Istana Mad King: Nalika Jérman Diilhamkeun Disney

Puri Neuschwanstein ti jauh - Istana Mad King

Upami anjeun angkat ka taman téma Disney, anjeun bakal langsung terang éta kastil pink ageung diideuan ku Sleeping Beauty. Nanging, sakedik terang yén ikon ieu ti jaman budak urang saleresna diideuan ku pangwangunan anu langkung kolot sareng langkung misterius. Kami ngumbara ka nagara bagian tina Bavaria, di Jérman, pikeun musna di koridor Neuschwanstein anu kawéntar, langkung dikenal ku urang salaku Istana Mad Raja. Dupi anjeun badé ngiringan?

Sejarah Kastil Raja Mad

Kumaha carana nepi ka Neuschwanstein Castle - Mad King's Castle

En jurang Pöllat di Jérman, aya dua istana leutik bobogohan ti Abad Pertengahan. Konstruksi milik kulawarga Wittelsbach lami anu sanaos didamel dina abad ka-XNUMX ditingalkeun ku reruntuhan ku abad ka-XNUMX. Abad di mana saurang nonoman Louis II ti Bavaria anjeunna kalindih ku istana ieu nalika budak leutik, salah sahijina nyaéta Kastil Hohenschwangau, dianggo ku ramana Maximilian II salaku tempat cicing sakitar taun 1837 dina nami Schwanstein (atanapi Swan Stone). Nanging, éta bakal janten anu kadua, Istana Vorderhohenschwangau, anu bakal janten kanvas pikeun adegan kahareup "raja gélo".

Saatos perjalanan di mana éta ditaklukkeun ku kastil Wartburg, di Eisenach, sareng kastil Pierrefonds, di Perancis Luhur, Louis II ti Bavaria mimiti ngamajukeun ideu panyumputanana nyalira anu nyonto kana ideu romantis Abad Pertengahan dipangaruhan ku opera Wagner sareng rasa idéalisasi arsitéktur, kumargi parantos dina waktos éta, pangwangunan kastil leres henteu diperyogikeun dina tingkat stratégis.

Saatos angkat ka tahta di 1864, raja ngamanfaatkeun aset kauangan anu dipasihkeun ku akina sareng mutuskeun ngawangun padumukan anu jauh tina raména kota Riéri Munich. Proyék anu dimimitian taun 1869 sareng dipungkas dina taun 1886 ngahasilkeun kastil anu jelas pangaruhna ti Nuremberg atanapi Wartburg, sampurna ngagambarkeun sumanget anu ngalanggar raja sareng ogé limbah ékonomi dumasar kana kahoyongna anu unik anu tungtungna niupkeun anggaran sadayana.

Katelah Neuschwanstein (The New Swan Stone) sareng diideuan ku salah sahiji tokoh dina karya Wagner, panulis anu saha raja dikabarkan gaduh selingkuhan, kastil bakal janten milik hedonistik éta anjeunna ngan ukur cicing di pagawéanana anu hébat ngan ukur 172 dinten. Hutang ageung akumulasi ku raja nyababkeun pamaréntah Bavarian ngirim entourages sateuacan anu Louis II mutuskeun pikeun nyésakeun harta banda na. Henteu lami saatosna, tanggal 13 Juni 1886, bakal kapendem di caket Danau Starnberg, ngahudangkeun suksesi legenda sareng rumor ngeunaan pupusna anu teu acan dikonfirmasi ku para ahli.

Dina kahoyong raja yén panto kastilna kabuka pikeun umum, Pamaréntah Bavarian nyalira nyusun kunjungan anu béda dina sababaraha bulan ka payun, anu kumpulanna diidinan nutupan hutang raja telat. Sapanjang abad ka-XNUMX, anu disebut Istana Raja Mad dina rujukan kana skizofrenia anu diraih Louis II ti Bayern dina prinsipna, benteng ieu dianggo duanana salaku gudang pikeun tentara Nazi sareng pikeun karya seni anu dipaling ti Perancis, salaku pusat arsip kota Munich saatos Perang Dunya Kadua.

Dina taun 50an, benteng bakal janten skétsa pikeun seniman Disney anu milari ideu pikeun pilem Sleeping BeautyIeu mangrupikeun tempat anu engkéna bakal ngainspirasi istana terkenal anu muncul di taman téma na sapertos Paris atanapi Orlando.

Kana waktosna, Neuschwanstein henteu ngan ukur janten salah sahiji Tempat Jerman anu paling ikonik kalayan 1.4 juta wisatawan unggal taun, tapi dina simbol anu sampurna pikeun ikonografi romantis di mana référénsi musik, ngahargaan carita cinta hébat ti Abad Pertengahan atanapi bahkan ayana telepon sélulér munggaran dina sajarah.

Acara avant-garde sareng nostalgia anu teras-terasan narik rébuan wisatawan.

Nganjang ka Mad King's Castle

Palataran Istana Neuschwanstein

Dibungkus ku puncak Pegunungan Alpen Bavarian, jurang Pöllat sareng Gunung Tegelberg, Neuschwanstein mangrupikeun konstruksi anu struktur sareng warna na menonjol di tengah setting dongéng ieu anu ratusan pengunjung ngadeukeutan unggal dinten.

Ikon romantis anu dipiara ku pangaruh arsitéktur sanés anu aksésna tiasa dimungkinkeun ngalangkungan barbican simétris anu ngamungkinkeun urang asup kana kamar unik ieu dimana urang tiasa mendakan 200 kamar dugi ka kamar tidur raja gaya gothic Éta ngagambarkeun karakter ostentatious ti raja.

Sababaraha kagumantungan hébat Istana Raja Mad cicing di Ruang singgasana, sakitar 13 méter jangkung sareng perenahna di tingkat paling luhur, atanapi Kamar Singers, dina tingkat kaopat. Kamar anu sanaos rohangan sareng hiasanna henteu pernah ngayakeun hajatan naon waé.

Dina bagian handap nyaéta kamar jasa atanapi dapur anu diwangun nuturkeun undang-undang gedong Leonardo Da Vinci nyalira.

puri interior Neuschwanstein Aula para penyanyi

Neuchwanstein henteu ngan ukur conto superlatif tina kahoyong raja sareng kaasihna pikeun ikonografi romantis Abad Pertengahan (sakumaha dibuktikeun ku karya-karya anu diideuan ku Tristan sareng Isolde, contona) tapi dina inovasi hiji waktos nalika jaringan listrik atanapi sistem limbah teu acan dipikaterang, duanana aya di kastil ieu.

Neuchwanstein mangrupikeun tempat anu pikaresepeun ti jerona, tapi langkung ti tempat-tempat sapertos ieu Jugend pangawasana, dina sasak María, dimana beus aksés dugi sareng ti mana pandangan kastil anu luar biasa dicandak.

Nalika ngadatangan istana Mad King, perlu pikeun ngalakukeunana ngalangkungan wisata anu dipanduBoh nyéwa pituduh dina basa Spanyol ti Munich pikeun harga sakitar 50 euro, atanapi angkat karéta ti Munich ka Füssen, dimana saatos nyandak beus nomer 73 ku halte di Hohenschwangau anjeun tiasa neraskeun leumpang salami 30 menit atanapi nganggo mobil tina kuda.

Neuchwanstein Nganjang Jam Éta ngalir ti 8 énjing ka 5 soré.

Naha anjeun badé didatangan Castillo del Rey Loco?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Olga Hoffman cenahna

    Kumaha pikabitaeun !!! Tangtosna kuring badé didatangan éta, ti saprak kuring alit sareng (masih umur 70 taun) kuring ngimpi ngadatangan istana anu saageungna, APA KECANTIKAN !!! (masalahna nyaéta biaya)