Naon anu kedah ditingali di Kapuloan Kanaria

Naon anu kedah ditingali di Kapuloan Kanaria? Éta mangrupikeun patarosan anu sering di jutaan jalma turis anu ngadatangan anu saé ieu nusantara spanyol. Aranjeunna terang yén aranjeunna bakal mendakan pantai anu éndah, dijamin cuaca anu saé sareng seueur animasi.

Tapi Kapuloan Kanaria langkung seueur tibatan éta. Di antarana anjeun tiasa mendakan puncak pangluhurna nagara urang di Tenerife, a bentang lunar sareng héran di Lanzarote, bukit pasir anu luar biasa di Gran Canaria, leuweung anu subur di La Gomera o pantai impian di Fuerteventura. Sareng sadaya ieu tanpa nyebatkeun monumen berharga tina sababaraha pulau ieu. Pikeun sadayana ieu sareng, upami anjeun ogé heran naon anu kedah ditingali di Kapuloan Kanaria, urang ajak anjeun pikeun teras maca.

Naon anu kedah ditingali di Kapuloan Kanaria, lahan anu ngagaduhanana sadayana

Kalayan iklim anu saé sareng sababaraha jinis anu mengesankan, dalapan pulau di nusantara Canary nawiskeun anjeun sadayana anu tiasa dipilari dina liburan. Kami badé nunjukkeun anjeun sorotan masing-masing.

Gran Canaria, sintésis Nusantara

Gran Canaria mangrupikeun pulau panggedéna katilu sareng anu kadua pangageungna. Sawaréh kusabab ukuranana, urang tiasa nyebatkeun yén éta mangrupikeun sintésis ti sadayana Nusantara. Kusabab di dinya anjeun tiasa ningali sagala rupa anu ditawarkeun ku pulau-pulau sanés. Salaku conto, pantai anu indah, monumen sareng bentang gunungapi.

Dimimitian ku modalna, Las Palmas, kami mamatahan anjeun pikeun nganjang ka pusat bersejarah na, diwangun ku Lingkungan Vegueta sareng Triana. Dina ieu anjeun bakal mendakan anu berharga Katedral, Kalayan façade neoklasik sareng alat sampingan barokah na; éta Imah Columbus, anu ngagaduhan koleksi lukisan anu saé; éta padepokan San Antonio Abad, ti abad ka-XNUMX; anu maksakeun Karaton Rodríguez Quegles atawa Museum Bumi sareng téater Pérez Galdós.

Las Palmas

Las Palmas de Gran Canaria

Tapi panginten anu pangsaéna di Gran Canaria ngantosan anjeun di pedalaman pulau, dimana anjeun ngagaduhan kota-kota anu saé sapertos Fataga, Kedutan o Tejeda sareng puncak sapertos anjeunna Roque Nublo atawa Puncak Salju, duanana dikurilingan ku alam anu gumbira.

Di antara lokasi-lokasi ieu, urang ngawenangkeun nyalira nyarankeun anjeun Teror, kota leutik anu aya di tengah pulau anu mangrupikeun permata. Di jerona anjeun tiasa nganjang ka basilica of Our Lady of the Pinus, anu ngagaduhan gambar santo pelindung Gran Canaria; éta Jalan nyata de la Plaza, anu ngagaduhan bumi yuswa lima abad; mata cai Agria sareng La Candelaria, ogé anu Museum Bumi para Panyokong Parawan, gedong abad ka-XNUMX anu spektakuler anu dipimilik ku karuhun María Teresa Rodríguez del Toro, pamajikan Simón Bolívar.

Sareng, upami anjeun langkung resep pantai, di Maspalomas Anjeun gaduh aranjeunna henteu ngan ukur ukur kilométer, tapi ogé sareng daérah gundukan anu mangrupikeun cagar alam. Leres éta Maspalomas mangrupikeun daérah wisata anu leres di Pulo Jawa, janten, upami anjeun langkung resep katenangan, kami nyarankeun pantai barat laut, ampir liar, sapertos anu ti Güi Güi.

Tenerife, puncak Spanyol

Hal kahiji anu menonjol di Pulo Tenerife, bahkan ti laut, nyaéta siluét tina Teide, puncak pangluhurna di sadayana Spanyol sareng anu parantos nyababkeun taman Nasional tina nami anu sami, dinyatakeun Warisan Dunya. Éta mangrupikeun tempat anu paling sering didatangan di sadaya Spanyol sareng kalebet, salian ti gunungapi anu namina sareng anu pang luhurna di dunya, puncak anu sanés sapertos Puncak Tua, jangkungna 3135 méter.

Salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén pulau Tenerife umumna sareng taman Teide khususna ngagaduhan kaayaan géologis sareng lingkungan anu dianggap para ahli rada-rada sami sareng Mars. Kusabab kitu, mangtaun-taun ékspérimén sareng tés instrumen anu bakal janten bagian tina usik anu ditakdirkeun pikeun Beureum Planét parantos dilaksanakeun di daérah éta.

Our Lady of Candelaria

Basilica of Our Lady of Candelaria

Ogé di pulau ieu anjeun tiasa didatangan kota kalayan pesona tradisional sapertos Garachico o Candelaria y pantai liar sakumaha dina Benijo o La Tejita. Kitu ogé, gampang pikeun nempo lumba-lumba sareng paus di basisirna sareng niténan leuweung laurel anu saé di Taman Pedesaan Anaga, anu ogé ngagaduhan bentang vulkanik. Salaku tambahan, anu terakhir nambihan kaéndahan alam na salaku nilai arkéologis anu luhur kumargi daérah éta seueur dianggo ku urang asli pulau pikeun ngangon.

Tapi Tenerife ogé nawiskeun anjeun tugu anu saé. Anjeun gaduh aranjeunna dina Santa Cruz, ibukota na, anu ngagaduhan gedong sapertos garéja matrix jeung San Fransisco de Asiséta puri San Juan Bautista atawa Benteng Almeyda. Tapi di luhur sadayana anjeun bakal mendakan aranjeunna San Cristóbal de La laguna, anu pusat bersejarahna nyaéta Warisan Dunya pikeun arsitéktur kolonial na euyeub. The Katedral Lady of Remedies Kami, la Basilica of Our Lady of Candelariaéta Tempat suci Karajaan Kristus Suci tina La Lagunaéta biara Santa Catalina de Siena atanapi anu Karaton Nava sareng Salazar.

Akhirna, upami anjeun langkung resep nikmati pariwisata massal, beulah kidul pulau bakal janten tujuan anjeun. Lokalitas resep Urang Kristen, Costa Adeje o Pantai Amérika aranjeunna ngeusi perkebunan perumahan, kompleks hotél ageung, pub sareng klub malam dimana tempat hiburanna réngsé subuh.

Lanzarote, lanskap bulan ningali di Kapuloan Kanaria

Upami aya anu panasaran ningali di Kapuloan Kanaria, éta Lanzarote pikeun na bentang siga bulan. Ieu disababkeun ku letusan gunungapi terus-terusan anu ngawangun pulau dugi ka abad ka-XNUMX. Sababaraha kawah ieu masih aktip sareng nimbulkeun fenomena anu panasaran sapertos kieu geysers.

dina Taman Nasional Timanfaya anjeun bakal mendakan lautan leres tina lava anu dikuatkeun anu masihan bentangna warna beureum spektakuler, warna oker sareng nada hideung. Tapi urang ogé mamatahan anjeun pikeun ningali Jameos del Agua, ciptaan tina Cesar Manrique anu sampurna nyaluyukeun alam sareng panangan manusa. Tina seniman anu sami ieu nyaéta Sudut pandang, sareng pandangan anu spektakuler na Nusantara Chinijo, Jeung Taman Kaktus. Tapi anjeun ogé ngagaduhan pantai anu megah di Lanzarote sapertos de besar Famara atanapi anu liar Crag, ogé kota-kota khas anu indah sapertos Ngajaga.

The Jameos del Agua

Jameos del Agua

La Graciosa, adi awéwé diantara Kapuloan Kanaria

Ngan tilu puluh kilométer ti anu sateuacanna, La Graciosa mangrupikeun pulau anu pang alitna di Canaries sareng panginten ogé paling aheng. Nyatana, anjeun ngan ukur tiasa dugi ka dinya ku kapal ti Lanzarote. Tapi perjalanan éta patut sabab anjeun bakal mendakan keajaiban alam anu leres dimana anjeun tiasa beristirahat sapertos sababaraha tempat anu sanés.

Entong liren ngararasakeun pantai siga anu urang Perancis sareng anu tina pawon, kalayan cai biru pirus na sareng pasir bodas. Nuju kana Gunung Konéng, anu paling penting tina kumpulan gunungapi gunung sareng anu menonjol pikeun nada kromatikna. Sareng nyobian ogé gastronomi tradisional Canaria di bar sareng réstoran di Caleta de Sebo atanapi naék kana jeep ka kampung Pedro Barba, urbanisasi dimana ngan ukur cai sareng listrik, janten anjeun bakal resep katenangan maksimal.

La Gomera, leuweung laurel subtropis

Sanaos sadayana anu parantos kami béjakeun ka anjeun, upami anjeun badé nganjang ka hiji pulau Canaria dimana alamna pikaresepeun, angkat ka La Gomera. Sadayana nya Cagar Alam Biosfir sareng seueur anu lepatna aya di leuweung laurel na Taman Nasional Garajonay.

Taman ieu nempatan sapuluh persén permukaan pulau sareng didaptarkeun salaku Warisan Dunya. Salaku tambahan kana pepelakan anu parantos kami sebatkeun, éta ngagaduhan fauna sareng seueur spésiés endemik.

Tapi La Gomera ogé ngagaduhan gawir taringgul ageung anu tumiba di pantai pasir hideung. Dina salah sahiji diantarana anjeun bakal mendakan sudut pandang Abrante, ti mana anjeun bakal kéngingkeun pandangan anu hebat di pulau Tenerife. Sareng ogé sababaraha monumen alam sapertos Bénténg Chipude, dataran kolosal di mana seueur sésa-sésa arkéologis parantos dipendakan.

Garajonay

Taman Nasional Garajonay

Tungtungna, dina San Sebastian de La Gomera, ibukota pulau, anjeun bakal ngaraosan kota asli Kanada nalika ngadatangan sababaraha monumen anu pikaresepeun. Diantara ieu, anu Count urang Tower, benteng abad XV; éta Garéja Lady urang Asumsi, anu ngagabungkeun gaya Gothic, Mudejar sareng Baroque; saderhana padepokan San Sebastián, papayung pulau, sareng Tugu pikeun Haté Suci Yesus.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun tiasa, terasrasakeun paméran anu kasohor suling karét, basa singsot anu komunikasi ku pribumi ngalangkungan gunung berkat gema. Salami sababaraha taun, éta parantos didaptarkeun dina Daptar Warisan Budaya Intangible of Humanity.

La Palma, bumi gunung seuneuan hébat

Upami La Gomera nawiskeun sipat anu gumbira, urang tiasa nyaritakeun hal anu sami ngeunaan pulau La Palma, anu ogé Cadangan Biosofis. Kitu ogé, éta ngagaduhan leuweung laurel anu subur, tapi di luhur sadayana menonjol pikeun gunung seuneuan anu spektakuler.

Anu paling penting nyaéta Caldera de Taburiente, anu mangrupikeun kawah vulkanik pangageungna muncul di dunya kalayan diaméterna tujuh kilométer sareng sakitar a taman Nasional. Salah sahiji gunung anu ngurilingan kaldera nyaéta Budak lalaki roque, dimana aya observatorium astronomi sareng jangkungna 2426 méter.

Justru éta jalan satapak Aranjeunna mangrupikeun salah sahiji tempat wisata anu hadé di Pulo Jawa. Diantara anu tiasa anjeun laksanakeun nyaéta Rute gunung seuneuan, éta tina Leuweung Los Tilos atanapi anu tina Gauge Ember. Anjeun tiasa ogé nganjang ka Taman alam Cumbrevieja sareng Teneguía, dimana éta Salinas ti Fuencaliente, tempat anu nganggo matahari magrib. Anjeun ogé bakal ningali gunungapi di taman éta Abdi ngagaduhan pituduh, buah tina bitu terakhir Kapulauan Kanaria, anu kajantenan di 1971.

The Caldera de Taburiente

Caldera de Taburiente

Tungtungna, urang mamatahan anjeun pikeun nganjang Santa Cruz de La Palma, ibukota pulau. Mangrupikeun kota alit sareng pusat sajarah kolonial anu indah dimana Alun-alun Spanyol, dianggap ensemble Renaissance anu pangsaéna di Kepulauan Kanaria.

Anjeun ogé kedah terang Royal Convent tina Konsépsi Immaculate; anjeunna Kapal Museum Angkatan Laut Parawan, anu aya dina jero réplika tina caravel Santa María, éta Biara San Miguel de las Victorias jeung Lingkungan San Telmo, Kalayan imah gaya tradisional Canaria anu indah. Sadaya ieu tanpa hilap pantai pasir hideung anu tenang di kota.

El Hierro, permata sanés anu tiasa ditingali di Kapuloan Kanaria

Kami teraskeun paméran naon anu bakal ditingali di Kapuloan Kanaria kalayan anu paling henteu dikenal diantarana: El Hierro. Ogé nyatakeun Cadangan Biosofis pikeun leuweung anu spektakuler; gunung seuneuan na seueur warna anu, sapertos dina Tugu Alam Basisir, aranjeunna tungtungna di cutting sateuacan laut, sareng kusabab sifatna ampir liar.

Tapi, di luhur sadayana, pikeun naon pelabuhan cai na. Harta karun terbaik El Hierro dipendakan lemah di laut. The La Restinga Kelautan Reserve, dimana latihan scuba diving nyaéta niténan kaanekaragaman hayati anu unik.

Ibukotana anu leutik nyaéta Valverde, Anu panasaran sanés di sisi laut, tapi ka daratan. Di jerona anjeun tiasa ningali indung garéja Our Lady of the Conception, diwangun dina abad ka-XNUMX dina gaya Baroque transisi kana klasik. Tapi, upami anjeun hoyong ngasupan budaya tradisional pulau, nganjang ka kota sapertos Pewarna o Guarazoca, Kalayan atap-atap na atap. Ogé, caket pisan ka tukang anu anjeun gaduh Sudut pandang Peña, anu dirarancang ku Cesar Manrique, saha anu parantos kami béjakeun ka anjeun, sareng éta nawiskeun anjeun pandangan éndah pikeun Lebak Teluk.

Tugu Alam di Basisir

Tugu Alam Basisir

Fuerteventura, pulau pantai

Urang réngsé wisata di Kapuloan Kanaria di Fuerteventura anu éndah, anu nilai maksimumna pantai kilométer-panjang sampurna pikeun latihan di internetan atanapi olahraga cai sanésna. Sababaraha diantarana, sapertos anu El Cotillo, Éta anu Pulo Serigala atanapi anu paling liar di Jandía Semenanjung Éta diantara anu saé di Nusantara.

Tapi Fuerteventura unik pikeun seueur hal-hal sanés. Pikeun mimitian, sanaos jarang didumukan, éta mangrupikeun pulau panggedéna kadua di Canaries dina hal ukuranana. Sanaos langkung aneh nyaéta interior na, anu teu aya hubunganana sareng El Hierro atanapi La Gomera. Di bagian tengah pulau anjeun bakal ningali bentang gersang sareng garing anu bakal ngangkut anjeun ka gurun anu jauh.

Akhirna, tong hilap didatangan sudut pandang di Fuerteventura sapertos anu di Las Peñitas atanapi anu tina Morro Veloso sareng kota khas sapertos Betancuría, ngagoler dina dataran sareng na garéja Konsépsi, anu asalna asalna ti abad ka-XNUMX, atanapi  Corralejo, perenahna di taman alam sareng anu nawiskeun anjeun kaajaiban sapertos anu kasohor bukit pasir. Tanpa hilap modalna, Puerto del Rosario, dimana anjeun ngagaduhan sababaraha musium.

Kumaha cara nepi ka Kapuloan Kanaria

Nusantara dilayanan pisan ku jalan napas sareng sakumna dunya pikeun janten salah sahiji tempat favorit pikeun pariwisata di planét. Nanging, ngan ukur kapuloan Tenerife, Gran Canaria sareng Lanzarote anu gaduh Bandara internasional. Pikeun dugi ka sésana, anjeun kedah perhentian di salah sahiji tiheula.

The Dunes of Corralejo

Dunes ti Corralejo

Anjeun ogé tiasa milih anu barco ngumbara ka Kapuloan Kanaria. Aya jalur maritim anu gaduh rute mingguan Cádiz y Huelva kalayan panggedéna. Maka anjeun ogé ngagaduhan jasa kapal ka pulau-pulau anu langkung alit. Salaku conto, nepi ka La Graciosa, sapertos anu urang carioskeun, éta mangrupikeun hiji-hijina alat transportasi.

Di sisi sanésna, jalan-jalan di kapuloan anu sanés dina kaayaan umum anu cukup saé. Jelas, anu pangleutikna gaduh jalan anu langkung handap, tapi henteu nawiskeun masalah.

Kasimpulanana, upami anjeun naros naon anu kedah ditingali di Kapuloan Kanaria, kami bakal nyaritakeun yén aranjeunna parantos gaduh sadayana. A vulkanik sareng alam leuweung anu unik di dunya; pikasieuneun monumentos duanana kolonial sareng Canarian tradisional sareng sadayana dibarengan ku a hawa meri. Naon anu anjeun ngantosan pendak sareng aranjeunna?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*