Perayaan sareng tradisi di Gran Canaria

Tradisi Grancanarian

Diantara kajadian anu paling luar biasa anu ditawarkeun pulau pikeun warga lokal sareng wisatawan datang ti sakumna penjuru dunya, bisa jadi anu kawéntar Carnaval anu lumangsung antara Pébruari sareng Maret. Ieu mangrupikeun acara anu teu kedah sirik ka Brasil. Pésta éta lumangsung salami sababaraha minggu sareng konsentrasi utamina dina Taman Santa Catalina.

Minggu kahiji Méi dirayakeun Feast Saint Joseph, ngalangkungan pameran karajinan sareng sato. Salami jaman éta, masarakat lokal bangga nunjukkeun tradisi na ka pengunjung, halproduk khas bumi, sareng sadayana dibumbui ku musik lokal anu saé, tuangeun sareng inuman anu dibagi diantara sadayana.

Dina awal usum panas, di junio, khususna dina kaping 23, pésta santo pelindung kota dirayakeun di Las Palmas, San Juan. Dina kasempetan ieu, seueur acara budaya sareng kembang api anu diatur dina Pantai Las Canteras, janten setting alami pikeun kontémperasi tina kembang api anu pikasieuneun anu kaduruk nalika wengi, sareng musik anu maénkeun dugi awak awét.

Salami sasih Juni, dina kasempetan Corpus Christi, Las Palmas katutupan warna na. Dina dinten-dinten kajadian éta, anu henteu ngagaduhan tanggal anu pasti, teras-terasan gumantung kana kalénder liturgi Garéja Katolik, jalan-jalan sempit di kota dikemas ku kembang sarébu warna, anu ngalegaan sapanjang rute tina prosesi anu dilakukeun ku panjaga sareng Awak Kristus, handapeun spésiés roti.

Dina dinten Minggu kamari Juli anu Pésta cai. Tradisi ieu dimimitian ti abad ka-XNUMX, sareng timbul salaku waktos solat pikeun nyingkahan résiko épidip sareng ngadu'a hujan pikeun meredihkeun waktos usum halodo anu parah. Kajadianana lumangsung dina waktos panén, antukna buah tina penaburan dikumpulkeun.

Kalayan usum panas, tanggal 4 Agustus, tiasa waé hadir dina Pesta Cabang di kotamadya Agaét. Tradisi balik deui ka legenda kuno anu nyarioskeun jogét pikeun ngahargaan hujan .. Penduduk sareng seueur jalmi sanés anu sumping ti luar ngoyagkeun dahan pinus sareng kayu putih, dipirig ku musik band lokal. Arak-arakan réngsé di basisir laut, dimana rustle tina dahan dina permukaan cai ngahudangkeun sora hujan.

Tanggal 7 sareng 8 Séptémber, éta Festival tina Virgen del Pino. Festival ieu, anu dimimitian ti abad ka-XNUMX, lumangsung di Teror sareng didedikasikan pikeun munculna Virgin Mary, Panyokong pulau, anu lumangsung dina 1481, di luhur tangkal pinus, payuneun tukang angon. Ieu mangrupikeun tradisi kaagamaan anu paling penting di panjuru pulau, sareng unggal taun ngahijikeun rébuan jalma ti sadayana penjuru Nusantara sareng sajabina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*