Tradisi sareng festival di Kanada

Tradisi Kanada

Kanada mangrupikeun nagara anu dikenal di panjuru dunya kusabab janten nagara multikultural kalayan rupa-rupa pangaruh budaya anu kuat nyiptakeun keragaman adat istiadat sareng tradisi daérah dunya ieu. Bangga gaduh idéntitas unik, urang Kanada menonjol di nagara mana waé anu aranjeunna kadatangan, henteu ngan ukur bangga janten warga nagara kadua pangageungna di dunya (dina hal total luas), tapi ogé pikeun adat-istiadat sareng festival na dimana aya tempat. pikeun saréréa. Naha anjeun terang naon Tradisi Kanada?

Pasti upami urang naros ka batur anu cicing di nagara ieu, naon bagian anu paling saé pikeun Kanada, éta bakal hésé pisan pikeun aranjeunna cicing ngan ukur hiji daérah kahirupan maranéhanana. Kami henteu ngan ukur nyanghareupan hiji populasi pisan ramah, tapi sadar pisan kana alam sareng tanpa stereotip anu tiasa nyiptakeun rohangan pikeun jalma anu béda, dimana waé asalna.

Jinis masarakat parantos ngajantenkeun budaya na janten patokan pikeun seueur anu sanés nalika nyiptakeun festival multikultural anu parantos janten rapat rébuan sareng rébuan jalma unggal taun. Éta ogé mangaruhan épolusi sadaya tradisi anu urang tiasa mendakan di nagara ieu, ngajantenkeun sadaya jalma karaos bagian ti nagara éta, henteu paduli dimana aranjeunna lahir.

Tradisi Kanada

Budaya Kanada dipangaruhan pisan ku panalukan anu sanés anu sumping ka bumi na: Perancis sareng Inggris. Para penakluk ieu nambihan pangaruh budaya nyalira kana budaya pribumi di nagara éta.

Kalayan jumlah imigran anu ageung, sareng kabangsaan anu béda, aya seueur daérah Kanada anu béda-béda adaptasi sareng kabangsaan anu sanés anu sumping sareng ngaraos dipikacinta pisan anu aranjeunna parantos tiasa nyebat Kanada "bumi abdi".

Hasil tina kombinasi budaya ieu, ngajantenkeun Kanada mangrupikeun bangsa anu beragam sareng multikultural salaku nagara anu nampi, janten salah sahiji tempat favorit pikeun hijrah pikeun jalma-jalma ti sababaraha nagara sareng budaya di sakumna dunya.

Tradisi anu paling umum pikeun penduduk di Kanada

Nyésakeun sapatu di panto bumi saha waé anu urang nganjang atanapi di bumi urang sorangan sareng, ngalangkungan éta, nganggo kaos kaki atanapi jinis alas kaki anu sanés anu asalna ti jalan.

Upami urang diulem tuang atanapi acara di imah batur, urang kedah nyangking kembang, anggur kualitas atanapi coklat, salaku tanda syukur jeung kahadéan.

Nalika urang ngadamel paguneman sareng batur, urang kedah nyobaan jalma séjén sakedik mungkin, ngahargaan rohangan pribadina salaku tanda hormat.

Festival tradisional di Kanada

Kanada mangrupikeun tempat lahirna sababaraha festival hébat anu tiasa dinikmati di sagala rupa penjuru nagara. Sababaraha festival ieu kasohor pisan di kalangan anu nganjang ka nagara sareng pendudukna nyalira, sabab éta penting pikeun terang festival anu hébat, sareng tanggal-tanggal na, pikeun ngarencanakeun agenda sosial urang.

Aya seueur festival anu, sanaos diayakeun di Kanada, parantos nyiptakeun cara ngayakeun festival anu parantos dilaksanakeun di nagara sareng budaya sanés. Nganjang ka sadaya kamungkinan festival di nagara ieu bakal ngajantenkeun pikiran urang ningali sareng ngararasakeun budaya sapertos henteu kantos sateuacan. Upami urang kedah milih festival mana anu bakal didatangan di Kanada, anjeun henteu kedah sono salah sahiji ieu:

Festival Internasional "Celtic Colors"

Festival Kelir Celtic

Kami nyanghareupan salah sahiji acara pang populerna anu lumangsung di Kanada. Seueur jalma, boh warga boh anu datang, henteu hoyong sono kana festival ieu. Umumna, éta lumangsung salami bulan Oktober unggal taun, di Pulo Jawa Cape Breton salapan dinten. Ngaliwatan budaya Celtic, éta mangrupikeun festival anu urang terang budaya ieu sabisa-bisa di Amérika Kalér.

Festival "Ngan pikeun seuri" di Montréal

Ngan pikeun pésta seuri

Unggal Juli, dina Kota Montréal, festival ieu dumasar kana komedi sareng monolog dirayakeun. Mangrupikeun festival anu sampurna pikeun dibarengan kulawarga sareng babaturan urang pikeun senang-senang sadidinten kalayan cara anu béda.

Di jalan-jalan di kota anu saé ieu, urang tiasa ngaraosan béda-béda jalma anu bakal ngajadikeun urang seuri sadaya waktos: naha éta nyaritakeun guyonan, ngalakukeun monolog, trik sulap, sareng sajabana

Festival Jazz di Montréal

Upami anjeun pengikut Musik jazz, festival ieu mangrupikeun tanggal sampurna anjeun di daérah Kanada. Salami sasih Juli, di kota Montreal, festival diayakeun sareng langkung ti 3.000 musisi jazz kabangsaan ti langkung ti 30 nagara anu béda, ngasingkeun ngan ukur pikeun festival ieu. Kami tiasa ngaraos konser luar anu gratis sareng konser anu mayar di gedung anu béda.

Karnaval Usum Quebec

Kami nyanghareupan festival anu lumangsung di Kota Quebec ti saprak 1955 mulus sareng piaraan anjeun nyalira. Daya tarik anu hébat nyaéta paré siang sareng wengi di mana anggota populasi sareng maskotna ilubiung. Urang ogé tiasa mendakan acara sareng kagiatan anu béda-béda di sapanjang kota anu lumangsung handapeun walungan anu intens, kumargi biasana lumangsung di akhir Januari. Éta sababna, salaku conto, salah sahiji kagiatan anu paling seueur pengikutna dina festival ieu nyaéta lomba sled sareng és kanu.

Festival Musik Rahayat Edmonton

Festival musik masarakat di Kanada

Anjeun resep teh musik rakyat? Minggu kadua tina Agustus di Edmonton anjeun gaduh festival ngantosan anjeun. Acara musik ieu salami opat dinten sareng seniman anu seueur jinisna (folk, Celtic, injil, sareng sajabana), anu ngagabungkeun pagelaranana antara panggung utama sareng tahapan seniman atanapi tahapan anu béda-béda dimana masing-masing seniman béda aktip.

Isuk-isuk, urang tiasa ngaraosan béda-béda lokakarya sareng konser anu aya hubunganana sareng sababaraha jinis tuangeun, karajinan, toko CD sareng dagangan ti seniman anu sanés, jst. Éta salawasna lumangsung di tempat anu sami, sareng langkung ti 12.000 akhir pekan lolos salami langkung ti 20 taun éta parantos dilaksanakeun.

The Calgary Stampede

The Calgary Stampede

Éta katelah "Tembongkeun Luar Ruangan Bumi”Dilaksanakeun di kota Calgary, sakitar pertengahan Juli, salami 10 dinten, janten salah sahiji festival pangpanjangna anu diayakeun di Kanada.

Salami festival ieu urang tiasa ngaraoskeun mitos ngeunaan banténg sareng kuda anu dipikaterang di dunya, béda cita rasa, konsér, atraksi, balap gerbong, jst. Éta lumangsung salamina di belah kidul-kulon kota Calgary, dimana langkung ti 350.000 jalma sumping terasrasakeun langsung sareng, ngalangkungan tipi, dua juta jalma deui.

"Symphony of Fire" di kota Vancouver

Simfoni seuneu

Upami urang didatangan Kota Vancouver, urang bakal mendakan festival anu lumangsung taunan sareng kembang api salami sababaraha dinten. Éta parantos janten persaingan internasional ku cara "ramah" antara sababaraha penjuru dunya, dirayakeun sedemikian rupa sehingga kembang api dibeledugkeun ku cara koreografi kana wirahma musik anu dipilih.

Hal ieu dipercaya mangrupikeun kontes kembang api pangageungna sadunya anu sacara tradisional dilaksanakeun unggal usum panas di kota Vancouver. Pésta anu diantisipasi pisan ku para pengunjung boh warga lokal sareng éta, kalayan unggal taun kalangkungan, ningkatkeun popularitasna sareng jumlah pangunjungna.

Liburan Kanada anu sanés

nu liburan nasional Kanada anu dirayakeun: 1 Januari sapertos Poé Taun Anyar di réa dunya, 20 Méi Poé Ratu Victoria. Poé anu penting pisan dina kalénder nyaéta 1 Juli, Poé Nasional Kanada. Dina 1 Séptémber the Pésta damel, 14 Oktober nyaéta Poé sukur sareng tanggal 1 Nopémber the Dinten anu maot. Natal tanggal 25 Désémber sareng énjingna dirayakeun pésta San Esteban.

Dinten mimiti taun di Vancouver, parantos "Ngojay sareng Beruang Bodas". Éta ngojay 274 méter dina suhu rata-rata 6 derajat. Dina perayaan anu sami dina taman ratu Victoria diayakeun acara dimana kembang api dialungkeun sapanjang wengi.

En Quebec, dina sasih Pébruari karnaval dilaksanakeun. Salami sabelas dinten teh kota éta bakal dibungkus ku jalma anu angkat ka parada wengi-wengi. Aranjeunna ilubiung dina kontes patung és, balapan parahu di Walungan St. Lawrence, sareng seueur kontes anu aya hubunganana sareng salju. Ogé dina Pébruari tapi dina Terusan Rideaudi Ottawa, panggedéna di dunya, éta Winterlude. Ieu mangrupikeun acara anu dibéréndélkeun tina tunggang balon dugi ka ballet és.

Upami ku waktos éta anjeun caket Curug Tong eureun nganjang la Anggur sareng Pameran Anggur atanapi Pameran Pertanian Royal Toronto.

Salila usum gugur lumangsung festival anu dirayakeun di seueur tempat di planet ieu: di Oktoberfests. Kota-kota diasah salaku kota-kota kampung anu lami sareng carita rakyat lokal kadéngé dimana-mana.

Upami anjeun resep musik di Vancouver ti 21 dugi ka 30 Juni aya festival jazz taunan sareng salah sahiji anu paling penting di dunya di Montreal ti 27 Juni dugi ka 7 Juli, kalayan 1600 musisi ti Kanada sareng 350 acara.

Liburan pikeun sagala rasa. Upami anjeun ku iinditan ka Kanada parios kalénder anu pastina anjeun tiasa ilubiung dina pésta lokal sareng diajar langkung seueur ngeunaan adat istiadat tempat anu saé ieu.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, Kanada parantos di papanjangan a macem de pueblos y budaya anu tetep gembleng seueur milikna tradisi y perayaan. Anu mana ti sadayana tradisi Kanada anu anjeun tetep?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Maria cenahna

    Kanada mangrupikeun bapak kuring tapi kuring henteu tiasa angkat sabab kuring henteu ngagaduhan visa sareng ku hukum Arizona kuring henteu nyigeung anjeun tapi dunya milik sadayana

    Gracias

  2.   kim cenahna

    kaleresan Kanada geulis

  3.   Daniel Ayala cenahna

    Di sagigireun geulis, éta geulis utamina pikeun silaturahmi sareng kamurahan masarakatna, miara lingkungan sareng tanggung jawab pamaréntah pikeun ngajaga jasa dasar pikeun kahirupan masarakat. Hidup Kanada!

  4.   marian cenahna

    waaaooooooooooooooooooooooo!
    Abdi henteu ngartos

  5.   leslie cenahna

    éta denok

  6.   Geraldine cenahna

    Éta hal anu paling tiis anu kuring henteu kantos ningali sateuacanna, éta bakal janten bacano ti Kolombia ngojay sareng biruang kutub sareng kaluar tina kahirupan sadidinten sareng kaluar kalayan senang Kolombia ogé ngagaduhan bagian anu saé tapi urang peryogi biruang kutub
    janten saé naon anu kuring tulis

  7.   sa cenahna

    Jelema bodo

  8.   kanyamanan cenahna

    Halo, nami abdi Consuelo sareng abdi hoyong terang Kanada sabab kuring pikir éta geulis pisan. Abdi ti Kolombia. Anu kuring resep ngeunaan nagara ieu nyaéta iklim na ...... 🙂

  9.   Chris cenahna

    Perkara penting pikeun kuring naon anu anjeun carioskeun, panglipur

  10.   Luisa cenahna

    Halo, postingan saé pisan.
    Abdi hoyong naros ka anjeun: naha 1 Nopémber liburan di Kanada? Kuring parantos ningali yén éta henteu di Amérika Serikat, tapi kuring gaduh mamang naha éta atanapi henteu dinten damel di Kanada.