Tradisi Vénézuéla

Kostum tradisional ti Vénézuéla

Vénézuéla mangrupikeun nagara anu beunghar dimana tilu budaya anu béda-béda campuran sapertos Spanyol, pribumi sareng Afrika. Sareng buktina ieu mangrupikeun bagian anu hébat tina adat istiadat sareng tradisi Vénézuéla anu dibawa ti luar negeri, utamina ti Spanyol sareng ti sababaraha nagara-nagara Afrika. Budaya pribumi ogé mangaruhan pisan kana tradisi populér di nagara éta, nyatana, ayeuna bagian penting nagara asalna kelompok etnik pribumi anu béda anu masih aya di Vénézuéla, dimana urang mendakan Warao salaku salah sahiji suku anu paling representatif nagara sareng Yanomami.

Sanaos seueur jalma nganggap adat sareng tradisi sami, éta kedah diperhatoskeun yén masing-masing ngagaduhan asal anu sanés. Ku adat urang tiasa ngémutan prak-prakan urang Venezuelan anu kitu rooted anu ngaidentipikasi aranjeunna salaku jalma. Kaseueuran tradisi Venezuelan asli Éropa, Afrika sareng tangtosna asalna pituin. Masing-masing daérah ngagaduhan adat-istiadatna nyalira, bakti ka santo, legenda populér sareng khusus festival populér ditingalikeun.

Sabalikna tradisi Venezuelan Aranjeunna nyobian ngajaga budaya anu diwariskeun ti kokolot. Manifestasi budaya tradisional dikirimkeun ti generasi ka generasi anu ayeuna ngamungkinkeun urang pikeun mikaresep kaulinan, tuangeun, paribasa, alat musik, jogét ogé seueur hal anu ngahijikeun urang jaman baheula. Dina tradisi Venezuelan urang tiasa mendakan sajumlah alus tina wawakil ieu tina sababaraha nagara bagian anu ngawangun nagara éta. Dina tulisan ieu kami badé nyobian ngempelkeun anu paling wawakil.

gawena undagi

Arsitéktur tradisional Venezuelan mangrupikeun gabungan tina budaya adat tradisional babarengan jeung budaya anu béda-béda dibawa ti luar negeri, sapertos halna pikeun seueur ciri sanés nagara. Bahan anu digunakeun ogé téknik anu digunakeun sami sareng anu dianggo ku karuhun, tapi adaptasi sareng lingkungan sareng parobihan ortografi daérah anu dipasangna.

Kai, babarengan sareng tiwu sareng jarami mangrupikeun bahan utama anu dianggo ku sababaraha suku di nagara éta pikeun ngawangun kota-kota anu tempatna cicing sareng anu aya di panjuru kidul nagara. Di daérah anu diirigkeun ku walungan, bumi anu ngambang anu diwangun di basisir walungan disebat bumi kompa sareng diwangun ku bahan anu sami sapertos jaman baheula.

Di daérah pagunungan, imah-imah éta henteu ngan ukur hateup tempat panyumputanana cjanten bumi asli sareng dimana urang mendakan teras, koridor kalayan nyambungkeun kamar anu béda sareng lorong. Masalah sareng jenis konstruksi di gunung ieu nyaéta watesan anu ditumpukeun ku rupa bumi dimana aranjeunna ayana.

Lagu tradisional

Gumantung kana daérah anu béda-béda anu kami kadatangan di nagara éta, boh di Andes, basisir, leuweung leuweung atanapi dataran, sareng gumantung kana waktosna dinten, urang tiasa mendakan kumaha padumukna tiasa ngahariring lagu anu béda-béda. Lagu-lagu tradisional anu has nunjukkeun pangalaman anu ngiringan pangeusi unggal dinten. Lagu-lagu ieu diciptakeun salaku lagu wirahma anu ngiringan padamelan sadidinten lalaki sareng awéwé anu maénkeun unggal dinten di lapangan. Lagu-lagu ieu diturunkeun tina jaman kolonial dimana budak hideung dianggo di lapangan sareng aranjeunna nganggo lagu ieu pikeun nganyatakeun kasedihan, kabagjaan, pangalaman ...

Santa Ana hammocks

Chinchorros de Santa Ana mangrupikeun salah sahiji tradisi Venezuelan

Chinchorro mangrupikeun jaring anu khas ngagantung tina kadua tungtung bobo atanapi istirahat sababaraha jam, ogé katelah hammocks. Éta didamel nganggo benang moriche, seueur dianggo pikeun ngadamel sagala rupa produk karajinan khas nagara. Chicharros anu munggaran didamel sapertos anu ayeuna, ngalirkeun tilu untaian di sakitar dua batang anu nyangkut dina taneuh supados tiasa nganyam meshes sareng tiasa ngabeungkeut satengahna simpé sareng ngajantenkeun ukuran anu dipikahoyong.

Tarian tradisional Venezuelan

Sajumlah ageung tarian tradisional anu aya di Vénézuéla hasil tina interaksi warisan Éropa, khususna Spanyol, sareng pribumi sareng, ka tingkat anu langkung alit, ku urang Afrika. Unggal jogét ngagaduhan ciri masing-masing tapi sadayana aranjeunna tetep ngajaga hakekat mestizo Venezuelan, percaya sareng bageur. Tarian tradisional Venezuelan anu paling representatif di nagara éta nyaéta Sebucán atanapi Palo de Cinta, Turas sareng Maremare.

Sebucán atanapi Tongkat pita asal Éropa diwangun ku jogét ngurilingan tangkal, khususna sareng ritual anu ngagungkeun datangna usum semi. Las Turas mangrupikeun tarian agama gaib anu khas ti pribumi anu dirayakeun di akhir Séptémber dugi ka hatur nuhun kana kasaean anu katampi salami panén parantos seueur. Akhirna urang mendakan tarian Maremare pikeun ngahargaan almarhum. Lirik tarian ieu disampurnakeun sareng jogét diwangun ku ngaléngkah maju sareng mundur.

Setan menari

Setan menari di Vénézuéla

Unggal taun dina perayaan Corpus Christi, dimana kapercayaan agama sareng magis tina langkung alus tibatan jahat dikonfirmasi deui, tarian ritual dilakukeun ku nari Iblis di daérah anu béda-béda di nagara éta. Iblis ngagambarkeun Lucifer ngagem pakean warna-warni sareng topéng anu ngagambarkeun niat nyerah kana sakramen anu paling suci.

Dajal dikelompokkeun dina koléktif atanapi masarakat, éta nyandak palang, tasbeh atanapi jimat agama naon waé sareng salami festival aranjeunna ngado'a, kalebet masal. Aranjeunna nganggo calana beureum, kaos sareng tanjung sareng ogé aranjeunna nganggo lonceng sareng raheut ngagantung tina baju na. Topengna didesain nganggo warna anu kandel sareng katingalina galak, atanapi sahenteuna éta anu aranjeunna nyobian. Kostum setan diwangun ku sababaraha rupa aksésoris sapertos buntut, bola sapi, tugas sareng maraca. Janten tradisi anu populér di panjuru nagara, urang tiasa mendakan setan jogét anu béda-béda anu disebarkeun di sakumna nagara, tapi anu pangpentingna nyaéta Yare, Naiguatá sareng Chuao.

Panguburan Sardéin, mangrupikeun tradisi tina Vénézuéla

Saperti di Spanyol, pamakaman sardin mangrupikeun manifestasi populér anu nutup siklus perayaan karnaval sareng ngajamin yén éta bakal dirayakeun deui taun payun. Festival Karnaval pakait sareng adat latihan tulang rusuk daging babi, anu disebut sardin sareng anu ngalambangkeun larangan dahar daging dina mangsa poé Puasa. Baheula dipercaya yén sikep ieu pikeun narik perikanan sareng kasuburan anu hadé dina sato anu bakal ngajamin kadaharan pikeun pikahareupeun.

Prosesi pamakaman sardin dipimpin ku jaksa anu bertugas méréskeun jalan-jalan anu ngalangkungan penguburan sardin, dituturkeun ku budak altar sareng pandita anu dituturkeun ku prosesi pamakaman diwangun ku gerbong dipapaésan kalayan béda maturan.kembang. Di jero ngambang sosok sardin dilambangkeun.

Perayaan Saint John

Perayaan Saint John

Éta dirayakeun sapertos di Spanyol dina 24 Juni sareng ngagungkeun kalahiran santo. Perayaan ieu ngahimpun sajumlah ageung pangagem sareng penganut di nagara bagian dimana éta dirayakeun, sabab éta henteu dirayakeun sami di sadaya nagara bagian Vénézuéla. Tanggal 24 Juni énjing-énjing, santo éta siap-siap ninggalkeun bumi dimana anjeunna ayana ka gareja dibarengan ku anu paling taat sahingga dugi kadatangan massa dirayakeun anu mimiti niron kendang anu ngalangkungan sakujur kota, babarengan sareng santo anu nampi rasa syukur ka anu iman nalika anjeunna ngaliwat.

Kompor Caracas

Asakan tradisional Venezuelan henteu dilahirkeun ku panas koki anu hébat, ogé tukang masak réstoran hébat, asakan khas Caracas Anjeunna lahir di bumi warga Venezuelan, buah tina karyana sareng karep pikeun masak sareng pikeun nyobaan nguntungkeun tina kadaharan anu didapatna boh tina kebon boh sato. Nalika awéwé mimiti ngurus dapur, katuangan Caracas dimimitian ku nyiptakeun tuangeun manisan sareng manisan, utamina nalika para padamel jaga ngadamel tuangeun, pikeun nyobaan nyugemakeun palanggan.

Sapertos tradisi Venezuelan anu sanés, tuangeun Venezuelan éta pisan dipangaruhan ku Spanyol, Urang Afrika sareng dina hal ieu ogé pribumi. Masakan khas Venezuelan nyaéta pasir jagong, sado hideung, kueh aubergine ...

Pameran San Sebastián

Pameran Internasional San Sebastián mangrupikeun salah sahiji tradisi Venezuelan anu penting di nagara éta. Éta dirayakeun di kota San Cristóbal, tempatna di nagara Táchira, dina dua minggu kadua Januari. Ogé katelah Bullfighting Fair di Vénézuéla Éta mangrupikeun tempat anu saé pikeun pencinta banteng nagara pikeun ngaraosan banteng hébat di panjuru dunya.

Pameran ieu narik seueur pengunjung asing sareng mangrupikeun pangalaman éta nawarkeun kamungkinan hiburan hébat di nagara Táchira sapertos di sakumna nagara, kumargi salian ti tukang banteng anu terkenal sacara internasional, para profesional anu hébat nagara ogé ngiringan pameran éta, anu henteu saeutik.

Papelones ti Tacarigua

seboruco

Tacarigua diwangun ku komunitas nelayan sareng tatanén anu aya di Pulo Margarita. Salami mangtaun-taun aranjeunna ngadamel koran pikeun panggunaan internal sareng kanggo ngajual ka komunitas sanés. Nu papelon asalna tina tebu ngagaduhan bentuk kerucut, ukuran sakitar 20 senti jangkung sareng dasar 10 dugi 15 séntiméter. Umumna digunakeun pikeun ngamaniskeun coklat atanapi kopi, pikeun dijantenkeun atanapi dijantenkeun jaminan ku jeruk nipis.

Gairah Kristus

Kalayan datangna Minggu Suci, sapertos di Spanyol, paroki angkat ka gereja-gereja pikeun nyayogikeun korban sareng polah pikeun nginget kalakuan anu dilakukeun ku putra Allah pikeun sadaya jalma. Tapi di Vénézuéla, aya ogé anu perwakilan umum anu tahap dina dinten-dinten akhir Kristus di bumi. Dina Répréséntasi ieu urang tiasa ningali Passion and Death of Christ, diwangun ku 15 adegan anu nyaritakeun carita Yesus Kristus.

tapi sanés ngan ukur Gairah sareng Pupusna Kristus diwakilan, tapi ogé adegan asupna Kristus ka Yérusalém, perkalian roti, Perjamuan Suci, kebon zaitun, Via Crucis, Kebangkitan, panyaliban diwakilan.

Ngaduruk Yudas

Kaduruk Yudas mangrupikeun salah sahiji tradisi Vénézuéla anu ngagambarkeun masarakat henteu sugema kana acara politik ogé kalakuanana sacara umum, tapi éta ogé tiasa ngeureunkeun Puasa ku nyiapkeun kabangkitan anjeunna pikeun taun payun. Alesan kaduruk ieu nyaéta pikeun émut ka Yudas ngahianatan Al Masih, nuduhkeun kana pengkhianatan karakter na ka umatna. Bonéka Yudas anu kaduruk didamel tina lawon, beureum beureum sareng pérak, dieusi kembang api, anu hurung nalika bonéka digantung teras diduruk.

Topi pucukna

Topi pucukna

Topi pucukna nyaéta Sumber panghasilan utama Pulo Margarita. Sanaos penampilanana saderhana, pabrik manual topi ieu henteu saderhana pisan sareng meryogikeun seueur katerampilan supados tiasa ngadamel éta. Jinis topi ieu parantos lami nampi pisan di nagara sareng di kapuloan Karibia, tapi dina taun-taun ayeuna produksi parantos dikirangan sakedik, adaptasi sareng kabutuhan ayeuna. Salian topi ku kuncup, kantong, karpét, kop ...

Bako sareng calillas

Bako sareng Calillas ti Vénézuéla

Seni ngembang sareng ngadamel bako dilestarikan salaku salah sahiji tradisi kulawarga Vénézuéla, sanaos dina taun-taun ayeuna kagiatan-kagiatan anu langkung produktif anu sanés ngahasilkeunana produksi bako nyandak korsi tukang. Produksi bako dibagi kana Calilla, pikeun nyieun cerutu langsing tina bahan pilihan. Di sisi anu sanésna urang ngagaduhan Bako, anu ditujukeun pikeun produksi dina jumlah anu seueur sareng sacara rutin. Baheulana, bako dijual di sakumna nagara, tapi kusabab réduksi réduksi, ayeuna ngan ukur dikonsumsi di Nagara sareng komunitas Los Millanes dimana seueur penanaman pepelakan ieu dipendakan.

Tradisi ponggawa Vénézuéla

Diantara produk-produk karajinan tradisional anu didamel di Vénézuéla urang tiasa mendakan unsur-unsur hiasan, tuangeun, inuman, keramik, Caesarias, minuman keras, alat tulis, lukisan, lawon, sapatu, baju, tukang emas, ornamén, objék kai, tempat tidur gantung, tempat tidur gantung ... Ieu Ungkapan artisan ngamungkinkeun pangeusi pikeun nunjukkeun cara hirup sareng jiwa urang Venezuelan.

Tradisi Natal Vénézuéla

Janten jalma anu religius pisan, ku datangna Natal, salah sahiji tradisi Venezuelan nyaéta unggal juru Vénézuéla nyiapkeun kadatangan orok Yesus. Dina awal Désémber, kabagjaan tanggal-tanggal anu bakal datang parantos mimiti ditingali sareng rapat, roti bakar, perayaan pikeun ngarayakeun kadatangan orok Yesus di unggal juru nagara janten beuki umum. Tapi salian ti éta, urang ogé mendakan manifestasi anu sanés yén dina coscones tiasa manjangan perayaan Natal dugi ka bulan Fébruari, sapertos bonus Natal, palungan, bagpipe, Natal Natal, parada, skateboard, tarian tukang angon, dinten tina Innocents Suci, kadatangan Majusi, taun anyar, taun heubeul ...

Kami arepkeun anjeun resep sadayana ieu Tradisi Vénézuéla sanaos upami anjeun hoyong langkung, didieu anjeun tiasa maca naon adat istiadat di Vénézuéla langkung has.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

17 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   HildA DE MIRABAL cenahna

    Abdi bogoh ka nagara abdi Vénézuéla, éta éndah, urang henteu kedah meri nagara naon waé, sabab ngagaduhan sadayana, bentang, pantai, gunung, walungan, jst. Abdi bogoh ka nagara kuring, kuring henteu ngarobih nanaon, kuring resep kana tradisi sareng adat istiadat na

    1.    brian pinto cenahna

      Ieu bumi anu ngahasilkeun susu sareng madu! Amin ...

  2.   leanyeli varela guillen cenahna

    Q desiccation pikasieuneun jijik politik murni awon pisan

  3.   EMMA SANCHEZ GARCIA. cenahna

    halo ti Táchira daérah-daérah anu saé kami lirén, éta pikeun kuring puncak langit éta sababna éndah, abdi Vénézuéla, kami henteu kedah meri nagara naon waé, sabab éta ngagaduhan sagala rupa, bentang, pantai, gunung, walungan, jsb. Abdi bogoh ka nagara kuring, kuring henteu ngarobih nanaon, kuring resep kana tradisi sareng adat istiadat na. Ti La Grita.

  4.   cahaya angelinys kembang prada cenahna

    halo ti Mamporal Vénézuéla mangrupikeun nagara anu lega pisan sareng seueur budaya gaduh seueur hal anu kuring sareng urang sadayana tiasa nikmati sareng hal-hal éta nyaéta walungan, pantai, taman, gunung sareng seueur deui hal-hal anu ngagaduhan bendera, lagu laguna na tangtosna tanah air anu parantos a yén di Vénézuéla anjeun moal kéngingkeun tuangeun sareng anjeun ngan ukur nguping rampog murni dina berita, sakedik sakedik nagara kuring bakal robih, kuring terang, sareng henteu mundur tapi maju sareng pikeun nyalira kuring moal ngarobah, bahkan pikeun emas ka Vénézuéla.

  5.   reicherd cenahna

    Vénézuéla mangrupikeun nagara anu saé pisan sareng seueur budaya gaduh seueur hal anu kuring sareng urang sadayana tiasa nikmati sareng hal-hal éta nyaéta walungan, pantai, taman, gunung sareng seueur deui hal-hal anu ngagaduhan bendera, lagu laguna na tangtosna tanah air anu parantos aya di Vénézuéla Anjeun teu tiasa kéngingkeun tuangeun sareng anjeun ngan ukur nguping maling murni dina berita, sakedik sakedik nagara kuring bakal robih Kuring terang sareng henteu mundur tapi maju sareng pikeun nyalira kuring moal ngarobah, bahkan pikeun emas ka Vénézuéla. Aranjeunna kanggo kuring puncak langit sababna indah, Vénézuéla, urang henteu kedah meri nagara naon waé, sabab éta ngagaduhan sagala rupa, bentang, pantai, gunung, walungan, jsb. Abdi bogoh ka nagara kuring, kuring henteu ngarobih nanaon, kuring resep kana tradisi sareng adat istiadat na. Ti La Grita. Abdi bogoh ka nagara kuring, Vénézuéla, éta geulis, urang henteu kedah meri nagara naon waé, sabab éta ngagaduhan sagala rupa, bentang, pantai, gunung, walungan, jst. Abdi bogoh ka nagara kuring, kuring henteu ngarobih nanaon, kuring resep kana tradisi sareng adat istiadat na

  6.   Keudys Garcia cenahna

    Nagara kuring pangsaéna, éta ngagaduhan adat istiadat sareng tradisi anu pangsaéna

  7.   veronica jaramillo cenahna

    Hai, abdi Verónica Jaramillo sareng Abdi Tigres. Abdi resep latihan ieu, kuring miharep sadaya halaman sapertos kitu sareng seueur konsep.

  8.   penari cenahna

    Abdi Kristen

  9.   Mary cenahna

    Hatur nuhun pikeun nempatkeun halaman ieu

  10.   zoraida ramarez cenahna

    Sanaos kaayaan anu urang hirup, Vénézuéla mangrupikeun nagara anu pangsaéna .. Abdi resep sareng bakal teras-terasan di dieu .. adat-istiadat sareng tradisi na .. Kami Andean sareng teu aya jalma anu saé sareng rajin sapertos Gochos

  11.   jon majorca cenahna

    Hai, abdi milarian kabogoh, saur 33

  12.   ALEXANDRA cenahna

    Jaringan ieu Pisan tiis pikeun ningali sakedik deui VENEZUELA JEUNG TRADISI na

  13.   Glorianny cenahna

    Kuring resep nagara abdi, éta anu pangsaéna di dunya sareng sanaos saat ieu kami henteu séhat, kuring terang yén urang Venezuelan badé angkat ka nagara ieu ... Abdi sareng nagara kuring…. Kami jalma anu bajoang sareng kami bakal ngabéla éta sadayana….

    1.    loco cenahna

      kerang

  14.   johanna gonzalez cenahna

    saé pisan tapi rekomendasi sanés papelones de Tacarigua, gambar éta ti désa Quebrada Negra milik désa Seboruco Propinsi Tachira

  15.   yonelkis ugas cenahna

    Abdi resep tulisan ieu .... éta saé pisan sareng tangtosna kuring muja. Kuring ngabagjakeun anjeun .... # amovenezuela

bool (leres)