Adat istiadat Vénézuéla

Adat istiadat Vénézuéla

Naha anjeun terang adat kabiasaan di Vénézuéla? Saperti di seueur nagara Amérika Latin anu sanés, éta tetep ngagaduhan susunan anu sa-rooted tina adat istiadat sareng tradisi anu khas. Mangrupikeun nagara anu parantos ngajantenkeun idéntitas na tina budaya hijrah anu béda, dimimitian ti jaman kolonial sareng Spanyol sareng Portugis.

Sadaya budaya ieu, dibarengan ku pribumi karuhun, parantos masihan sumbangan pikeun nyiptakeun gaya hirup yén dinten ayeuna diaku salaku aspék ciri janten urang bakal terang naon sababaraha adat istiadat pangpentingna di Vénézuéla.

Adat istiadat Venezuelan populér

Urang mimitian ku nyarioskeun dinten tradisional masarakat Vénézuél anu diwangun ku rutinitas sadidinten nalika badé damel. Hatur nuhun kana ieu, éta dianggap nagara modéren anu duanana lalaki sareng awéwé damel, sedengkeun barudak biasana dipiara ku nannies atanapi baraya anu sanés. Nanging, di padesaan, adat anu biasa nyaéta awéwé pikeun cicing di bumi sareng ngurus sadaya kabutuhan di bumi, kalebet ngurus murangkalih.

Lalaki pikeun bagian na bakti diri pikeun digawé sareng kéngingkeun artos kanggo nyayogikeun kulawargana. Éta ogé kanyataan yén Masarakat Vénézuéla nilai pisan tradisi kulawargakaasup cita-cita étika sareng moralitas. Sarua, hormat sareng pendidikan penting pisan dina sagala bidang masarakat.

Ngahudangkeun lagu

Ieu adat khas Vénézuéla anu diwangun ku lagu anu dilakukeun dina sababaraha lokalitas nagara. The lagu gugah Éta didamel ku lalaki atanapi awéwé, sakurilingna salib kembang. Beda sareng tradisi populér anu sanés, henteu aya alat musik dina naon waé anu dianggo di dieu, janten éta ngan ukur diwangun ku lagu. Perayaan éta sorangan disebat "Bangun tina Palang".

Darso Cumaco

tari cumaco

Dina hal ieu éta salah sahiji adat istiadat Vénézuéla paling has anu dirayakeun pikeun ngahargaan San Juan. Éta mangrupikeun perayaan anu penting pisan sabab éta dirayakeun di sadaya basisir Vénézuéla. Mangrupikeun jogét anu dibarengan ku kendang sareng anu biasana henteu resmi.

Anjeunna ceurik

jogét ceurik

Ieu mangrupakeun tari rakyat anu mirip pisan sareng waltz tradisional anu urang sadayana terang, nanging dina hal ieu awéwé anu kedah ngalakukeun gerakan anu tangtu anu tujuanna ngajantenkeun pasanganna murag. Éta mangrupikeun salah sahiji adat istiadat Vénézuéla, khususna ngakar dina Lebak Aragua. Sacara umum, éta téh jogét dimana aya dua rohangan, anu leutik pikeun musisi sareng alat-alatna, ogé anu gedé anu dijantenkeun lantai nari.

Aspék penting ngeunaan ieu Adat Vénézuéla éta aya hubunganana sareng kanyataan yén lalaki kedah nganggo baju bodas, ogé topi sareng syal dihijikeun dina beuheung na. Awéwé, pikeun bagianna, kedah nganggo blus bodas, digabungkeun sareng rok warna-warni.

Setan menari

menari setan venezuela

Nalika éta leres éta setan menari Aranjeunna ngagaduhan asal di Afrika, di Vénézuéla éta tetep katerap saatos jaman kolonial. Dina hal ieu, éta mangrupikeun perayaan anu dilaksanakeun sadidinten sateuacan Corpus Christi di kota Chuao. Dasarna diwangun ku séri penari anu disimpen dina urutan hirarki numutkeun perwakilanna: Kaptén Kahiji, Kaptén Kadua sareng Sayona. The Sayona Kedah disebatkeun, éta mangrupikeun karakter awéwé anu diwakilan ku lalaki anu nganggo topéng setan. Tujuan tina jogét ieu nyaéta pikasieuneun setan ku a Abdi ngadoa Magnificat.

Kompor Caracas

alus-caraquenos-tukang masak

Caracas tukang masak Aranjeunna mangrupikeun bagian mendasar tina gastronomi Vénézuéla. Aranjeunna katelah dapur kulawarga ti mana kadaharan tradisional Vénézuéla asalna. Nya dina unsur-unsur ieu dimana Mestizo Hallaca mecenghul ku pangaruh ti Spanyol, Hideung sareng India.

Mucuchíes Festivities

Di kota Mucuchíes Sajumlah ageung festival diayakeun anu ngagaduhan asal mistis saprak éta diwariskeun ti Spanyol nalika jaman penaklukan. Sacara umum, festival anu pang populerna di kota ieu, anu mangrupikeun kabiasaan, dilaksanakeun salami bulan Désémber, nyaéta nalika festival santo pangayunan kota lumangsung. Nuju akhir bulan éta, dinten Santa Cecilia, salian ti dinten ka Parawan Guadalupe jeung santo lucia dinten. Katiluna parawan ieu dihormat pisan ku anu nyicingan kota ieu, naha éta mangrupikeun salah sahiji adat istiadat anu paling jero tina Venezuela.

Si Joropo

joropo

Éta ogé adat istiadat Venezuela anu dina hal ieu pakait sareng a bentuk tradisional tari sareng musik. Sateuacanna ieu mangrupikeun perayaan anu ngagaduhan karakter pésta, nanging mangtaun-taun éta ngan saukur ekspresi musik sareng jogét. Peryogi disebatkeun yén dinten ayeuna dianggap salaku simbol lambang idéntitas Vénézuéla, teu kakantun yén asal-usulna aya ti pertengahan taun 1700 nalika patani mimiti nganggo istilah "Joropo" tibatan "Fandango". 

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan adat istiadat Vénézuéla, kami nyungkeun anjeun langkung seueur Tradisi Vénézuéla ku kituna anjeun tiasa diajar deui rahasia ngeunaan budaya ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   chacon orlymar cenahna

    Kuring suka

  2.   Carlos cenahna

    Anjeun hilap anu pang populerna diantarana kalebet anu naroskeun
    mun ngomong goréng pamaréntah