Iinditan nganggo karéta di India

Ngan opat taun ka pengker kuring jauh, jauh ti Spanyol tempat kuring ayeuna sorangan. Khususna, kami ngumbara nganggo karéta ngalangkungan India, ti Agra dugi ka Goa, salami 31 jam perjalanan anu kenangan na émut saatos maca buku catetan perjalanan. "Anjeun neuleumkeun diri di dunya lain" meh teu tiasa ditulis, sabab karéta The sorangan rattling teu ngijinkeun kuring pikeun ngalakukeunana pageuh. Sareng leres, éta. . . Sareng kitu, dunya séjén anu kuring bakal nyobian mingpin anjeun sareng, saliwatan, mamatahan iraha ngarambat ngurilingan India nganggo karéta.

Bazaar pas kana karéta

Dina waktu mésér tikét karéta di India Aya dalapan modeu (ti 1AC, kalayan AC, dugi ka Kelas Kadua), anu kami milih tikét Kelas Sleeper: murah (30 euro), tanpa AC sareng kompartemen pikeun 6 jalmi. Éta tikét anu paling disarankeun, sanés ngan kusabab harga na, tapi ogé kusabab pangalaman ngumbara di kelas "bobo" cicing sareng panumpang anu, kaseueuran, urang India.
Kami mésér tikét di agénsi lokal, sanaos éta ogé tiasa didapet langsung online dina halaman wéb IRCTC (India's Renfe) atanapi Cleartrip. Éta ogé tiasa dipésér di stasiun éta sendiri, sanaos agénsi bakal mamatahan anjeun langkung saé, langkung-langkung upami éta perjalanan anu munggaran. Sareng anjeun henteu hoyong nangtung dina garis panjang di stasiun karéta anu sibuk.
Kami ngantunkeun stasiun karéta Agra sareng netep dina korsi kami, antara dua nonoman lokal anu "pacaran" ka sobat kuring sareng bapa sareng putra anu gaduh masalah anu hubungan kuring tetep salaku kenangan paling istiméwa dina perjalanan éta.
Pas karéta dimimitian, anjeun ngaraos yén, ujug-ujug, anjeun lebet dua dunya anu bénten pisan: hiji di sisi sanés, jadi sakedap, warna-warni sareng organik, sareng anu dina karéta, anu koridorna janten jenis pasar loak  ngaliwat saringan aheng: awéwé kalayan baskét buah, anu sanés anu bahkan bakal maca leungeun anjeun sareng lalaki anu ngajual samosas (éta segitiga sayuran khas), sato boneka sareng bahkan odol. Nyatana, disebatkeun seueur anu mayar tikét karéta ti hiji tempat ka tempat anu sanés pikeun ngajantenkeun perjalananna nguntungkeun. Sababaraha, langsung, nyusup ka jero.
Di halte, sababaraha padagang lebet sareng anu sanésna turun, bahkan nawiskeun produkna liwat jandela, khususna a tea chai éta henteu pernah kakurangan sareng anu janten jinis ubar, panginten kusabab unggal sapuluh menit anjeun nguping khas Chai! Chai! leumpang koridor na ngan ukur hargana 5 rupia. Ngubaran rasa anu anjeun pikaresepeun tina korsi anjeun bari masihan waktos-waktos pikeun langkung-langkung ngémutan bentang antara gerbong atanapi angkat ka kamar mandi, kamar anu sateuacan dugi ka "liang" anjeun kedah nyingkahan kolam cai anu warna-warni dipertanyakan , janten jinis petualangan dina dirina.

Nalika bobo dina karéta India, Upami anjeun kéngingkeun tempat pangluhurna, anjeun bakal kabeneran, sareng upami anjeun nyandak satengah Valium (bobo dina cara transportasi sanés pernah janten hal kuring), langkung saé. Anjeun terang, ku ransel bantal, anjeun moal terang. Kadang-kadang aya anu bakal ngahudangkeun anjeun, sareng anjeun bakal ngintip salah sahiji lawang anu ningali adegan India ngaliwat sateuacan anjeun, dina layar pinuh, kalayan cara gaib.

Nyatana, dina sababaraha waktos karéta lirén, kuring henteu terang kunaon, sareng aya tiiseun pisan di koridor. Kuring ngintip kana juru rusiah kuring antara gerbong sareng cicing di dinya, nyalira, ngupingkeun sora leuweung anu nangkeup jalur karéta, bari di sisi karéta saurang jalmi anu pincang nyandak botol plastik teras nempatkeun kana kantong sampah.

Kuring ogé kedah nyarios yén, sanaos konglomerasi jalma-jalma anu ngagaduhan karéta ieu, seuseueurna aranjeunna biasana aman. Urang India tiasa nyobian naroskeun artos, ngalemeskeun anjeun sareng ngajualan naon-naon, tapi kaseueuran aranjeunna jalma anu gaduh paguneman anu saé, anu moal ragu-ragu naroskeun ka anjeun atanapi ngajawab patarosan atanapi, tangtosna, ngajantenkeun anjeun ningali éta ogé ngartos budaya Kulon ku ujung jari.
Janten, antara omongan sareng obrolan, réfléksi, awéwé di saris anu ngalangkungan sawah sareng lalaki anu ningali kahirupan, urang nyaksian bédana Uttar Pradesh, iklim na anu langkung tiis sareng gunung-gunung di buruan sawah, dugi ka laut Tangkal korma anu banjir Goa, surga hippie éta dimana teu kakurangan garéja Portugis sareng pédah pédah buatan India anu kuring henteu wani angkat.
Dua puluh menit sanggeusna kami dugi ka Panaji, ningalkeun bapak anu seuri ka putrana sepanjang waktos nalika kami misah tina karéta anu ngajantenkeun perjalanan anu urang moal ngulang deui. Dunya dina dunya anu sanés dimana becak ngantosan kami siap nyandak kami ka jero leuweung.
Upami anjeun mikir ngumbara ka India, ngalangkunganana nganggo karéta mangrupikeun anu munggaran tina paréntah tina dekalog fiksi India anu kedah anjeun émut.
Kamungkinan salah sahiji pangalaman perjalanan anu pangsaéna di dunya.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*