raos dina bulan Désémber nyaéta lussebullar anu didahar dina pésta Santo Lusia sareng dina wengi Natal. Anu istiméwa ngeunaan amis ieu nyaéta ngagaduhan safron.

El semla Mangrupikeun roti kapulaga anu dieusi ku krim sareng témpé almond, ditaburan gula icing, pakait sareng Puasa sareng Shrove Salasa.

Tanggal 6 Nopémber, ulang taun pupusna Raja Gustav II, di kota Gothenburg (anu diadegkeun ku raja ieu) kueh Gustavo Adolfo biasana didahar. Kue diwangun ku dua potongan persegi panjang adonan panggang ipis, anu dieusi ku jeli kismis, sareng krim top dihias ku sosok coklat sareng siluét raja.

Ieu sababaraha manisan anu ngagaduhan tanggal anu parantos ditangtukeun, tapi aya deui, tapi hal anu anjeun tiasa milarian nyaéta prinsesstarta atanapi kueh putri, kuéh tradisional Swédia anu diwangun ku lapisan boléd kuéh bolu, krim pastry kandel sareng selai, ditutupan lapisan kandel marzipan hejo. Resep aslina ti taun 1930an. El kanelbulle atanapi gulung kayu manis nyaéta amis anu paling umum pikeun ngiringan kopi. Dina sababaraha kasus éta ngagaduhan kismis.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   benang cenahna

    modél anu geulis sareng anu goréng