Akropolis di Korinta kuno

Akrokorint_Looking_North

La akropolis di Korinta kuno Mangrupikeun saperangkat reruntuhan anu katingal ka kota lami di Korinta sareng anu seueur pikeun akopolis anu paling berkesan di daratan di sadayana Yunani. Mangrupikeun daérah anu parantos dicicingan ti jaman kuno dugi ka awal abad ka-XNUMX, janten didieu ngalirkeun sejarah.

Akropopolis diwangun di daérah anu gampang dibélaanana kusabab géografi na tapi dikuatkeun engké, dina karajaan Byzantine sareng dibela salami tilu taun tina serangan Perang Salib. Saatos éta bénténg vJanians sareng Turki Uthmaniyah sareng kanyataanna éta sok dianggo salaku garis pertahanan anu terampil pikeun Yunani kidul, ngusir sadaya kakuatan anu badé lebet kana semenanjung Peloponnese.

Acrocorinth

Dinten ayeuna urang ningali sésa-sésa tilu témbok dina bukit sareng titik paling luhur dina puncak dipapaésan ku a Kuil Aphrodite, engké dirobih janten garéja atanapi engké janten masjid. Kabeneran aya yén acropolis di Koréa lami mangrupikeun salah sahiji istana abad pertengahan anu paling penting di Yunani janten naséhatna nyaéta anjeun kalebetkeun kana pituduh anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*