Sakola Lukisan Italia di Museum Louvre

Napoleon ngagaduhan seuseueurna lukisan Italia, janten Louvre ngagaduhan koleksi anu penting pisan sareng wawakil.

Sacara kronologis, urang mendakan karya ku: Giotto (1266-1337) dianggap bapak lukisan modéren, musium ngagaduhan salah sahiji karyana anu paling kawakilan "Saint Francis of Assisi nampi stigmata". Paolo Uccello, kalayan karyana anu kawéntar "The Battle of San Romano".

Fra Angelico, kalayan karyana "El Calvario". Jacopo Bellini, kalayan "The Virgin of Humility". Fray Filipo Lhio, kalayan "Parawan sareng Anak antara dua wali." Piero della Francesca, kalayan potret anu terkenal tina "Segismondo Malatesta". Mantegna, kalayan "San Sebastián" na. Perugino, kalayan "Perangi antara cinta sareng kasucian". Ghirlandaio, kalayan salah sahiji karya anu paling terkenal di musium "Potrét sepuh sareng murangkalih".

Sareng pamustunganana, diantara pelukis anu sanés, karya Leonardo da Vinci kasohor, anu paling kawéntar janten "La Gioconda". Karya pentingna anu sanés nyaéta: "The Virgin of the Rocks" anu mangrupikeun lukisan hébat kahijina dina jaman Milan na. Minyak dina panel dinobatkan ku satengah lingkaran, ngalambangkeun Parawan sareng Anak Yesus, dina waktos éta nalika anjeunna badé angkat Saint John, saung di guha sareng dijagaan ku malaikat.

"La Bella Ferronière", salah sahiji potrét pelukis anu paling indah. Nona ieu kagambar dina bust tilu-saparapat dina latar poék seragam.

"Santa Ana, Parawan sareng Anak". Adegan ieu ngagambarkeun Perawan linggih dina tuur indungna, Santa Ana, nyobian, ngulurkeun pananganna, pikeun misahkeun Yesus tina domba anu ngalambangkeun maot. Adegan ieu lumangsung dina lanskap anu teu aya waktos, sareng latar pagunungan anu luhur sareng sababaraha tangkal di beulah katuhu lukisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*