Atikan barudak Aténia

pendidikan-athena

Unggal-unggal urang melong ka Yunani Klasik urang pasti bisa manggihan babandingan sareng oposisi antara Athena sareng Sparta. Ieu ogé kasus dina pendidikan: Atikan aténis lawan la pendidikan spartan.

Aya béntenna ageung antara dua nagara kota. Sparta pendidikan anu ngora, disebut Agoge, lumpat jawab nagara. Hiji-hijina tujuan ieu nyaéta ngalatih murangkalih salaku prajurit kahareup. Nanging, di Athena, pendidikan swasta sareng anjeunna ngagaduhan visi anu langkung global, sanaos tiasa aya bedana numutkeun unggal guru. Gagasan umum dina kasus ieu nyaéta barudak ngabudidayakeun awakna sareng intélna. Dina paragraf ieu kami bakal ngajelaskeun naha pendekatan ieu.

Mimiti sadayana kedah dicatet yén ngan ukur barudak anu ngagaduhan aksés kana pendidikan ieu. Katresna dicabut di imah, dimana aranjeunna diajarkeun ku awéwé di gynoecium. Tujuanana nya éta pikeun ngora Athena ieu janten ibu sareng ibu rumah tangga anu saé dina kahirupan déwasa. Kacuali béda anu leutik, ieu biasa di sadaya kota Yunani.

Paideia

Sistem pendidikan Athena klasik katelah Paideia. Sacara umum, tujuan pendidikan ieu nyaéta ngamungkinkeun barudak lalaki ngahontal kaayaan moral anu langkung luhur. Dina tingkat anu langkung pragmatis, tujuanana nyaéta pikeun nyayogikeun masarakat ka lalaki anu siap-siap pikeun nanggung beban politik sareng militér anu bakal disanghareupan salaku warga nalika déwasa.

Patung Socrates

Socrates ngadidik seueur pamuda ti bangsawan Athena dugi ka anjeunna dihukum mati kusabab tuduhan ngarusak nonoman.

Sumanget Paideia dumasar kana opat tihang o kalokogathia:

  • Kaéndahan jasmani ngalangkungan perawatan pribadi sareng olahraga.
  • Harkat moral, ngabédakeun anu hadé tina anu jahat.
  • Hikmah, kaala ku élmu.
  • Wani, kualitas penting pikeun ngagunakeun sumur anu tilu.

Dugi ka yuswa tujuh taun, budak lalaki sareng awéwé ngabagi ajaran dasar, mangrupikeun séri nilai sareng modél tingkah laku anu dipasihan ku para nannies sareng budak anu ngurus budakna ngaliwatan tradisi lisan: mitos, puisi, Homeric, carita pahlawan, jst. Kulawarga jegud ngagaduhan hamba budaya anu disebat pedagog, anu biasa janten tugas pikeun tugas ieu.

Tahap atikan Athena

La pamisahan éta dihasilkeun nalika ngahontal umur tujuh. Teras budak lalaki ngamimitian perjalanan formatif di sakola umum atanapi didascaleo. Aya, éta ahli basa Éta ngajarkeun aranjeunna maca sareng nyerat, salian ti ngenalkeun anjeunna kana konsép dasar matématika. Murid-murid calik dina bangku sareng nganggo papan lilin sareng papirus pikeun ngerjakeun PR. Hukuman jasmani umum sareng dirawat. Latihan musik, aya dina sadaya tahapan, mangrupikeun salah sahiji mata pelajaran anu mendasar. Guru anu ngurus hal ieu katelah urang kitharist.

Ti umur 12 barudak mimiti maénkeun olahraga: gulat, luncat, balap, ngalungkeun, ngojay ... Barudak nyéépkeun sababaraha jam dina Tempat pitnes, tapi aranjeunna ogé latihan seueur latihan di luar angkasa, teras-terasan taranjang sareng di handapeun pengawasan paidotribe. Pentingna olah raga sapertos anu antukna sakola-sakola filsafat janten dikenal salaku gyms.

Nalika aranjeunna ngahontal umur 18, jalma ngora janten ephebos. The epébia éta lumangsung dua taun sareng mangrupikeun tahap anu paling penting dina formasi pamuda Aténia. Salami periode ieu, aranjeunna dilatih dina seni perang (latihan militér) sareng diajar janten warga anu tanggung jawab, panyatur anu hadé, sareng manajer umum anu épéktip.

Atikan Alexander the Great

Aristoteles (guru) sareng Alexander (murid) dina ukiran abad ka-XNUMX.

Jalma ngora ti kulawarga paling beunghar ngalegaan pendidikanana saluareun umur 21 taun ku filosof sareng guru bergengsi. Pasualan anu kawéntar nyaéta nonoman éta Alexander Agung, anu pendidikanana di Athena dilaksanakeun ku pisan Aristoteles.

Aspék kontroversial ngeunaan pendidikan Athena (sareng pendidikan Yunani umumna) nyaéta kacenderungan pikeun aranjeunna berkembang hubungan intim antara guru déwasa sareng murid rumaja. Kadang-kadang hubungan ieu nyandak kana aspék anu jelas séksual, anu ditampi sacara sosial.

Pendidikan Sophist sareng Aténia

Salaku tambahan pikeun olahraga, seni militér sareng musik, dina atikan barudak Aténia sareng nonoman aya mata pelajaran atanapi poko anu penting pisan pikeun pembentukan warga nagara hareup polis. Mata pelajaran ieu diajarkeun ku Sophist ka siswa anu milih pendidikan tinggi saatos tahap ephebia.

Saha éta Sophist? Pokokna guru pendidikan tinggi umum. Ajaranana berorientasi kana tujuan anu khusus: formasi panyatur terpelajar sareng fasih. Kualitas ieu penting pikeun suksés dina kahirupan politik, dimana seueur kaputusan gumantung kana kamampuan panyatur pikeun ngayakinkeun warga pikeun hiji ide atanapi anu sanés.

Tujuan ieu kahontal ku ngalatih murid dina mata pelajaran ieu:

  • Dialéktika, ogé katelah "seni diskusi." Guru ngalatih muridna ku ngajar aranjeunna ngadamel dua biantara anu salah ideu sareng sabalikna dibela.
  • Matémata, poko anu kalebet diantara hal-hal sanés aritmatika, géométri, harmoni sareng astronomi.
  • Rétorika, "Seni nyarios." Lees diparentahkeun dina kamampuan ngolo-ngolo pemirsa ngalangkungan kecap.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   katiisan cenahna

    Ieu pisan pikeun kuring !!!
    Hatur nuhun pisan !! ♥♥♥

  2.   Maria Paula cenahna

    Ieu saé !! .. Hatur nuhun pisan !!! 😀

  3.   Pablo cenahna

    ieu kanggo buntut aranjeunna pas giles hahahahaha

bool (leres)