Kota-kota anu paling penting di Filipina

Filipina

Sanaos Nusantara diwangun ku langkung ti 7 rébu pulau, Pilipina tiasa dikelompokkeun kana tilu kelompok pulau anu ageung: Luzon, kapuloan Bisaya sareng kapuloan Mindanao.

Salami langkung ti 300 rébu kilométer perpanjangan na, nagara diayakeun kana tilu kelompok ageung ieu anu antukna ngempelkeun sakumpulan propinsi sareng lokalitas penting, sapertos Maniña atanapi Cebu. Dina gilirannana, unggal kelompok ngahutang namina ka pulau-pulau anu paling penting di unggal daérah, nyaéta, Luzon, Visayas sareng Mindanaomasing-masing.

Tilu pulau ieu mangrupikeun pusat utama Filipina sareng dimana ayana kota-kota anu paling penting. Ti kalér ka kidul, Mindanao gaduh sakitar 20 juta jiwa sareng ibukotana, Davao, mangrupikeun kota anu paling terkenal di nagara éta. Di tengah Nusantara nyaéta Bisaya, hiji pulau anu gaduh sakitar 15 juta penduduk, seueur diantarana sareng bumi di Cebu, ibukota pulau. Akhirna, aya pulau Luzon, dimana tempatna Tasikmalaya, ibukota nagara, ogé Kota Quezon, anu mangrupikeun kota anu ngagaduhan indéks penduduk anu pangluhurna di Filipina. Pulo ieu, ogé janten protagonis dina skéma géografis, mangrupikeun anu paling seueur di nagara éta.

Bédana daérah Pilipina Aranjeunna nawiskeun bentang anu béda sareng minat wisatawan anu hébat, tapi, éta kota anu paling penting di masing-masing daérah anu narik perhatian, janten dina waktos anu sami paling sering didatangan ku wisatawan ti sakumna dunya. Antara éta kota-kota anu paling penting di Filipina aranjeunna Calambá, Laguna, Legazpi, Koronadal, Cotabato del Sur, Leyte, Cotabato, Lapu Lapu and Córdova.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*