Pameran Perancis dina abad ka-XNUMX

Pikeun seueur, période anu dibagi ku Perancis dina abad ka-6 leres-leres henteu dipikaterang, anu mangrupikeun transisi anu didédikasikeun pikeun kreativitas seni Perancis sareng ti 10 Oktober kamari bakal aya paméran anu bergengsi di Galeries nationales du Grand Palais, dugi ka 2011. Oktober Pébruari XNUMX.

Pikeun anu terang kana sajarah seni sareng budaya, aranjeunna bakal tiasa mikawanoh yén jaman anu hirup antara abad ka lima belas sareng genep belas di Perancis ngagaduhan kamampuan kreatif tanpa kautamaan; Ku cara kieu, generasi lengkep seniman mekar sakitar taun 1500 dina sapanjang daérah Perancis, ngagaduhan tempat-tempat khusus anu dianggap pusat budaya.

Dina waktos ieu aya seueur kadaulatan sareng pangéran Perancis anu ngamajukeun kacintaan kana seni ieu, anu bakal netepkeun panonna ka daérah-daérah anu tangtu dimana ideu budaya ieu ngembangkeun, sababaraha di antawisna Val de Loire, Bourdonnais, Normandia, Champagne sareng Languedoc.

Pameran anu luar biasa ieu parantos diayakeun ku Grand Palais dimana panorama tunggal bakal ditawarkeun anu bakal nuduhkeun waktos éta, anu paméran 200 karya milik pelukis bergengsi waktos éta ditawarkeun, salah sahijina nyaéta Maître du Moulins ( ogé katelah Jean Hei) sareng aranjeunna parantos diinjeuman ku musium internasional.

Diantara karyana, perlu disorot naon anu ngagaduhan nami "potret Margaret ti Austria" anu dipimilik ku Museum Seni New York; Kitu ogé karyana anu kawéntar Enfant en Prière (budak lalaki sholat) sareng anu sanésna milik Museum Louvre.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*