Jalur biruang

jalur bear

Kami resep rohangan alam, sadayana anu sok nyumputkeun seueur rahasia di tukangeunana. Kituna, dinten ieu urang kénca sareng Jalur biruang. tempat unik, diwangun ku sababaraha bagian anu nyandak urang kana kaéndahan Asturias. Upami anjeun hoyong sakedik katenangan, pikeun mendakan alam sareng pegatkeun sambungan, ieu tempat anjeun.

Éta bakal janten salah sahiji karesep nalika anjeun terang sakedik deui. Kusabab éta nyandak bagian sajarah na anu sakumaha urang carioskeun, éta salawasna ngagaduhan hal pikeun nunjukkeun ka urang anu bakal ngajantenkeun urang hoyong anu langkung. Entong sono ieu jalur tipe pedestrian, kalayan rute anu cukup saderhana sareng daérah istirahat dikurilingan alam.

Kumaha carana nepi ka Senda del Oso

Sakumaha parantos urang terang, tempat ieu tempatna di Asturias, tapi mimitian ti ieu, urang bakal terang sakedik tempat dimana ayana sareng kumaha urang tiasa dugi ka dinya upami urang mimitian ti kota-kota anu paling umum.

Ti Oviedo

Upami angkat anjeun ti Oviedo, maka anjeun kedah nyandak A-63 arah Grado. Teras, kaluar 9 arah N-634 Trubia. Ayeuna urang kedah kaluar deui ka arah Santo Adriano - Proaza. Nalika urang dugi ka Caranga debajo, urang pareum nuju San Martín de Teverga. Nalika urang ningali kota Entrago kami bakal ka katuhu dugi ka kami ningali tempat parkir anu mangrupikeun anu nandeskeun awal Jalur.

Ti Gijón

Bisa jadi titik awal anjeun nyaéta Gijón, maka anjeun bakal nyandak A-66 arah Oviedo. Teras A-63 nuju Grado. Kaluar nomer 9 nyandak anjeun ka N-634 Trubia. Sakali di dieu, deui tibatan hal-hal anu tadi anu kami sebatkeun, nyaéta nuju Santo Adriano - Proaza.

Ti Santander

Mimiti anjeun kedah ngalangkungan jalan tol ka arah Oviedo A8. tibatan nyandak A-63 nuju darajat, sakumaha anu parantos kami mairan dina bagian-bagian anu saencana.

kumaha nepi ka jalur bear

Naon Jalur Biruang di Asturias

Mangrupikeun jalur atanapi jalur pedestrian. Dina hal ieu, éta ngagaduhan bagian aspal anu ngalangkungan hutan sareng gunung. Éta didamel dina jalur karéta lawas dimana sababaraha taun ka pengker, karéta tambang diliwatan anu dijantenkeun wisata ka lebak walungan Trubia. Ieu anu bakal kami laksanakeun, tapi tanpa karéta. Kusabab ieu dianggo dugi ka pertengahan 60an sareng tanggung jawab ngangkut boh beusi sareng batubara. Tapi tambang béak sareng teu nguntungkeun aranjeunna kedah nutup. Janten saatos éta, aranjeunna mutuskeun ngajaga kaéndahan lebak ku ngalaksanakeun rute ieu. Salaku tambahan, éta ngagaduhan torowongan, waduk komo House of the Bear atanapi Museum Ethnographic of Quirós.

Bagéan tina Jalur

Leres teu aya rurusuhan nganjang ka tempat ieu, janten biasana dibagi janten dua atanapi tilu bagian. Upami anu terakhir mangrupikeun pilihan anjeun, anjeun tiasa ngalakukeun bagian kahiji anu sakitar 6 kilométer, anu kadua diantarana, 18,5 sareng anu katilu sareng anu terakhir opat sareng satengah kilometer. Bagian pamungkas ieu anu bakal ngalangkungan daérah antara Caranga sareng Valdemurio mangrupikeun anu terakhir anu diresmikeun.

naon anu kedah ditingali dina jalur bear

Regangkeun heula

Sakumaha urang nyarios, anjeun tiasa ngadamel atanapi ngabagi aranjeunna dina sababaraha cara. Tapi anjeun kedah angkat ti daérah rekreasi Tuñón. Bagian kahiji ieu anu mimiti diresmikeun. Saatos kaluar ieu, urang ngalangkungan sasak La Esgarrada teras sasak anu sanés nyaéta El santo anu nyandak kami ka Villanueva. Di dinya urang tiasa ningali Jurang Xanas. Anjeun bakal resep sasak Romawi sareng anjeun bakal ningali daérah rekreasi. Tanpa kantun Monte del Oso, disebatna sabab aya sababaraha spésiés biruang sareng biruang.

Bagéan kadua

Kusabab urang parantos ngahontal Proaza, urang mimitian ti dieu sareng ngalangkungan daérah pagunungan. Ti Caranga dugi ka jurang Peñas Juntas, ngalangkungan Sillón del Rey sareng Peña Armada.

Bagéan katilu

Jauh langkung pondok tibatan anu sateuacanna sareng éta ogé dimimitian ti Caranga di Proaza nuju waduk Valdemurio. Saatos ngalangkungan Peñas Juntas, kami nyandak sisi kénca sareng saatos Caranga debajo, anjeun bakal neraskeun jalur anjeun sajajar sareng jalan. Daérah sanés anu kaéndahan tempatna henteu pati katinggaleun.

saré

Jalur biruang éta, sabaraha kilométerna?

Éta tiasa disebatkeun yén ngalakukeun jalur anu paling dasar atanapi umum, urang bakal nyarios ngeunaan éta jalur biruangna sakitar 18 kilométer. Tapi sakumaha anu urang nyebatkeun ampir di awal, leres anjeun salawasna tiasa nyaluyukeunana sareng kabutuhan anjeun. Éta sababna anjeun sok tiasa nambihan langkung seueur bagian sareng ngahontal waduk Villamurio atanapi ka arah Quirós teras ogé, Buyera. Di dinya anjeun bakal mendakan sadaya daérah anu dijelaskeun ogé, sahingga anjeun henteu ngagaduhan masalah sareng anjeun tiasa milih.

Jalan bear ku sapédah

Anjeun tiasa ngajantenkeun langkung pikaresepeun sareng nyéwa sapédah. Éta ogé ngagaduhan jasa ieu, janten aranjeunna ogé ngagaduhan baskét khusus kanggo anu alit di bumi atanapi tandem. Nyéwa anu sami, ogé kalebet aranjeunna tiasa ngabantosan anjeun upami anjeun meryogikeunana atanapi nyokot éta dina salah sahiji poin. Kanggo naon kanyamanan hartosna seueur kulawarga milih ngalalana dina jalur ku sapédah sareng lirén unggal tempatna sering istirahat di daérah rekreasi anu dirancang pikeun éta.

bagian tina jalur biruang

Saran anu kedah diémutan

Salaku tambahan ka daérah sésana, anjeun ogé bakal mendakan sababaraha posisi supados tiasa ngemil kana hiji hal. Masih, anjeun gaduh sababaraha kota caket, dimana anjeun tiasa mampir tuang. Éta ogé daérah ieu anu anjeun gaduh seueur asrama salaku imah nagara. Tapi enya, dina usum luhur aranjeunna bakal cukup pinuh, janten langkung saé waé buku ti payun.

Ieu kedah disebatkeun yén anjeun ogé tiasa angkat sareng piaraan sareng éta mangrupikeun daérah anu cukup gampang dilakukeun. Pikeun naon éta cocog pikeun sagala umur, Kusabab dina seuseueurna kasus, urang mendakan jalan anu saderhana tapi ogé ka handap. Anjeun tiasa ngamimitian leumpangna tabuh 10 énjing, mangrupikeun salah sahiji waktos anu pangsaéna pikeun ngamangpaatkeun sadidinten. Inget pikeun mawa baju anu raoseun sareng ransel ku cai sareng anu kedah di cemilan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*