Cinque Terre: Wilujeng sumping di tempat anu paling warna di Italia

Bioskop Terre

LessAlessio Maffeis.

Di sakumna dunya aya seueur kota anu warna na protagonis: imah dina nada pastel, dina nada tunggal atanapi dibanjiran ku seni urban diantarana bakal musna pikeun nyandak poto Instagram anu pangsaéna. Acan sababaraha ngabandingkeun kana Bioskop Terre, atanapi surga warna-warni anu teu ningali Laut Ligurian, di Italia, ngalangkungan lima kampung anu teu kaampuh.

Pengantar Cinque Terre

Bioskop Terre

Kami sering ningali dina Internét gambar kota Italia anu biasa ningali laut sareng nyerang ku warna, anu dibarengan ku nami Cinque Terre. Nanging, kota ieu biasana Manarola, anu paling terkenal ti lima juru anu ngawangun Lima Lahan ieu ayana di propinsi La Spezia, di beulah kalér Italia sareng dimandian ku Laut Ligurian.

Lima kota anu ngaréspon nami Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola sareng Romaggiore sareng anu riwayatna dimimitian ti abad ka-XNUMX. Kumargi ciri-ciri orografis daérah ieu, daérah anu katelah ogé Ligurian Riviera, inti anu mimiti dikenal, Monterosso sareng Bernazza, nyebarkeun kagiatan tatanén dina "teras-terasan" anu béda-béda kabentuk di gunung sanaos serangan anu terus-terusan dilakukeun ku sababaraha urang Turki anu maksa warga satempat pikeun ngawangun benteng anu béda sareng ngendalikeun menara.

Salaku awal salaku abad ka-XNUMX, pangwangunan jalur karéta antara kota-kota anu béda sareng kota Genoa Éta kéngingkeun narik seueur jalma panasaran sanaos ninggali kagiatan tatanén anu has anu ayeuna dina prosés pamulihan.

Ku cara kieu, peta warna Cinque Terre, ditunjuk janten taman alam, dibagi antara lima kota anu pikaresepeun dimana anjeun tiasa jalan-jalan di jalan-jalanna, ngamimitian rute ti trekking atanapi mere ilham pesona khas Mediterania anjeun.

Kalurahan Cinque Terre

Riomaggiore, di Cinque Terre

Dina raraga ngatur kadatangan anjeun ka Cinque Terre ogé mungkin, di handap ieu kami ngajalajah, hiji-hiji, kota-kota anu ngawangun daérah panasaran ieu sareng anjeun tiasa didatangan ku cara ngahubungkeun beus ngalangkungan anu disarankeun Card Cinque Terre.

Monterosso

Pantai di Monterosso

Resmi Monterosso al Mare, kota ieu mangrupikeun tempat paling kulon sareng paling padumukan di Cinque Terre, kalayan jasa anu teu kaétung, réstoran sareng hotél. Upami anjeun ogé hoyong ngaraosan sababaraha pantai pangalusna di luar basisir kalér Italia, didieu anjeun bakal mendakan sababaraha inlet paling éndah di daérah éta.

Nalika ngeunaan obyek wisata anu paling kasohor, Monterosso gaduh Garéja San Juan Bautista, perenahna di kota lami sareng diwangun ku kapel anu béda ti abad ka-XNUMX, sajaba ti bumi tempat Hadiah Nobel Sastra Eugenio Montale o patung Il Gigante, anu ngagambarkeun déwa Néptunus sareng didirikan dina 1910.

Vernazza

Panorama Vernazza

Kota beulah kulon kadua di tukangeun Monterosso nyaéta Vernazza, tempatna dina gawir panasaran anu dirangkul ku laut dimana anjeun tiasa menikmati lingkungan laut anu paling indah di Cinque Terre.

Diantara tempat-tempat wisata anu anjeun tiasa buka di Vernazza kami mendakan Garéja Santa Margarita de Antioquia, diwangun dina abad ka opat belas dina gaya Gothic; maranéhna kebon anggur jeung kebon zaitun, anu nyayogikeun daérah salah sahiji minyak pangsaéna di Itali; atanapi pusat bersejarah anu ngagaduhan imah anu warna-warni sareng payung anu cocog dimana anjeun tiasa ngagaduhan aperitif kalayan pandangan anu pangsaéna.

Corniglia

Panorama Corniglia

Kota tengah Cinque Terre nyaéta pangleutikna ti lima, tapi teu kurang pikaresepeun pikeun éta. Sanaos henteu ngagaduhan aksés langsung ka laut, Corniglia nawiskeun suasana anu tenang sareng tengtrem ogé tempat anu menawan sapertos di Garéja Santa Caterina sareng Paroki San Pedro. Salaku panasaran, nalika ngaksésna anjeun tiasa milih naék 377 léngkah Via Lardavina, atanapi angkat beus wisata anu ngahubungkeun anjeun sareng kota.

Manarola

Manarola, kota anu kawéntar di Cinque Terre

Sareng kami sumping ka kota anu anjeun atos ningali sababaraha kali dina Internét sareng jaringan sosial. Dipikaresep ku profil imah warna-warni anu ningali laut, Manarola ngawangun daya tarik anu hébat nalika tur ngalangkungan Cinque Terre hatur nuhun imah mitis dina nada pastel. Sami-sami anu parantos ditétélakeun ku pujangga Lino Crovara "salaku sarang dina batu, sarang manuk camar dina ombak, kota anu lirén gelombangna ngelus ceuli tina jiwa."

Labirin anu puitis dimana, paradoxically, kota mangrupikeun daya tarik éta nyalira. Janten terasrasakeun aroma jalanna, suasana tradisional atanapi lezat anu ditawarkeun ku na kakoncara fokus sateuacan dugi ka kota terakhir dina jalur.

Riomaggiore

Riomaggiore di Cinque Terre

Wétan kota Cinque Terre anu paling wétan ogé dikenal pikeun imahna anu warna-warni, sanaos tempat anu langkung sepi tibatan anu sateuacanna.

Objek wisatana kalebet di Garéja San Juan Bautista, diwangun dina 1340; éta Puri Riomaggiore, di puncak kota saprak diwangun dina abad ka-XNUMX; atanapi palabuhan parahu warna-warni anu ngundang anjeun linggih dina téras sareng nonton kahirupan ku nyandak panganan laut anu pangsaéna.

Cinque Terre sareng balaréa

Rame di Cinque Terre

Cinque Terre diwangun ku kota-kota anu béda anu, kadang-kadang, henteu tiasa nampi ampir 2.5 juta pangunjung anu ditampi di 2015.

Ieu alesan utama anu nyababkeun dewan pariwisata lokal pikeun ngawatesan kapasitas taman alam Cinque Terre ka 1.5 juta wisatawan ti saprak 2016, utamina nalika ngajaga ieu Warisan kamanusaan ku unesco dimana suasana lokalna kakurangan tina ombak wisatawan. Sareng éta, salaku présidén taman, Vittorio Alessando ngusulkeun "éta sigana katingali ukuran eksentrik, sanajan tren naékkeun pariwisata, tapi pikeun urang éta masalah salamet."

Peraturan anu disarankeun pisan anu ngadorong anjeun pikeun menikmati perjalanan anu damai, anu unggal detil penting.

Upami anjeun badé terang salah sahiji juru anu paling indah di Italia, pesen saminggu ti Genoa pikeun leungit diri di surga warna sareng sejarah ieu dimana anjeun bakal hoyong cicing salamina.

Dupi anjeun kersa didatangan Cinque Terre?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*