Salzburg në dimër

Dimri gjithmonë vjen shpejt në këtë pjesë të Evropës dhe bukuria që qyteti i Salzburgut fiton është me të vërtetë ...

Plazhet e Austrisë

A ka plazhe në Austri? Sigurisht, nëse dikush nuk i lidh gjithmonë plazhet me detin. Në rastin e

Stema e Austrisë

Kjo është stema aktuale e Austrisë. Beenshtë përdorur si i tillë në Republikën e Austrisë që nga viti 1919 ...

Gmunden, fati aristokratik

Në gjirin e gjerë të Liqenit Traunsee është Gmunden, një qytet i bukur mesjetar që nuk do t'ju zhgënjejë nëse ...

Habsburgët, disa histori

Një nga shtëpitë mbretërore më të mëdha dhe më të rëndësishme në Evropë është Shtëpia e Habsburgëve. I madh, i rëndësishëm, i famshëm, me ...

Dyqani Swarovski në Vjenë

Ne e dimë që Austria është vendlindja e kristaleve të famshme dhe të çmuara Swarovski. Në 1995, Los Mundos u përurua këtu ...

Birrë austriake

Ashtu si gjermanët, austriakët janë shumë të dhënë pas alkoolit dhe kanë një tolerancë të mahnitshme. Ata pinë dhe pinë ...

Traditat austriake

Austriakët kanë qenë në gjendje të zhvillojnë, gjatë shekujve, një ndjenjë të fortë të kremtimeve, ritualeve dhe simbolikës.

Manastiri i San Florianit

Manastiri i Shën Florianit është në qytetin me të njëjtin emër në Austrinë e Epërme. Ajo u themelua në ...

Vallet popullore austriake

Vallja popullore austriake zakonisht shoqërohet me polka, megjithatë ka valle të tjera tradicionale në këtë vend të vogël ...

Sistemi politik austriak

Në Austri, për shumë vite ekzistojnë vetëm dy parti politike me emrat e tyre. Këto dy parti kanë ...

Shtëpia e Operas e Vjenës

Shtëpia e Operas e Vjenës (Wiener Staatsoper) është një nga simbolet më të mëdha të kryeqytetit austriak; nje