Diajar ngeunaan opat période sajarah peradaban Yunani

Yunani

Nalika urang diajar éta Peradaban Yunani di sakola aranjeunna ngawartosan ngeunaan jaman anu béda. Naha anjeun émut aranjeunna? Mangrupikeun ide anu saé pikeun aranjeunna langkung aya upami niat urang badé angkat ka Yunani sareng ngumbara di antara reruntuhan na. Pesen diri sakedik dina waktosna sok ngabantosan henteu nyampur kana sagala hal.

Nalika urang nyarioskeun peradaban Yunani urang nyarios dasar tina opat jaman sajarah: Mycenaean, Homeric, Archaic sareng Yunani Klasik. Hayu urang ngalangkungan bagian, sakedap:

  • Mangsa Mycenaean: éta mangrupikeun jaman anu kalangkung antara taun 200 sareng 1100 SM Nami na asalna ti Pulo Mycenae, maka pusat kagiatan masarakat Achaean, jalma-jalma prajurit anu nyerang Kreta, nyandak budaya na sareng ngalegaan nalukkeun Troy sareng Miletus sareng lahan sanés anu jauh sapertos Turki atanapi Suriah. Modél pamaréntahanana, karajaan mandiri sareng kota-kota pinding, kapala pang luhur sareng déwan kapala sareng lalaki bébas, dilayanan pikeun modél Éropa anu engké. Aturanna diakhiri ku datangna Dorians dina abad ka-XNUMX.
  • Mangsa Homeric: disebut kitu kusabab inpormasi jaman ieu asalna tina Odyssey, karya Homer. Tina Perang Trojan, kota-kota anyar didirikeun yén, janten rada kapisah, ngalahirkeun polis anu urang parantos terang. Éta 300 taun.
  • Jaman kuno Mangsa peradaban Yunani ieu salami tilu abad sareng hubunganana sareng konsolidasi polis, ékspansi komérsial sareng kolonial. Démokrasi Yunani lahir.
  • Jaman Yunani Klasik: éta mangrupikeun jaman kaagungan peradaban Yunani, nalika Athena bersinar salaku pusat komersial, intelektual sareng kauangan. Aya ogé Sparta sareng Perang Peolopòneso lumangsung antara dua polis.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Monica Rios cenahna

    Walerna saé pisan tapi bakal langkung saé upami aranjeunna nempatkeun tina taun ka taun naon éta periode sajarah

  2.   Samantha Montealegre Polanco cenahna

    Panjang pisan

  3.   mufmc cenahna

    éta henteu lengkep kusabab éta 6 sanés 4 =)

  4.   Karen Mendoza cenahna

    Réspon saé pisan