Hanami

sakura

Naha anjeun terang hartos tina Hanami? Kami henteu naroskeun hartos kecap éta nyalira, tapi ngeunaan naon waé anu dilambangkeun. Nya, sateuacan anjeun mikirkeun éta, hayu atuh béjakeun yén urang kedah angkat ka Jepang pikeun ngartos sakedik deui ngeunaan tradisi éndah ieu anu dikumpulkeun dina hiji kecap.

Kami parantos ngagaduhan tempat sareng alesanna nyaéta kembang. Janten tangkal céri gancang émut. Leres, kembang sakura mangrupikeun anu paling penting, ogé katelah sakura nalika tangkal céri mekar. Nya, aranjeunna mangrupikeun bagian tina Hanami, tradisi anu dinten ieu urang bakal ngungkabkeun sadayana rahasia na.

Naon hanami

Urang tiasa ngahartikeunana salaku tradisi jepang. Tangtosna, éta mangrupikeun salah sahiji anu paling dipikacinta sareng dituturkeun. Kusabab éta diwangun ku ngararasakeun sareng ningali kumaha tangkal céri mekar. Nyaéta, éta mangrupikeun salah sahiji ritual dimana sadayana angkat ka tempat-tempat khusus pikeun ningali kaéndahanana. Kaéndahan ieu dumasar kana kanyataan yén kembang sakura parantos terang sareng parantos nutupan sakumna kota ku mantel pink na. Éta pasti waktos anu saé pisan, ngawarnaan jalan-jalan sareng taman kalayan rasa amis anu ekstrim. Janten parantos janten momen anu saé.

cinyusu hanami

Dimana asalna tradisi sapertos kieu?

Ieu kedah disebatkeun yén éta parantos aya mangtaun-taun. Kusabab unggal waktos kembangna bertumbuh dina tatangkalan, momen éta bakal nandaan mimiti usum semi sakumaha sadayana terang. Tapi henteu ngan éta tapi éta ogé indikasi yén usum tandur paré. Salaku tambahan pikeun nunjukkeun waktos khusus dina sataun, kedah disebatkeun yén jenis tangkal ieu dianggap suci.

Kusabab aranjeunna yakin yén déwa cicing di jero aranjeunna. Kusabab kitu, nalika mimiti panén sumping sareng dina kembang, éta ditarjamahkeun salaku déwa anu ati-ati pikeun ngabantosan panén janten saé. Maka, sejarah agama cenah mangrupikeun dasar mimiti tina tradisi hanami. Kadatangan cinyusu tapi ogé turunna déwa ka bumi, dina bentuk pitulung.

festival tradisional hanami

Tapi leres pisan sakedik-sakedik anjeunna lirén nyandak dasar agama sareng aya ogé seueur jalmi anu aya hubunganana sareng samurai. Nyaéta, ngagambarkeun tiasa maot nalika masih dina perdana kahirupan. Sumawona, aya hiji legenda anu nyebatkeun yén mimitina kembangna bodas, tapi sakedik-sakedik aranjeunna noda ku getih prajurit sareng nyandak warna pink anu urang terang.

Iraha urang tiasa ningalikeun acara kembang ieu

Konon anu parantos di akhir bulan Pébruari kembang munggaran mimiti bertunas. Saeutik saeutik sareng dugi ka Méi bakal aya kamajuan di unggal daérah nagara. Kusabab aranjeunna mimiti bakal némbongan di daérah kidul sareng sakedik-sakedik aranjeunna bakal angkat ka kalér, anu bakal janten anu terakhir ningali acara éta. Sanaos daérah anu sok ngagaduhan scoop nyaéta pulau okinawa, ti saprak awal Maret anjeun bakal ngagaduhan kembang sakura. Béda sareng Hokkaido, anu bakal janten counterpoint anu sanés, kumargi dugi ka awal Méi aranjeunna moal ngarayakeun tradisi ieu. Kadang-kadang urang kaget yén éta tiasa ditingali kembang bahkan dina akhir Januari, sanaos henteu biasana anu paling umum.

cerry mekar

Tempat tradisional pikeun ngagungkeun Hanami

Sanaon tangkal ieu parantos nempatan penjuru bumi, sok aya daerah anu langkung sering didatangan. Sababaraha diantarana nyaéta Taman Ueno di Tokyo atanapi di Kyoto Kuil Heian atanapi Kamogawa. Nalika di Osaka titik konci na dipuseurkeun di Castle Park sareng di Nara, ogé di taman anu namina namina. Di sisi anu sanésna, di Hokkaido kami gaduh Taman Kastil Goryokaku sareng di Okinawa, Kastil Nakijin.

Tangtosna, dinten ieu pésta ngahimpun sadayana di taman atanapi gunung anu béda sareng daérah dimana anjeun tiasa mendakan tangkal céri, anu aya di unggal juru. Langkung ti tradisi, éta parantos janten pésta anu hadé dimana aranjeunna biasana pendak kanggo tuang sareng nginum dugi ka matahari surup. Janten ayeuna éta langkung meriah tibatan kontémplatif. Masih, sadayana ngagungkeun yén aranjeunna dikurilingan ku suasana anu unik, anu ditutupan ku jubah anu saé sareng pinuh ku tradisi ogé legenda. Salami éta ngalirkeun, tangkal ieu tetep suci.

pésta hanami

Kituna, anjeun kedah angkat ka salah sahiji tempat éta, nyéépkeun rohangan anjeun pikeun tiasa linggih di taman, ngaraosan siang atanapi sadidinten di ditu. Pangalamanna unik sareng santai. Kadang-kadang anjeun tiasa kabur ti kota sareng ngaraosan langkung seueur alam atanapi tebing walungan. Janten kumaha, anu utami nyaéta hirup sahenteuna sakali dina kahirupan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)