Naon rempah anu paling sering dianggo di India?

 

Dunya rempah anu pikasieuneun. Abdi resep muka lomari dapur kuring sareng ngambeu bau campuran tina puluhan kendi anu kuring simpen di dinya, tapi kuring terang éta teu tiasa dibandingkeun sareng rempah anu paling sering dianggo di India.

Kumaha carana aromatik kedah janten asakan kulawarga India! Sungut kuring nyiram ngan ukur mikirkeun warna sareng aroma ... Naha anjeun resep teh asakan india? Janten, urang bakal terang dinten ieu mangrupikeun spésiés anu paling sering dianggo di India.

India sareng dunya aromatik na

La gastronomi India Éta nganggo sajumlah rempah-rempah, digiling sareng henteu dibarengan, nyalira atanapi dikombinasikeun sareng anu sanés, janten kadang-kadang janten pikasieuneun pikeun wani ngadamel piring India di bumi. Tapi upami anjeun gaduh prakték sakedik sareng anjeun ngatur pikeun mikawanohna, anjeun bakal parantos jauh.

Spesialis masakan India nyarios yén dasarna aya 11 rempah anu seueur dianggo dina asakan India. Seuseueurna dianggo garing sareng roti bakar Supados aranjeunna tiasa ngaluarkeun minyak atsiri sateuacan diacak sareng ditambih kana kombinasi sareng rempah-rempah anu sanés.

Sanaos panggunaan mortir kuno, ayeuna langkung gampang sareng langkung disarankan pikeun nganggo robot dapur pikeun ngagiling anu super hadé. Naha éta sababaraha rempah, contona babakan cassia, hésé pisan sareng ku mortir hésé pisan ngilingna.

Diajar ngeunaan rempah penting kusabab ngarobah téknik masak anjeun tiasa ngajantenkeun hiji spésiés ngagaduhan rasa anu béda, atanapi dina cara anu sami, nempatkeun éta dina titik anu sanés dina persiapanna ngagaduhan épék sanés.

Jelas aya seueur deui spésiés, 40, sanés ngan ukur sabelas, tapi aya anu jarang atanapi dianggo ngan ukur di daérah anu tangtu, contona, kembang batu. Janten, urang tiasa konsentrasi hiji subkelompok 24 rempah ésénsial anu nyampak dina asakan India sareng tradisi kuliner abad ka tukang, sareng ti dinya urang tiasa ngadamel subkelompok sanés 11, panglobana dipaké.

Kapulaga

jarami dua gaya kapulaga anu dianggo dina gastronomi India: héjo hideung. Héjo nyaéta anu paling umum sareng seueur dianggo dina campuran rempah sareng tuangeun khas. Kapulaga héjo ngagaduhan entéh, rasa amis, sareng catetan kayu putih hampang. Éta tiasa dicampur sadayana nalika ngadamel nyampur, sapertos dina garam masala klasik. Ogé, nalika nganggo éta dina dessert sareng manisan, siki kabuka tiasa dianggo.

Kapulaga hideung kuat pisan sareng rada haseup sareng enya atanapi enya anjeun kedah nganggo kalayan ati-ati. Sababaraha siki anu dianggo sareng upami anjeun nganggo sakumna polong anjeun kedah ngaleungitkeun sateuacan nyayogikeun piring kusabab upami anjeun ngaseuk, kasaéan kuring.

Cengkéh

Éta ogé spésiés klasik, kalayan hawa tina anis, pisan dikenal dina piring India. Rasa sareng aroma na diturunkeun tina minyak atsiri anu kuat, ampir ubar. Cengkéh mangrupikeun kembang sareng minyak na diteken sareng diekstraksi sateuacan dianggo dina masak.

Éta ogé tiasa dianggo sadayana atanapi dicampur sareng rempah anu sanés sareng anjeun henteu kedah ati-ati sabab éta hampang. Hidangan cengkéh Palasik nyaéta Kari Ayam Kalapa Kari.

Babakan Cassia

Éta ogé katelah kayu manis cina, sanaos kayu manis benten. Cassia langkung mirah ngahasilkeun Sareng nyatana, kaseueuran kayu manis anu anjeun hasilkeun didamel tina kulit kayu cassia.

Urang India nganggo cassia tibatan kayu manis pikeun masak, ngamangpaatkeun rasa na anu langkung enteng, sareng ngagunakeunana dina jumlah anu seueur. Éta ogé tiasa dianggo sisikian atanapi taneuh sareng digabungkeun sareng anu sanés. Éta ngagaduhan konsistén anu langkung kasar tibatan kayu manis sareng gampang pikeun parios naha seger atanapi henteu: upami anjeun ngusap éta antara ramo anjeun kedah tiasa ngambeu seungit kayu manis upami seger.

Mughlai paneer kari didamel nganggo keris keris.

Cabé hideung

Abdi resep cabé hideung. Éta asli ti India, ti daérah Malabar sareng Kulon Ghats. Bener nya éta rempah anu hargana ageung tumuh sabab éta gumantung pisan kana alam sareng siklus na. Éta sababna naha éta ngagaduhan harga anu sok rupa-rupa.

Cabe hideung kedah dipanggang sateuacan dianggo sareng salawasna, salawasna, langkung saé éta di sisirkeun sareng digiling sakedik sateuacan nganggo éta. Éta saé kana hayam cabé India.

Cumin

Abdi resep jinten, utamina salaku marinade kanggo daging sapi. Cumin dianggo di India sadayana atanapi dicampur sareng rempah-rempah sanés sareng éta dipaké pikeun masihan nada haseup pikeun seueur piring India. Siki na coklat sareng seungit pisan.

Langkung saé nganggo jinten seger upami urang hoyong rasa anu langkung kuat. Gampang kaduruk, janten ati-ati nalika ninggang éta. Upami diliwatan, jinten pait. Idéalna nyaéta 30 detik roti bakar enteng teras teraskeun pikeun niiskeun sateuacan dianggo.

Ketumbar

Mangrupikeun salah sahiji spésiés pangkolotna anu dikenal di dunya, sareng na warna emas, rasana rada jeruk sareng tékstur na anu rada kasar. Gandum katumbiri dianggo salaku dasar pikeun seueur campuran rempah, tapi bubuk katumbiri mangrupikeun spésiés anu paling seueur dianggo dina masakan India.

Saperti dina kasus jinten, anjeun kedah roti bakar sakedik dugi coklat emas sareng siki mimiti luncat sakedik dina panci. Hayam Tikka Masala klasik.

Pala sareng gada

Duanana seueur dianggo dina gastronomi India. Pala seger diolah pikeun miceun jaba sareng ngaleupaskeun palapisna. Jaba anu atos nutupan siki tiasa rusak sateuacan parut sareng janten gada. Nyaéta, gada nyaéta cangkang pala.

Nalika éta garing, éta kéngingkeun nada antara emas sareng jeruk sareng nambihan rasa haneut sareng lemes pikeun persiapan. Di sisi anu sanésna, sakali pala anu garing na bakal lami pisan janten sok disarankeun kanggo mésér éta dina sisikian sareng parut langsung dina piring atanapi olahan.

Jarang pisan ngagunakeun pala anu parantos dikurilingan kusabab sakali parutna bakal kaleungitan intensitas, janten kunaon? Daging kalayan kari massaman ngagaduhan pala.

Sikina mustard

Sikina tiasa hideung, coklat atanapi konéng sareng seueur diperdagangkan di asakan India. Sikina ngaluarkeun rasa nalika digiling atanapi asak dina minyak. Aranjeunna raos sapertos ngaroko na aranjeunna sering dianggo dina kari sareng bubuk kari.

Ogé, minyak sawi seueur dianggo dina asakan India Kalér.

Fenugreek atanapi fenugreek

Éta spésiés éta henteu kakirangan bubuk Madras kari. Éta super ciri pikeun seungitna sareng rasa na. Sikina tina pepelakan ieu konéng sareng garing sareng dianggo salaku rempah, anu biasa disebat kasurimethi.

Sikina kuat pisan maka anjeun kedah ati-ati sareng panggunaanana, sapertos cengkéh. Éta ogé dipaké dina ubar tradisional sareng sirop maple palsu anu aya di India.

Kunyit

Umum pisan di India, tiasa dianggo seger atanapi garing. Éta seueur manpaat kaséhatan sareng dipaké dina kari sareng dina campuran bumbu anu seueur. Éta ngagaduhan rasa anu langkung kuat langkung seger tibatan garing sareng kokotor cukup, janten anjeun kedah ati-ati nalika ngatur éta.

Éta ngagaduhan bau anu seungit, sadunya sareng dianggo sakedik kanggo masihan kari warna emasna euyeub. Endog Bhruji ngagaduhan kunyit di jerona.

Saffron

Kami parantos terang, éta spésiés anu paling mahal di dunya. Éta hargana langkung seueur tibatan emas pikeun beurat na sareng upami anjeun panasaran naha, éta ngan saukur kusabab butuh seueur padamelan pikeun ngahasilkeun. Saffron dina stigma kembang safron sareng kedah dipelak ku panangan.

Saffron anu pangsaéna nyaéta beureum jero sareng éta asalna ti Spanyol, Iran atanapi Kashmir. The cooler éta, anu jero éta warna beureum nyaéta. Éta ngagaduhan rasa anu unik, tapi ambeuna beda-beda numutkeun irung masing-masing na. Pikeun sababaraha hal éta mangrupikeun hal kembang, pikeun anu sanésna aya hint madu ... Pokokna, safron sengit sareng dianggo dina jumlah sakedik. umumna ngaleyurkeun heula dina cai atanapi susu.

Naha anjeun wani maénkeun ieu rempah india di dapur anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*