Kahirupan sareng adat istiadat Yunani kuno

kuno-Yunani

Heran nalika anjeun terang yén jalma-jalma anu hirup rébuan taun ka pengker henteu hirup béda pisan sareng anjeun. Manusa salawasna sami, dasarna, sareng sanaos ayeuna urang gaduh téknologi pikeun laut sareng kahirupan kota pisan nalika anjeun terang ngeunaan éta gaya hirup Yunani kunonuhun, anjeun sadar kumaha urang sami sanaos waktos.

¿Naon sapertos imah-imah urang Yunani kuno? Kaseueuran bumi Yunani leutik sareng biasa aya halaman di tengahna. Diwangun ku bata liat garing-matahari, éta henteu awét pisan, janten aranjeunna teras kedah diwangun deui. Silingna ditancebkeun, jandéla na alit, tanpa kaca tapi ku rana kai anu tetep panonpoé. Éta sababna henteu seueur imah ieu parantos dugi ka jaman ayeuna urang. Interiorna henteu seueur jati sareng méja sareng korsi biasana didamel tina kai saderhana.

Urang Yunani anu beunghar ngagaduhan budak pikeun padamelan rumah tangga atanapi ngagarap sawah sareng bengkel. Urang Yunani anu beunghar tiasa ngagaduhan 50 urang budak sareng imahna langkung dihias sabab anjeunna sanggup ngalukis mural, ngahias kebon, ngagaduhan cai mancur sareng mosaik. Sedengkeun pikeun kahirupan nikah, awéwé-awéwé cicing di bumi, anyaman atanapi muterkeun, masak sareng ngarawat barudak. Awéwé anu beunghar ngan ukur ninggalkeun bumina sareng perusahaan budak lalaki, sanaos awéwé miskin angkat balanja nyalira, contona, atanapi ngiringan salakina sareng tiasa sareng réréncangan. Kaleresan aya saeutik pisan awéwé Yunani anu ngagaduhan kabébasan sareng tempat awéwé sacara umum mangrupikeun kaluman ka lalaki.

¿Kumaha pakéan Yunani kuno? Awéwé nganggo jubah panjang, Hush didamel nganggo katun atanapi linen, éta cenah ngahontal ankles. Diluhur aranjeunna nganggo jas anu hampang dina usum panas sareng langkung kandel dina usum salju sareng ngagantung dina taktak. Lalaki ngora ngagem tunics pondok sareng lalaki anu langkung lami langkung lami. Seueur anu langsung leumpang teu nganggo sapatu atanapi nganggo sendal kulit atanapi, upami aranjeunna naék kuda, sapatu bot. Boh lalaki boh awéwé biasa nganggo topi pikeun nyalindung diri tina panonpoé sareng jalma-jalma pangbeungharna nganggo perhiasan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*